Dålig på å blogga. Surströmming annalkas.... Mmmm...

Jepp. Jag ska äntligen få hugga in på lite surströmming i kväll så jag är helt fokuserad på det. Mmmm....
Finns det nå bättre?? :)
Ikväll är det strömmingen som gäller och imorgon så drar vi iväg till byn på 50 årskalas! :)
Ska bli gött å komma till byn! Få se om man hinner träffa Dannisen också... Hoppas det. :)

Jaha, nu vaknade pigan. Måste kila. Typiskt!

PS. Läser Dean Koontz ALLTID ODD just nu. Å det är gaaaalet spännande. Önskar att Elise skulle kunna sova lite mer så jag bara får läsa läsa läsa.. Men icke! ;)

Elise är SUR idag

Men jisses vilket humööör!!! Hahahahaa!!! Trodde inte att detta fanns i damen.
Jesus va arg hon är idag. HELA TIDEN! Hon gallskriker, låtsas grinar, snyftar, kastar sig på golvet och tjuter så fort:
Hon inte når det hon vill
Hon inte får komma upp i famnen
Jag stänger nån dörr som toa/balkong
Så fort man lyfter henne i eller ut stolen
Om man lämnar rummet

...
Kom på att jag inte kan skriva en lista eftersom hon grinar och surar till allt idag. Jag hade ju då behävt skrive en jäääälitt lång lista. Som till exempel;  ...När man köpt en grön töja satt det på Yassir Arafat och dansat polka halva natten med en vacker grek.
...När man fiskat upp en stor gädda kastar tillbaka den och kliar sig sedan på foten som är nedstoppad i sin tretornstövel.

Onödigt å skriva sånna listor. Tycker jag.
Hon surar rätt å slätt till allt! ;)

Ja i förra inlägget frågade jag om middagstips. Innan jag loggade in nu för att skriva tog jag fram en kassler ur frysen.
Läser sedan kommentaren från Sussie som tipsar om just kasslergryta. Hon hade nått recept men jag hinner nog inte få det eftersom jag ska å handla nu... Well. Får göra nå hittepå bara!


En bättre dag idag... Skönt!

Pigans fingrar är redan bättre! :) Blåsorna har torkat och såren vätskar inte mer. Men vi har ju tvättat hennes händer säkert sjuttio gånger igår! :D Vi gör inget annat än å tvättar händerna.. Hehe! :) Men uppenbarligen funkar det.. Det sägs ju att det ska torka ut snabbare då. Å det gör det verkligen.
Dessutom har hon sovit bättre inatt. Två gånger har jag bara behövt gå in till henne. Skönt.
Men idag har hon dock börjat vägra medicinen. Jisses.. Vet inte vad jag ska göra. Medicinen ska inte tas i samband med måltid så jag får ju inte blanda ut den egentligen. Men i morse var jag tvungen. Men alltså är det inte bättre att hon får i sig heraccilinet iaf. Om jag inte blandar ut det så spottar hon bara ut allt!
Så av två onda ting..... ????
Vå får väl se. Blandade ut med yoggi i morse men det funkade ändå inte sååå jättebra. Slutade med att jag fick vålda in sista ml i henne med sprutan. Ska testa med glass nästa omgång.
Jesus, tre gånger om dagen i tio dagar. Fatta vad vi kommer få bråka... Hojj.

Elise har också börjat prata i mobiltelefon. Haha! Hon tar våra telefoner sätter dom mot kinden och surrar och surrar. Åsså ser hon helt cool ut samtidigt. Hahahaa! Ibland sätter hon den andra handen också mot den andra kinden. Hon är så ball! :)
Men nu har hon börja prata även in i miniräknaren, internetdosan och vissa fjärrkontroller. Hehe! :)

Finfint väder ser det ut å vara.... Funderar på att ta en lång promenad med pigan efter lunch...

Vad ska man göra till middag...???

Har du nå tips? Vad ska ni äta?


Nu däckar vi

Lillisen har slocknat nu och nu ska jag krypa till kojs. Herregud jag är så slut så jag kan knappt stå upp.
Så nu alla glada tar jag natt... Nattinufsan på er!

Jessica! Såg nu att du ringt... Orkar inte ringa upp dig! Sorry! :) Om det är livsviktigt så ring igen åsså slår du mig med nått hårt i huvvet! ;)


Mycket riktigt Impetigo....

... Uusch! Jag ställde rätt diagnos här hemma. Förmiddagen har gått åt att ringa bvc, ringa VC, åka till doktorn, till apoteket och hämta medicin, till andra apoteket för att köpa ytdesinfektion.
Jo jag vet att det är over the top och onödigt nojjigt men jag ville sprita lägeheten. Hihi! 
Jag veeeet... Men det kändes bättre. Jag har spritat hela lägenheten och alla leksaker, tvättat alla handdukar, alla kläder som legat framme, skurat golvet ännu en gång och vi har tvättat Elises händer trettiogånger redan idag!
Hahahaa! Jag veeeet jag nojjar men jag måste få göra sånt. Annars blir jag kollrig.
Jobbigt bara att det var just idag när jag är så slut.... Elise har sovit sååå dåligt i natt. Antar att kalaset igår blev lite mycket  för henne. :) Hon somnade en och en halvtimma tidigare än vanligt och har sovit som en kratta. Jag har fått vara uppe en gång i timman och läggningarna har tagit lång tid.... :(
Dessutom så somnade hon i bilen på väg hem från VC så hon har bara sovit en halvtimma hemma...
Frågade läkaren om jag skulle be föräldrarna som var på kalas igår å hålla koll på ungarna om dom visar nå tecken på koppor. Men det skulle jag inte tyckte hon. Hon skrattade och sa att det var helt onödigt. Att föräldrar ofta blir oroliga i onödan. NO SHIT!??!! Jag sitter ju här och nojjar ännu trots att Elise nu käkar peniccilin.. Hehe..

Tycker synd om lillagumman som har dehär på fingrarna. Hojj. Hon verkar inte ha särskillt ont. Hon leker på som vanligt utan att säga nått. När jag gjorde lunch idag så såg jag när hon satte sig på köksgolvet och tittade mellan fingrarna och funderade. Men såg hur hon tänkte "Men vad är det här? Det är lite besvärligt, jo lite ont gör det ju också."
Åsså drog hon igång igen. :) Men medicinen hon fick smakar ju ve och fan! :( Stackars liten, tre gånger om dagen ska hon ha denna äckliga vita flytande peniccilin.. Usch. Hon tar och sväljer nästan allt utan tjorv (hittills iaf)  men efteråt vägrar hon dricka saft för hon är väl rädd att det också ska smaka illa. Det bara rinner ur munnen på henne efter att hon tagit medicinen för att det är så äckligt. Å jag förstår henne, jag minns själv hur hemskt det där peniccilinet var. Huvva!

Nä jag måste ta och fixa lite middag nu....

Ettårsdagen över nu börjar allvaret.... ;)

Vi börjar med hennes otäcka sår! :(
Elise har ju haft ett sår på peTfingret i nån dag. Det har inte riktigt viljat läka så vi har försökt behandla det lite. Men så i förrgår såg jag att hon hade sår på sitt långfinger och ringfinger på den andra handen. Igår så jag sår på långfingret och ringfingret på andra handen!! Jag vet inte var dessa sår kommer ifrån! Dom bara dyker upp...
Två sår på en hand kan jag accetptera bara dyker upp, hon kan ju ha klämt sig nånstans utan att säga till men likadana sår på den andra handen en dag senare... Nädu. Då börjar jag fundera...
Kollade nu på såren på den ena handen å då är det blåsor ovanför och under såret! WHAT??!! Vad är detta??
Googlade naturligvis och kollade Egenvårdsguiden och I cant help but noticing it look alot like Svinkoppor!!!
UUUUHH!!!!! :-0
Så jag har tvättar pigans häder så dom är alldeles uppblötta....
Försökte ringa bvc men dom öppnar inte förrän åtta.
Vah??! Dom måste ju har nå akutnummer jag kan ringa när min lilla tös blitt sjuuuk!!!
Usch, tänk om det är svinkoppor... Äckligt. Det låter ju äckligt bara namnet.
Men hellre svinkoppor. Lite antibiotika i värsta fall så är hon frisk. Värre om det är nån köttätandeparasit eller nån hemsk hudsjukdom.. Hujj! Tänk om det är den där hudsjukdomen som man sett på TV. Dom stackars barnen som får så känslig hy så den går sönder bara som tar i skinnet.... Hojja.....

Nä nu är jag sådär nojjig. Nu är jag GALET nojjig. Nu är jag RIKTIGTJÄKLA OROLIG!
Hujj jag vill inte att hon ska ha nått. INGENTING.... Hujj.

Återkommer när jag vet mer. Ska ta och ringa bvc nu och se om dom jäklarna har har behagat att öppna mottagningen! ;)

30 äggstårtan

Jaa. Denna marängtårtan som vil kallar trettioäggstårtan har jag bakat nu på morgon. Egentligen ska det vara fyra ägg i dom ska liksom delas och jag tenderat att lyckas med tre av om fyra äggen sen det fjärde, som jag naturligtvis delat ovanför dom andra, har gått sönder och alla fina vitorna får stänk av gula! GAAAH!! Så därför har det gått kring trettio ägg varje gång jag gjort den.. Har fått springa och ringa på hos grannarna för att låna ägg alltid. Men inte idag. Idag gick det bara fem ägg! Så det så! Eller nä! Sex förresten, men det är ju lååångt ifrån trettio! :) Nöjd som tusan!

(Men gud vad är det med min stavning??! Jag kan inte stava. Allt blir fel hela tiden.... Kan man få nån sorts mini-stroke som sätter sig i skrivandet?)

Nä nu ska jag hoppa i duschen å försöka bli av med lite Tan In a Can. Huuuu!!

Våran lilla sessa 1 helt år gammal!

Jag och Patrik gjorde iordning en liten bakelse till sessan igårkväll redan och ställde i kylen.
Imorse klev vi upp tidigt och smög tyst in i köket för att ställa i ordning och gjorde oss redo för att sjubga för lillgumman.
Men Uggleörat i sitt rum hörde oss och vaknade för tidigt!
Jag och Patrik ställde snabbt och stressat upp oss och knallade in och sjäng för damen. Hon var sur och vände sig i sängen och tryckte huvudet i kudden. Hihi! Lustigt att enda gången hon surar på morgon är på hennes födelsedag... Hr kommer lite bilder från i morse.
PS. Det är ingen avlägsen utländsk släkting som matar Elise. Det är bara Turk-Catja som matar...


Katastrofen är ett faktum

Ja det är med tungt hjärta jag går ut med detta meddelande.
Jag och min sambo är dummare än tåget!
OH.MY.GOD. Hur min "Bus bränna" ser ut!! DET ÄR EN KATASTROF! För det första så är ju fötterna som russin. Jo exakt som russin. Samma mörkbruna nyans och dom ser jätterynkiga ut. MIna handflator är oreanga och fläckiga. Resten av kroppen är gaaalet stekbrun med zebra aktiga ränder här å var. Mitt lår har ett vitt handavtryck.
Muhahahaa!! Ja inte nog med att själva sprayningen var tvivelaktig så hade vi lite one-on-one efter sprayningen.
VILKET INTE REKOMMENDERAS!!!!
Herregud....
Kalas å allt å jag ser ut såhär! Hhahahahaahaaaa!!! Nåja, jag ska ta och slänga tårtan i ugnen och sen i duschen och försöka skrubba bort lite granna.

Men annars vill jag tala om att man blir JÄKLIGT brun. Men appliceringen är lite knepig....


Neger-katastrofen fortsätter

Ja vi skulle spraya resten av kroppen på mig här på kvällen.
Patrik berättade att han hade vana på att spraya. "Allright.." Tänkte jag nöjt. Då är han ju haj på detta.
Vi tände alla lampor, drog ner persiennerna, jag klädde av mig och ställde mig näck på ett lakan i tvrummet.
Jag börjar fundera på  Patriks vana med detta på en gång när han börjar med att spraya mina fötter.....
Hmmm... "Nämen sluta Patrik, fötterna ska inte sprayas.."
Nå han fortsätter uppåt och sprayar och sprayar. Ja jävlar vad han sprayar.. Hihi! Jag kollar ner och ser att det rinner cantan efter benen!! Försöker instruera men vill inte vara för gnällig för tänk om han helt plötsöigt vägrar att fortsätta!
Å det sprayas å sprayas. Jag märker hur burken börjar ta slut! "Men hallå!! Den ska räcka i två omgångar MINST!"
I mitt huvud så snurrar det "Åherregudåherregud¨herregud.."
När vi är klar står jag och skrattar och pekar på mina fötter, "men kolla hur dom ser ut!!"
Jag ifrågasatte Patriks spraytan vana och han svara "Du, jag har spray-målat så mycket plåt så du vet inte!"
MUHAhAhahAAHA!!!!!
Ja det säger ju allt. Imorgon kommer jag se ut som en spraymålad plåt. Nice.
Elise första kalas å allt å jag ser ut som en kladdig neger.
Vet inte hur jag kommer se ut imorgon vi får väl se....
 
Natta.
(Nu ska jag sätta rena sängkläder i sägen. Vilken bra kväll att spray-tanna.-.. Förbaskat!)

Min negergrad kan inte vara så hög

På väg til affären stannade jag på OK och lämnade igen ännu en försenad film. Där träffade jag Linda å hon verkade inte reaera på min negerhyd. Som sagt, verkade inte reagera, hon kan ju bara ha dolt himla snyggt. Haha!
Linda! Såg du det?? ;)
Nää, jag tror att det som lagt sig lite... Duttade och borstade försiktigt på lite puder innnan jag for hemifrån så det som lade sig lite.. Hehe..
Men fy fasen hur jag såg ut i början. Lite neger känner jag mig än som...

JAG SER UT SOM EN NEGER!!!!!!

ÅNEEEJ!!!! Jag drog lite med mitt Tan in a Can å jag ser ut som en turk!!! Dessutom så rann det liksom ner för halsen så jag var tvungen att torka lite där, å då förvann ju allt!!! Så jag var tvungen att dra en "Ross".... Oh noo!!!
Patrik får fixa till det ikväll... Herregud. Å jag ska på ICA å allt nu... Nu måste jag ju lämna skötväskan i kassan åsså kommer dom väl kalla in extra securitas vakter. Fan Peter har rätt, jag ser ut som en zigenare när jag är brun.
Jeeesus.... Hur jag ser ut.... Ojojoj.... Å kalas imorrn!

Sjuuuukt effektiv!

Ja nu har jag städat klart! WOW! Helt super effektiv har jag varit. Gjort ALLT. NOGRANNT! Du vet dammsugit med bara dammsugarröret i hörnen och över listerna och kabelklämmorna! ;)
Åsså "organiserat"  så gott det går i vår skrubb. Huuu den är FULL!!
Elise har varit med och hjälpt å städa. Hon är så duktig, hon har haft en egen trasa som hon dammtorkat med. Åsså har hon rivit ner fjärrkontrollerna gång på gång och sedan lyft tillbaka dom på bordet. Hihi! Sötungen!
Nu ligger hon och vilar och jag ska göra detsamma.

Det vi har kvar idag är å fara å handla. Diska och eventuellt baka lite....

Happ, nu kom posten. Ska gå å kika vem som vill oss nått!

Taggad som tusan för städ

Ja jag har taggat hela natten för städ så när jag vaknade i morse så var det full fart med städandet.
Natten har jag fått springa ganska mpnga gånger in till tösen. Vet inte riktigt vad som oroat henne. Somnade till å med själv i hennes rum en sväng. Skulle gå till sovrummet men hörde att hon syftade lite i sömnen så jag satte mig i gungan så jag snabbt skulle vara där om hon började gråta. Men det gjorde hon inte och jag vaknade nästan en timma senare i gungan. Hehe!

Nä nu ska jag beställa en present åsså fortsätta med städet!
Tjing!

Ikväll SKA det bli lugnt och tidigt i säng

Jag har tänkt i säkert en veckas tid att jag ska lägga mig riiiktigt riiiktigt tidigt men det har inte blitt av!
Varje kväll har vi hittat på nått eller så har jag fastnat framför TVn. Men nu ikväll. Nu ska vi å sova tidigt. Hyfsat iaf!
Ska slå på en film nu på en liten stund å efter den så är det å gå å ligg bara. Skööönt! :)
Mitt zombie tillstånd är tillbaka och jag vill inte det. Vill bli pigg igen! Särskillt nu när det vankas kalas.
(Syrran ringde precis, hon kommer också på kalas på tisdag! :) Va kul!)

Jo som sagt, i kväll blire ganska tidigt i säng. Måste försöka vila ikapp mig lite.

Nä hörrni ursäkta mitt ickebloggande men varför ska jag skriva här om jag inte har nått vettigt att skriva.
Natta på er! :)

Är det såhär för er andra mammor?

Haha! Läste just Sannas blogg inlägg om hennes morgon och jag förbluffades över att hon beskriver min morgon på pricken! EXAKT sådär är det hos oss varje vardagmorgon!

Är det så här du har det också?
KLICKA HÄRA SÅ KOMMER DU TILL HENNES INLÄGG.

Morgon alla Genier

Igår kväll spelades det Geni igår kväll igen. Jag, Patrik, Camilla, Andreas  och Jonte. Det gick betydligt mycket bättre igår.. Skönt! Igår besattes Patrik och Andreas av dom där förlorar demonerna. Trots att Patrik vann så surade han en sväng.
Hihii! Det är ju nästan lite kul med dåliga förlorare! ;) (När dom/vi kan bete någorlunda iaf... ;))
Blidde sent och tillslut satt jag och gäspade stort i soffan, trevlig värdinna va? Nå, jag tror gänget har överseende.

Men vet ni vad jag har gjort! Jag har glömt att Elise födelsedag redan är på tisdag. Jag trodde att det var en vecka kvar!
Så imorgon är det
-Städ
-Köpa presentpapper
-Handla till tårtor och fika
-Åsså ska vi köpa ballonger och serpentiner!! :D
-
Patrik ville att vi skulle ha hattar också, jag ska se om jg hittar några. Hehe!

Har heeeelt missat att det är redan på tisdag. Sjukt vad tiden går fort!

Idag vet jag inte vad som händer. Förhoppningsvis ingenting. Jag är så trött och slut så jag ska bara ta det lugnt och inte göra många knop. Bara slöa och vila. Ska lägga mig å sova när Elise ska vila.

Nä nu ska jag ta och inta soffposition och bara vara.


KVAAAAAVT JAG DÖÖÖÖR

Huuu, va äckligt kvavt det är... Jag kan inte andas.
Sen kan inte karlar planera heller. Usch va irri jag blir.
Åsså stänger alla butiker klockan två på lördagar. Vilket skit när jag ska iväg å handla 14.20. Typiiiskt!
Nu vet jag inte vad jag ska göra. Gå å leka med Elise tror jag... Sen kanske jag lagar middag till mig själv bara. Dom där karlarna kunde ju inte svara på om det blir middag ihop ikväll eller inte. (Camilla, får jag chans på dig? Dom där karlarna kan ju slå sina slarviga påsar ihop! ;))

Nä nu ska jag å leka med lillisen! ♥


Elisens alldeles egna rum är nu klart!

Hon har även sovit där i natt. Men smnen har väl varit lite sisådär, klockan två så fick jag hämta henne till oss. Å när hon kom till vårt rum blev hon jätte jätte ledsen. Vet inte om det var nån reaktion på det nya rummet eller nånting annat som spökade. Tog bra länge innan hon somnade om i min famn.
Men men, man får nog räkna med lite tjorv nu i nya rummet. Vi har ju haft så exakta läggdagsrutiner i vårat sovrum. Funderar på om vi ska ha nervarvningen och sagan i vårat sovrum å sen bära henne till sitt rum.. Men det känns lite bakvänt. Tänk om hin hunnit somna åsså vaknar hon i sitt eget rum sen.... Nä. Vi får nog har kvällsmyset i hennes rum..

Nå här är bilderna... :)


Detta ser man när man ser in genom dörren till Elises rum.
Om en vecka ungefär ska vi å köpa hennes nya säng, men hon får nog sova en eller två månader till i spjälisen!


Åsså till höger om sängen har vi den här. Detta är alternativet till lianerna som jag ville ha i hennes rum! :)
Vi är medvedna om hängningsrisken i den och har lösningar till det när Elise kommer kunna börja klänga i den.
Än så länge är den till för att gunga i tillsammans med vuxen. Här läser vi kvällssagan...


Åsså kuddhörnan. Elise har ju verkligen snappat upp detta med kuddar. Hon slänger sig över dom och kramar dom och lutar sig mot dom. Men ser ni det dumma?? Kuddhörnan är mot elementet. Haha! Skönt att slå huvvet där va? Men denna hörna kommer flyttas när nya sängen kommer in i rummet....


Elisens garderob som vi stal från Ritva och Ingemar. Jag klädde dörrarna med tapeten för att knyta in den i rummet lite.
Annars har vi fyra olika träslag i rummet och sånt stör mig lite... :-O


Åsså till vänste i rummet och till vänster om sängen har vi förvaringsmöbeln nummer 1!
Denna sväljer sååå mycket. Både av våra och Elisens grejjer. PLUS att Elise tycker det är SUPERKUL att krypa in i dom nedre hålen och gömma sig!


Elise säng lite närme.. Som det är nu så döljer ju himmelsängen mina hemmagjorda wallies, men nya sängen är ju inte alls lika hög så då syns dom bättre.


Här är en bild på väggen just när jag klistrat upp dom. Djuren ritade jag bara upp på tapeten och klippte ut å upp med tapetklister! Klart! :)
Pyssligt värre men kul och jag är nöjd med resultatet! :)

Sådärja, då har ni fått se Elises rum. Så skönt att vara klar med det. :)

Voi herran jumala..... Mikä päiva!

Okej kära bloggisar. Har inte varit särskillt aktiv här på bloggen idag, men här ute in the real world....
OH MY GOD! *Torkar pannan*

Jag har:

-Började med att klippa till tyget till alla kuddarna som skulle kläs om. (Jag bär vårt barn i huvudet. Min skalle är fylld med fostervatten och placenta, ingen hjärna får längre plats där, så att klippa ut bitarna var MYCKET svårare än jag väntat mig)

-Gav Elise lunch och klädde henne för en vila i vagnen.

-Promenerade till Göta där jag försökte kommunicera med Patriks faster vars hörapparat gett upp. Slutade med att jag skrev små lappar till henne.

-Samtidigt sydde jag på symaskinen från helvetet. Den Patrik köpte igår ides han inte ta med sig hem. Klantskallen. SÅ jag fick ändå sy på den maskinen som Jesus sytt särken med.

-Jag hann med en kaffe kopp efter att jag sytt kuddfodralen så vaknade Elise. (Jo det tog en och en halt timma att sy fem kuddfodral. Förstår ni då hur värdelös symaskinen är?! ;))

-Promenera hem igen och byta fordon. Hopp över i bilen. (Nu skulle här handlas allt som behövdes...)
Startade bilen och tanklampan bländar mig och bilen tjuter för att påminna mig om att den blitt törstig. "Just fan!"

-Tanka bilen och hämta ut två paket. Det mystiska paketet var en present från min pappa till Elise. Tjohoo! Fina kläder! Tack tack! Även paketet från Eleven. Min Tan in a can. (Patrik ska spreja på mig efter att jag duschat nu ikväll.... Eeh, om vi orkar!)

-Efter tankningen över till JYSK och köpa en mörkläggningsgardin. Den kostade fyrahundraspänn å när Keisu kommer till oss idag säger han "Åh, jag köpte en sån förra veckan! 150 spänn, det är ju ett bra pris ju!"  WHAT???!!!!!

-Efter JYSK så drog jag till Expo. "Hej! Jag ska ha en bilstol åt henne.." Pekar på Elise. "Jahaja, jodå, grön var fin. Den blir bra! Tack å Hej!"  2700 kronor på kampanj. Dom vet vilken stol dom ska ta betalt för. Nåja, stolen såg jättefin ut!

-Sedan till Tygklippet. "Hej! Jag vill ha en färdig kappa till ett barnrum. Den blir bra. Tack å Hej!"
Köpte även med en sådär remsa man ska sy fast på baksidan så man kan trä den på stången.

-Till ICA och handla till middagen.

-Hem FINALLY!!
Väl hemma packa upp allting å sedan börja med middagen. Fisksoppa. Bra mat för då kunde jag diska medans maten puttrade på. Vi hade samlat disk i två dagar.... Uuurk!

-Efter maten var det lite slapp i soffan i en halvtimma å sen körde jag igång igen.

-Hängde upp nya gardinstångsfästen och den förbannade rullgardinen. Vilket tjorv... Jisses. Jag var helt slut innan det var klart.

-Åsså.. Hör nu! Hihi! Jag LIMMADE fast den där remsan på gardinkappan. Jag orkade inte börja gå till Göta och sy med maskinen från helvetet. Så jag tog vanligt skollim och limmade fast skiten. Funkade prima! :D

-Sen så började jag bära möbler fram och åter mellan vårat sovrum och Elises rum.

-Hann klart precis i tid så jag och Elise hann leka lite i hennes nya rum så hon vande sig vid att se sin säng därinne.

-Gjorde välling och läste godnattsagan i hennes eget nya rum åsså PANG sov den lilla trollungen. Åååh! Va skööönt!
Jag var helt slut.
Det var då jag insåg att vi glömt att ta upp dörren från förrådet till hennes rum. Patrik tyckte att det kunde vänta till imorgon men det tyckte inte jag.

-Så ner fyra tappor till förrådet och kånka upp dörren.
STÅNK Å STÖN!
 
-Patrik och jag hängde upp dörren å nu sitter jag här.  Over and Out. Helt färdig.
Stinker och måste duscha. Hujj!

Så nu förstår ni varför jag inte loggat in idag! :)

Imorgon kommer bilder från rummet!! JAG LOVAR!!! :) Hann inte fota idag bara eftersom gumman skulle sova på en gång! :)

Natta!

Tyg inhandlat. Så även symaskin!

Haha! Ja jag fick mig en symaskin idag! :) Toppen ju! :)
Jagade efter en symaskin för att kunna sy lite överdrag till kuddarna i Elises rum åsså ringde Patrik nu å sa att han köpt en av Lasse! Gräjt! :) Då kan jag sy hemma imorgon....

Tidigare idag var vi och försökte få igång Götas symaskin men den var ju såååå gammal. Den var så gammal så jag tror att Jesus sydde sin nattsärk med den. Patrik försökte fixa den men inte. Men han lyckades....

HÖR (LÄS) NU NOGA PÅ....

Patrik lyckades få den att funka så pass länge så HAN kunde laga, och  jag menar genom att sy, sin farmors dragkjedja på hennes nya byxor!!
What??! Ni förstår nu alltså att jag har en råhet snygging hemma som är en manlig man, en Handyman, en snickare, som även vet och kan hantera en symaskin bättre än mig! Wow..,,, ♥

Imorgon så ska jag få fixa lite mer i rummet. Måste å köpa en mörkläggningsgardin också.

Nu ska jag lägga mig å kolla lite TV å läsa en KOONTZ bok jag köpte igår. Härligt med lite spännande läsning... :)
(Nå får se hur länge jag orkar, jag tenderar ju å somna ganska så snabbt. Heh!)

Sådärja städet avklarat!

Jorå allt blev gjort. Jag har dessutom hunnit med en vila med Elise. Skönt å sova lite på dagen. Blidde ju sent igår eftersom jag envisades med att vara en sån loser i Geni.. hehe!
Så jo nu är det städat och jag har även rensat lite avlop... Uuuuusch!!! Det är SÅÅÅÅ äckligt!! Patrik brukar få fixa spnt men nu var ju inte han hemma så jag fick fint fixa det själv.. Urk. Spy spy spy...
Men nu är det klart. Jepp.

Nu ska vi snart iväg och försöka hitta lite rep.... Har fått tänka om lite i Elises rum. Har inte fått tag på nå lianer så nu har vi tänkt om.. Detta blir nog lite bättre.. :)

Sen funderar jag på middag. Blir nog att äta ute idag. Känner för att lyxa till det lite. Slippa disken å skit.... Nä. Fortfarande ingen diskmaskin.

jo! åsså har Elise fått ett mystiskt paket som ligger på posten. Ska åka och hämta det och se vem som är så snäll som skickar paket! :)

Jag är en dålig förlorare jag vet...

Eller nä. I vissa sporter och lekar tar jag det bra. Men igår kväll när Andreas, Camilla och Felicia var över och spelade Geni med oss så var jag en hemskt dålig förlorare. Dom där allmännbildnings spelen brukar jag regera i, (Förutom gamla TP:t) men inte igår. Jag förlorade båda omgångarna och klarade kanske två av mina egna frågor. Uuuh!!!! Va sur man blir! Haha! Blev inte bättre av att Patrik satt och pekade på mig och skrattade:
"Kolla, kolla va sur hon blir nu! Titta, hon är en sååå dålig förlorare, titta titta!"
Nä jag gjorde katastrofalt dåligt ifrån mig... Heheee.. Skit också.

Idag är det ju städdagen. Så jag ska rejsa runt här med skurhinkar och dammsugare å dammvippor...
Brukar passa på innan Patrik blir ledig. När han är hemma blir det sällan städat... Jag har märkt att måndagar och torsdagar är mina städdagar. Då drar jag igenom allt. Joo, dammsuga får jag ju göra varje dag, men gnugga lös fläckar på golven och badrummet tar jag två gånger i veckan. Eller jaaaa, badkaret skurar jag varannan dag när Elise badar. Har nån nojja på det och kan inte låta Elise bara i karet om det inte är skurat. Det är nått som sitter i sen jag var liten och brukade bada badkar hos min moster (vi hade inget badkar). Hon hade själv nojja på att skura badkaret, det skulle skuras före och efter badet. Hörde nångång nånting om att dom kanske måste stänga av vattnet och då måste man spola upp vatten i karet så man har så man klarar sig. Å då vill man ju ha vattnet i ett rent kar. Hahhaaa! Helt sjukt att det ännu gäller i min skalle men så är det. Å jag klagar ju inte direkt. Mitt badkar är ju jäkligt rent! :)

Nä nu ska jag försöka hitta nån jävla självhjälpssida på nätet, har nått gammalt jag ältar om och om igen och får mig att må jäääääla dåligt. Hur jag än försöker så blir jag inte kvitt det. Å nu börjar jag bli less. Jag ids inte bry mig mer men jag gör det ändå..... Vette fasen vad jag ska göra. Om jag inte kan släppa det. Vad gör jag då?


Graviditetssolbrännan fixad!

Ja nu har jag beställt hem Tan in a Can. Haha!
Jag måste ju ha... För det första har jag inte hunnit steka i solen nånting i sommar. Man har ju Elise som måste vaktas 24 timmar om dygnet, 60 sekunder i minuten.
Åsså kommer jag nu bli stor å fet igen å då kan jag ju inte ligga på rygg i solariet heller...
Så jag kommer ju bara en riktigt blek en innan knodden är ute. Jag kommer ju vara så genomblek så organen kommer blekna bort...
Å! Oh no! Sen kan man ju inte ligga å svettas å stånka på förlossnignen heller helt blek. Dom kommer ju inte våga komma fram å ta emot barnet.. Hehe!
Så en tan in a can blir juhe bra. Så får Patrik spraya mig lite brun. Bra bra.
(Misstänker att jag inte kommer få ha den ifred! Hehe!)

Rubrik

Jesus vad jag blitt off på å blogga. Kan inte ens komma på en rurbrik. Å jag brukar ju inte ha särskillt avancerade rubriker.
Jag och Elisen har klivit upp och käkat frukost... Igår var ju Elise och drog ut kortet till boxern hela tiden. Patrik kom hem och skrek till just när hon tog ut kortet så hin blev livrädd. Hon riktigt hoppade till på golvet. *Fniss* Så då vågade hon inte röra mer under kvällen.. Men detta måste ha stört henne. För imorse när jag klev upp och gjorde välling så smet Elise från sängen... När jag går tillbaka till sovrummet ser jag henne nöjd på tvrumsgolvet pillandes på det jäkla kortet igen.
Haha! Hon passade på när pappa är på jobbet. Så fort jag lämnade henne ensam i sovrummet såg hon sin chans... Hehe. Jäkla unge. Jag ringde Patrik och han skrattade så han kiknade..

Idag ska vi gå på stan med Camilla. Hon måste köpa underkläder... Klant-kvinnan har glömt packa det när hon for från Ume. :) Hahaa! HUR KAN MAN GLÖMMA PACKA UNDERKLÄDER??? :D Nå, på stan iaf.. Ska  gå på tygklippet och se om jag hittar nå tyg till kuddöverdragen.
Idag får jag förhoppningsvis upp hyllorna i Elises nya garderob också. Byrån måste ju rensas ut till den nya lilla...
Ja alltså jag har inte fattat än att vi ska ha en till. Jag kan inte fatta det! Får bara inte in det... Nå det kommer väl när man börjar känna Lillisen ordentligt och man börjar se magen. Just nu ser man bara det naturliga putet ("Naturliga putet"= Omskriving och förfining av ordet: Fläsk.) som man inte längre orkar hålla in! Hehe!

Fasen va äckligt! Jag har kokat för jäkla svagt kaffe... Huvva!! :( Måste gå å fixa detta...

Tröttmössa

Jeees, det är jag det. Helt såsig i huvvet. Har precis druckit en kopp te också så det gör ju inte en piggare direkt. Hehe.
Sitter och ser Gohst whisperer... Blaha blaha... Skiter väl ni i va?! :)
Nä, ska slöa och sen krypa till kojs sen...

Såå jäkla NÖJD!!

Jag är sååå nöjd över tapeten i Elises rum! Modifieringen jag kom på är idag utförd och jag måste säga; JÄVLAR va bra det blev! :D Så nöjd...
Utan tvekan det bästa rummet jag gjort.
Åååh vad ja längtar tills det är klart.... Vill så gärna slänga upp en bild på det jag gjort hittills men nää...
Tålamod tålamod....

Har grejjat med rummet hela  dagen. Förmiddagen höll jag på att skriva in mig själv på hispan. Elise var ett vilddjur och klättrade upp på tvbänken och slog på 50tummarn,  drog ut programkortet till boxern, rev ut allt från bordet och kissade på golvet. Allt detta medans jag försökte rita skisserna färdiga till rummet. Stressad som tusan torkade jag upp kisset. Slet ut en massa toapappet på pölen, hafsade ihop det och, utan att tänka, kastar jag ner det i dasstolen och spolar. I samma sekund som jag trycker på spolknappen kommer jag på mitt misstag. Gaaaah!!! Vatten nivån stiger, stiger, stiger och stiger och stannar just innan det ska rinna över. Inget litet stopp detta. Fick bängla länge innan det släppte.
Hojja, jag trodde faktiskt inte att det skulle gå att fixa själv.. Men till slut så... Pjuh!

Sen så här på eftermiddagen kom Rebecka på kaffe också å gjorde mig sällskap medan jag fixade i rummet.
Drack lite kaffe å surrade skit....

Nuså sitter jag och plokk-kar å Patrik surrar här.... Ska va lite social och mysa med familjen..

Hejj!

Tapeten inte klar ännu...

Jamen jag gick ju och blev inspirerad igår av den randiga tapeten. Så från att tapetseringen igår var klar så är jag nu helt plötsligt bara halvvägs! ;)
Men inga bilder på rummet tyvärr. Inte förrän det är helt klart! :) Så ni får vänta en vecka säkert... .Sorry! :)
Vi ska ju eventuellt bort i helgen också så det är ju  tre dagar av materialsökande till spillo. Men helgen är inte bokad än så vi får ju se.. :)
Ska se om jag kan få tapeten klar idag iaf...

Igår kväll åt jag mina första jordgubbar för i år. Haha! Snacka sent... Vid det här laget brukar man väl ha smällt i sig en två tre kilo gubbar... Eller vänta...??! Har jag ätit gubbar?? Vänta nu......... Öööhh.... Ja på nån tårta åt jag jordgubbar. Men.... Ja äsch! Jag åt jordgubbar igår. Med vanilj kesella. Mumma!

Jahaja, nä jag måste fylla på kaffet åsså är det barnexperten på TV snart. Dom diskuterade att barn i sverige går i blöjor för länge. Jag tror jag var blöjfri när jag var tre... Om jag inte minns fel. När Elise kan prata så börjar nog vi på allvar med potträning.. Redan nu går hon ju på pottan om vi råkar se att nått är på gång.
Spännande att se vad hon säger experten. Detta är nått jag funderat på när man egentligen ska börja potträna..

Tapeten på plats!

Jarå, den är på plats. Jag var nervös som bara den innan jag började men det gick iaf..... helt okej. :)
Får se hur den ser ut när det torkar.. Heeh. Lite sne i slutet med det var oundvikligt! Huset är helt skevt och att dra en enda våd på tvären över två hörn och tre väggar så är det omöjligt att få det helt rakt. Om man inte hade varit förutseende och haft tapetkniven på sig. Vilket jag inte hade. Å jag kunde inte släppa tapeten helle och gå å hämta den för då hade allt fallit ner igen och tapeten hade rivits sönder. Så.. Ja. Lite si sådär blev det. Men som sagt okej.
Åsså slöade jag och Patrik till och slarvade med det som jag alltid tjajtar om är viktigast vid tapetsering. Förarbetet.
Ja faktum är att vi inte gjorde nått förarbete alls. WHY?!! Hur trög är jag?! Jag tjatar jämt om att det är viktigast!
Men näääää... "Ooo den här vinyl tapeten är så tjock inte syns skarvarna genom den..."
Nä visst! (Dryper av ironi.) Fasen va trög.  Så joo, lite skarvar syns också.... Alltså nu när jag tänker efter så blev det ju inte alls bra ju! Men va fasen.... Dom där väggarna kommer ändå mest troligt bli förstörda när vårat lilla monster flyttar in där. :)

Nu ska jag bara kolla efter fler walliesar. Ger upp på dom på tradera också. Dom var inte såå fina....'

JO!! Jag har ju fått tag på ett skötbord också. I Lule genom blocket. Ritva och Ingemar tar med det hem när dom kommer från stugan. PERFEKT! Ett sånt där badkars bord... Precis det vi ville ha! :)

Det som behövs ännu är:

-Mörkläggningsgardin
-Gardiner
-Tyg till kuddöverdrag
-Hamparepet

Ja åsså ny sängen också då men den far vi och köper när vi åker till Töre på Lars 50-årskalas. :)

Igår blev hon en pratövande unge...

:) Jojustja!
Elise har ju länge bara sagt Pappa och Titta.
Hon har sagt vovve nån enstaka gång bara.
Men så igår. Inom loppet av en kvart så sa hon:
Där, Vänta, vovve och Nej.
Haha!
Helt plötsligt bara sådär!
Igår kväll kom jag då på detta:
Ungen säger alltså nu sex ord och MAMMA är inte ett utav dom!
Jäkla unge! :) Är inte det det första ordet ungarna lär sig?

Inte mycket blogg eller tapet igår inte....

Jo nä. Igår tillbringades fm hemma med dierse fixande, lunchlagande och förmiddagsvilande.
Vi promenerade över till Göta, Peter å Rebban drack kaffe och fick i oss lite middag även. Nice....
Sen var det bara att sticka till frissan å få våra barr omhändertagna. Skööönt.
Sen orkade jag verkligen inte tapetsera igår så vi såg film med Keisu och Camillla igår kväll.
Lars and the real girl. Den var okej.. Lite seg. Sådär tragiskt rolig. Tror faktiskt att dom flesta skulle tycka att den var dålig. Men jag kan se viss charm i den.. :) 

Sen har vi sovit sovit sovit som stockar både jag och Elise. Pappa Patrik däremot har krupit ut till soffan och seeeent somnat till Discovery.... Jag märkte inte förrän på morgonkvisten att han saknades i sängen. :)
Sen hörde jag honomi morse ute på gården när han fick en proppbränning på vår Runde granne. Han tenderar att ha lägenhetsdörren öppen på vid gavel och det luktar ju inte hallon direkt. Patrik har stört sig läng på detta å nu i morse (när Patrik sovit dåligt)  var dörren öppen igen och diverse gubbar med sina tillhörande flaskor satt inne hos honom och drack med dörren på vid gavel så brast det för Patrik.
Han smällde näven i gubbens balkong och skrek åt honom att han skulle "HÅLLA DÖRRJÄVELN STÄNGD!!!"
Patrik är ju ganska stor så gubbarna hade blitt rädd. hehe! Jag hörde ju Patrik skrika med jag hörde inte gubbarna (Våran balkongsdörr var ju också öppen). Men Patrik hade hört en säga med rädd röst "Han har ju anabola steroider!"
Muhahahaa!! SÅ roligt! En annan karl hade pipit "Vad har jag gjort dig?"
Patriks svar (med ett stygn av dåligt samvete) till det hörde jag: "Inte har DU gjort nånting. HÅLL BARA DÖRREN STÄNGD!!"
Men det är en svår grej att ta upp med gubben. Man måste ju nästan ta det med honom när han är nykter annars minns han ju inget å när han är nykter är det inte en sån rolig grej att säga att han luktar..... :(
Fast iofs så skulle jag ju kunna prata med hyresvärden.

Nåja, idag ska jag ta och få lite ordning här hemma. Om jag inte blir jätte trött till när Elise ska vila så ska jag tapetsera idag.... Sen ska vi på middag hos Patriks faster idag. Nice, slipper laga middag två dagar i rad. Plus att jag har lunch klart i kylen. Så det vore väl fan om jag inte får det tapetserat idag! :)

30årsfest och denna katastrofala morgon

Igårkväll var vi på Camillas 30årsfest. Ja jisses va kul vi hade! :) Superskoj! Jag Patrik och Elise åkte in lite tidigare och hjälpte till (Ja, lite iaf..) med hemliga uppdrag och sista fixen innan folk kom. Alla gäster fick ett eget hemligt uppdrag som dom skulle genomföra under kvällens gång. Uppdragen var ju  HEMLIGA så ingen fick veta vad dom andra hade... Här är några av uppdragen:
Patriks upprag: Flexa med musklerna i tid och otid och kommentera din egen styrka.
Andreas uppdrag: Stöt på ALLA av det motsatta könet.
Camillas uppdrag: Lägg in en hel engelsk mening i varje konversation.
Saras uppdrag: Flytta dina bordsgrannars glas lte grand och säg; "Det står snyggare där..."
Mitt upprad var lite fööör lätt jag hade gärna dragit en till för jag tycker ju allt sånt är så kul. Mitt uppdrag gick ut på att överanvända ordet Fenomenal hela kvällen.
Vid åtta tiden åkte vi hem en sväng och lade Elise. Ritva och Ingemar ställde upp i sista minuten som barnvakt! Tack tack!
Tillbaka på festen spelade vi en egen variant av Så ska det låta. Killarna mot tjejjerna (Naturligtvis!). Vi skulle nynna på olika låtar och försöka få vårat lag att komma på vilken låt det var. Låter lättare än vad det är kan jag säga! :)
Ja det var galet skojj! :)
Jag och Patrik drog till och med en sväng om på "dansgolvet". Riktig styrdans till skillnad från Keisu och Camillas Ume´gnussande! Hahahaaa!! :D Dom såg ut som två sugna tonåringar på högstadiediscot. Camilla envisas med att det är så dom gör i Umeå när dom går på dans. Jag tror att Camilla dansar så och tror att alla andra gör det också! Hahaa! Näää... skojja bara Camilla.. Du är för kul du. :)
Vi blev kvar längre än planerat. Vi hade tänkt åka hem innan dom berömda småtimmarna började för att slippa vara med när folk blivit för fulla och odrägliga. Men vi blev kvar för detta också... Hhaaha! Nåja, vi fick bara med att fnissa åt när vi kom hem! ;) Ritva och Ingemar satt och såg skräckfilm när vi kom hem och Elisen hade sovit hela tiden.

Klivit upp okristligt tidigt i morse med tösen. Och morgonen har ju inte varit en fröjd direkt. Elise har spillt ut kaffe på tvrumsmattan, dragit ut toaborsten (UUUURK!!!!!!!), rivit ut kläder ur garderoben...... Ja allt som kan gå snett har gått snett. Hujj! Nu ska jag och plocka undan i Kottes rum igen. Idag ska vi tapetsera. Men vi ska också till frissan idag jag och Patteponken.....

Nä. Ha en trevlig dag åsså ser vi hur mycket jag kommer ha tid att blogga idag!

Typiskt!

Jag ska aldrig mer besvara frågan om "Elise sover bra på nätterna".
Ritva frågade igår och ja sa såhär: "Jag kan inte svara på den frågan för då tenderar hon att börja sova dåligt. Så jag kan inte vara men...." *NICKAR och tar i trä*
Men inte hjälpte det att jag inte svarade och tog i trä. Hon har strulat halva natten. SUCK.
Så numer får inte folk fråga hur hon sover! ;) Det verkar som att frågan "Sets her of". :)
Om nu någon skulle råka fråga kommer jag att ignorera frågan och låtsas att jag inte hört nått. Om frågan upprepas så kommer jag upprepa min första reaktion. Ignorera.
Nu jäklar! :)

Som sagt, natten strulig och Patrik var hos Keisu och trimmade växtligtheten kring stranden till 02.00 (Hade jag kunnat göra större siffror så hade jag gjort det). Dessutom ligger deras strand nu på vårat hallgolv. Patrik har inte tänkt på att damma av sig innan han klivit in. Så den jäkeln ligger och sover och jag sitter här och leker med Elise.
Anar ni att jag är sur?? Jo då anar ni rätt. Inte mycket sur. Bara lite. Nästan inte alls men litegrand och jag känner att just nu vill jag vara lite sur. Så då är jag det. Gå nog över på en kvart eller så.

Elise har hunnit på sextio sekunder dra ut:
-Allt från under tvrumsbordet.
-Hela sin leklåda.
-Alla dvdfilmer från tvbänken.
Hoh. Hon är som den Tazmanska djävulen. Eller den där "Beep beep"....Dra mig ännu längre baklänges över kullerstenar!!

Va fasen!!! Nu har den amerikanska sidan DUBBLAT priset på dom walliesarna!! WHATAF??!!?
Jag blir tokig! Jag kommer väl få betala femhundrafyrtiofemjäklasvenskakronor  för dom jäkla klistermärkena.
*SUR*

Men draaa mig baklänges!!!!

Hahaha! Helt sjukt!! Har spanat in Wallies på Inreda.com men det stod inga priser och webbshoppen var inte i gång ännu så jag mailade ten tjej där och frågade om det går att beställa via mail från henne bara.
Skickade mailet och fortsatte söka wallies på andra sidor (via länkar på Inreda.com).
Hittade EXAKT samma wallies som på hennes sida i USA. Dom kostade ynka 159 kronor.
Nu hade jag fått mail från henne och hon sa att det absolut går att lösa walliesbiten via mail. Dom walliesarna jag ville ha kostade ENDAST 545 JÄVLA KRONOR!!!!!
Menar kvinnan allvar???! Nä kyss mig och behåll dina jäkla wallies!

Trött ikväll

Aaah, här sitter jag nyfriserad. Skönt. Luktar hårfärg. Me like! :)
Såklart kyser de röda igenom lite men det ska vi fixa på söndag. Att jag inte lär mig... :)
Jag och Nina hade många givande samtal och många frågetecken klarades upp. :) Haha! Det ante mig.... ;)
Träffade även hennes lånehund. Grandisen Elsa. Fiii tuuusan vilken mysig hund. Endast året gammal men lugn, lydig och behaglig som en fyraåring. :) Jag tog ut Elsa på en kiss innan vi satte igång med barret å bara att gå ut med en sån hund när man själv är så liten är ju kul! Folk håller på att stirra ögonen ur sig. Hahahaaa! Elsas huvud är ju i brösthöjd på mig. (Å jag har ju beskonats från hängpattar så dom är ganska högt uppe! Hahahaa!)

Har även varit och hämtat tepeten till Elises rum. Åååå det kommer bli sååå fint!! :) Vill ha allt klart nu!! Men men,...
Ritva å Ingemar var så gulliga och körde hit garderoben också som vi stulit av dom till Elise. (Tack snälla ni....)
Jag har ju glömt fota före bild på rummet. Ska nog göra det..... Eller nää. Va fasen. Ni får bara se efter bilden. Just nu är där bara torkställningen, skötbordet, bokhylla och ett litet bord med två blommor.
Annat äre när det blir klart. Kul kul kul......

Elise sover och jag känner att jag BORDE sova. Är helt vimsig i huvet av trötthet. :) Patrik är å hjälper ännu en vän med nånting på gården... Han är hjälpsam min lilla älskling.. Hoppas han inte blir allt för sen hem idag.

Nä hörrni. Nu ska jag ta och logga ut och ta det lite soft å sen krypa ner under täcket. Hade gärna krupit ner i spjälsängen med Elise. Det ser så mysigt ut där hon sover... :)

H(å)rliga tider..

Igår kväll såg jag och Patrik en grymt bra film igen 7 POUNDS med Will Smith. Ja jeeeesus vad jag fick grina igen. :) Den är riktigt bra den filmen. Sent blev det men Patrik behövde bara väcka mig en enda gång. *Stolt*
Efter filmen, kring halv tolv, skulle jag krypa till kojs och såg ju att jag fått ett meddelande.
En tid till å få fixat håret! LOVELI!!! Så jag smsade snabbt ett svar till Ninus som ,som tur var, var vaken (Haha! Vilka upprepningar! )
Så ska iväg nu klockan elva å få barret fixat. Skööönt. Less på min lestadian-look. (Har håret i fläta i nacken fär att slippa se skiten!) Nu ska jag bli rejält mörk igen. Skönt.
Ska bli riktigt skönt att få träffa Nina också.. Bara det är roligt!
´Vi har inte umgåtts aktivt på hur länge som hellst, men det är skönt med henne att jag ändå vet var vi står.
Hon är en av dom få här i Gällivare som jag vet "Inte försvinner".  Blir väl lite så när man får kids... Jag kan ju inte ta mig iväg så mycket och även om tiden finns så finns sällan orken.
Nå iaf så ska det bli fint att få håret fixat, träffa Nina, vara barnfri en stund och ÄTA LUNCH I LUGN OCH RO! (I värmen medans färgen verkar .. Hehe!)

Nä nu ska jag mysa med min goa familj åsså sticka sen. Patrik och Elise sitter och lyssnar på musik och dansar... :)

RÄTTELSE!!

BOAUGH!!!! Kom på när jag läste en kommentar att jag  måste vara lite tydligare så inte mormorar och farmorar och andra som matar Elise ger henne en skiva vattenmelon!!
Det var en redan uppäten skiva. Fanns bara lite melon kvar närmast skalet. DÄRFÖR kunde hon suga på biten själv!
*Ptjouuf! Torkar pannan* Det hade kunnat sluta illa...

Vattenmelon för första gången SJÄLVSåååå gott! Å sååå kul å äta själv!

Vägg/Badkarshängt skötbord sökes ÖVERALLT!

Aaah! Ja bli knäpp! Söker med ljus och lykta efter ett skötbord som går att ställa över badkaret eller hänga på väggen. Måste ju få bort våran stora från Elisens rum. Hittat flera på Tradera men dom jäklarna är ju bara för avhämtning.
Föga troligt att jag åker til norrköping för att hämta ett skötbord. Typiskt!
Har du ett du vill bli av med så hör av dig! :)

Btw. Jag hade en läsare förr. Anki. Är du kvar här? Vaknade i morse och kom på att jag inte hört av dig på JÄTTELÄNGE!!  :( Hoppas allt är bra med dig och lillisen.. Som börjar bli stor nu va?


Elise leker tittut

Kolla här när damen blir TOTALT OSYNLIG! ;)

Men va fasen!

Jag troddde Sussie var snurrig när hon väntare Ebba och kände sparkar i vecka tolv.
Men nä! Jag känner också! Helt sjuukt att känna så tidigt! Eller????
Jo för nu har jag kännt små kickar tre gånger. Å dom är så tydliga så det går inte at ta fel! Häftigt! :)

Jag blir galen på snoozare

Ja alltså Patrik. Haha! Jag kan inte fatta, han behöver nog hörapparat!
Helt otroligt dom senaste månaderna måste hans hörsel ha halverats. Han hör inte lamet på telefonen. Åsså envisas han med att snooza tre, fyra gånger kanske. Det betyder att tre fyra gånger måste jag flyga upp (jag vaknar av det där yttepytte klicket innan larmet går) och klättra över honom och slå av telefonen så Elise inte ska vakna. Åsså när han snoozar gömmer han telefonen under täcket. Så då hittar han den inte när den väl tjutit i trettiosekunder och ökat trefalt i styrka. Hooooo!! Ja bli KnÄPP!
Snaaaart snaaart får Elise eget rum. Då får larmet skrika i tjugo minuter och jag ska bara sticka huvudet under kudden. Hehe! :)

Trulli var och hämtade soffan igår. Sköönt å bli av med den. Så nu längtar jag efter tapet och gardiner åsså ska vi göra mys till pigan. :) Trulle hade lånat ett jäääääättelåååångt vattenpass av Patrik som han lämnade igen igår. Den lär ju komma till användning när jag ska tapetsera! :)

Pigan kröp fram med en Pixie bok percis "Ja seee, din bok." Säger jag.
Elise tittade på mig liksom Jaha, okej, åsså vände hon om till lekhörnan och hämtade sin stora bild-bok! Hahaha! Hon trodde att jag menade den. Den lilla pixie boken är ny och hon har väl inte fattat att det också är en bok.

Nä, en kopp kaffe till mig åsså är det allmän städdag idag. Patrik jobbar ju sistadagen för veckan och det brukar inte bli så mycket städ under helgen. Så jag ska passa på när jag är ensam (nästan) hemma.

Vilket meningslöst inlägg. Ska se om jag får in en film på pigan senare när hon leker tittut! :)

Grillkorv och pommes är dagens ord.

Ja fiii tussikken va gott! Har precis gjort det till middag! Blev sååå sugen på det idag och tur var att jag gjorde det. Det satt finfint i maggen. Mums. Jag kokade även majskolvar till.. Kändes liiite nyttigare då! ;)
 
Förmiddagen gick åt att hitta tapet till pigans rum. åååh, tog huuuur längee som helst. Men till slut bestämde jag mig och beställde tapeten. Har jag tur på kommer den på fredag men annars på måndag. kuuul! Måste ännu hitta hamparepet nånstans. Blev tipsad om Järnhuset. Ska kolla där nån dag....
Budat även på nå wallies på tradera... åh va kul å göra Elisens rum.
Patrik fick 2:nd thoughts igår kväll tydligen och ringde mig i morse. Han tyckte att det kändes hemskt att Elise ska sova i eget rum heeeeelt ensammen och vi ska sova i sovrummet med den nya bäbisen. Å jaaa, det är klart men det gäller ju bara sovandet. Sen mys å sånt är vi ju alla tillsammans.. Jag försökte förklara att det GÅR INTE att ha båda i samma rum. Då väcker dom varann hela tiden. Å hur ska vi få plats i sängen??!
Nä, Patrik gav inte med sig. Han bad mig inreda rummet så en madrass ryms därinne så sover han med Elise. Hihi!
Söt han är.

Jag kom på att vi inte kommer ha nån plats för torkställningen.... Hade tänkt flytta den i sovrummet när Elises säng flyttades till eget rum.. Men det kommer ju va sängar överallt ju! Jesus. Babymaking machines.... ;)

Nä, nu lek med lillis å invänta papsen. Hajj!

Alltså.... Denna svininfluensa.

Jahaja.  Det är som igång igen. det kändes som att faran var över en stund men nu har dom ju trappat upp på pandemi skalan. Upp till en SEXA. För er som inte vet det så är sex max på skalan. Nu blire nog fart i folket.
Vaccinet är inte klart och levererat förrän i slutet av september. Men inge vaccin till småttingarna under två år.
:( Är inte det hemsk? Hooojjj! Lillgumman, tänk om hon blir sjuk då! Å är det inte farligare för lilla hon? Hos minde skolbarn så har inte influensan tagit dom så hårt. Feber och hosta å så... Men ändå. Elisisisen är ju så plutteliten.
Jag har förtur för att jag är gravid. Hmmmm.... Så det påverkar inte knodden i magen då?
Influensavaccinet får man ju inte ta när man är gravid... Visserligen får inte jag ta den iaf efter min lilla vaskulit historia efter sprutan för två år sen. Huuu, en läskig historia det där som slutade med att jag nästan blev självmordsbenägen.
Min skinka liksom ruttnade på en fläck just där jag fick sprutan!! Helt svart/grön fläck (mindre än en femtioöring visserligen men ändå) som på något vis kom inifrån. Skinnet blev som läderaktigt och jag hade ingen känsel där.
Personalen på Nordkalotten hade inte sett nått liknande tidigare så jag fick springa där en gång i veckan (4-5 veckor) tills den en dag lossnade som en propp. Ja huvvaligen. Nu har jag ett fult ärr kvar. Dom sa att ärret skulle försvinna men nää.. Där är den jävilen ännu.
Well... Lite nervös börjar jag bli för denn grissmitta nu. Har inte brytt mig tidigare men nu så börjar det kännas nära.
Snart går hela familjen runt med munskydd och plasthandskar här och vägrar ta folk i hand. Hehe! (Jo, jag vet att munskyddet bara förvärrar det men det hade ju sett skojj ut.)

Igårkväll hämtade jag paketet med Elisens barnvakt. Ja en såndär envägs walkietalkie ni vet.
Den verkar ju funka. Jag och Patrik testade den igår och ja naturligtvis så sjönk ju mognadsgraden på vårat test väldigt snabbt. Hehe! :)

Nä nu fortsätta med kaffandet och nyhetsmorgon. Sen så blire nog att vara ute hela dagen. Solen skiner och vädret ser jätefint ut. Så här på bloggen kommer det inte vara så mycket trafik tror jag!

Min zombiesömn kallar

Joosååatteeee...... ;)
Det har som ännu inte riktigt landat för mig ännu. Varken för mig eller Patrik. När jag gjorde testet satt vi bara å flinade på tittade på varann. Hehe! Vi blev ju jätteglada men det kom som en sån chock så vi var tvungen att fundera igenom dom praktiska bitarna först! :) Vi ville ju ha ett syskon ganska tätt, men riktigt såhär tätt var ju inte planen. :)
Nu blir det ju lite eljest än vad i planerat. Som barnvagnen till exempel. Jag har ju alltid tänkt att barnvagn är ju kirrat och klart. Men inte nu ju. Elise kommer ju bara vara ett och ett halvt år så hon åker ju själv ännu vagn när Bäse kommer.
Så syskonvagn måste inhandlas. (Tips på bra syskonvagnar tas gärna emot! :))

Idag på mvc så satt hon och pratade om graviditeten, om fostret och ditten å datten och jag kunde som inte fatta att det faktiskt ÄR en bäbis därinne igen.
Har ju knappt haft nå symptom. Inge illamående (inte förra grav. heller visserligen). Inge ömma bröst. Jooo, jag funderade ju varför jag inte gick ner i vikt hur jag än sprang och GI:ade. Hehe, jag har ju lite extra last. Sen har jag ju varit HUNGRIG. Så hungrig som man bara kan bli som gravid. Sådär så jag dreglande har stirrat på skatorna på gården och sett grillade kycklingar sprätta runt på gräsmattan... :)
Ja  och finnar. Men fy fan. Ansiktet har blossat rött på kvällarna efter mina maniska rengöringar, men utan resultat. Jag vaknade nästa morgon lik förbaskat med nya finnar. Suuuck. Men jag antog att det var pga vädret och värmen. DOUH! Stupid!  


Nä. Som sagt, måste sova huvudet rent dunkar (Råkade skriva fel. Satte ett R istället för D på Dunkar. Mohahahaa! Mogen tvåbarnsmor va?? Hehe!) Ja huuuuga nu sova åsså fortsätta tapetjakten imorrn...

Natta

Jag bär på en hemlis

Som inte längre är nå hemlis... ;)
Jag och Patrik ska ha en till liten bäbis. :) ♥
Elise ska bli en liten storasyster! :) ♥
Jorå, den 15 Januari ska en ny liten bäbis komma och flytta in hos oss... :)
Datumet ändras mest troligt efter UL i Augusti eftersom jag och Patrik inte kan komma på när jag sist hade mens.. Oopsie!
Så där har ni förklaringen till min Zombieliknande trötthet. Som inte vill ge med sig alls. Mitt blodvärde, blodtryck och socker var fenomenalt bra så det ha inte med det att göra. Jag är bara gravid alltså! :)
Men då vet ni det! :)

Najsig ny blogg och knappast utvilad

Jamen visst e min blogg schnygg! :) Hon kan hon Nicole Värmdömorsan. Vill du ha en lika snygg blogg så klicka fram dig till henne. Hon ligger i mina länkar!

Igår gick jag Patrik och Elise och sova klockan 20.00!!! Hahaaa! Patrik och jag borstade tänderna och Patrik undrade m det är hel okej att lägga sig så tidigt.
"Jo hörrödudu! Du jobbar 12-timmarsskift och vi har småbarn hemma. Å i helgen har vi knappast vilat ut så vi får visst gå å sova nu!"
Vi gick och lade oss och Patrik somnade på spikmattan efter fem minuter. Heeh!
Å tur var det att vi gick å sova då för lilldamen har vägrat sova inatt. Vaknade klockan tolv och somnade inte om förrän halv tre. Suuuck. Så trots hennes strulande så har ju vi fått ganska många timmars sömn iaf.

Nu på morgon ska jag iväg på uppdrag och Elise ska till Ritva och Ingemar.
Nä måste hoppa i duschen och klä på oss hära....

TJingeling!

Busunge

Hahaa!! Elise var precis i sovrummet och grävde i en av blommorna.
Jag gick dit och Ajaj:ade och Fyy:ade och lyfte henne från blomman och dammsög upp jorden hon spridit ut.
Elise protestera högljutt och gjorde nya utfall mot blomman. Så när jag hade dammsugit så lyfte jag ut henne ur sovrummet och puttade igen dörren. Elise grät förtvivlad och var så förstörd som bara småbarn kan vara när dom känner sig berövade på den ultimata lyckan. I detta fall en sketen Benjamin fikus.
Så hon satt utanför sovrumsdörren och snyftade och hulkade. Jag kollade på henne i smyg från tvrummet.
Hon slog uppgivet med händerna mot sovrumsdörren i häftig snyftning och dörren gick upp lite. Hon stelnade till och slutade genast gråta. Hon satt länge kvar och lutade sig frammåt och tittade in i sovrummet. Efter noga överläggande inuti hennes huvud så vände hon sig om och tittade på mig.
"jodå, varsågod. Gå in du, men gå INTE till blomman." Sa jag och log.
Elise sken upp kröp glatt innanför dörren. Men så stannade hon precis innanför dörren vände sig mot mig igen, vinkade med ett flin på läpparna, och stängde dörren! Hahahaaa!!!
Vad tror ni busungen hade planerat???
Fasen va lurig hon är.

Update

Jooosaatteeeee...
Så förmiddagen är slut. Ska nu baxa ut mig och pigan till affären och Colorama om min zombiebesatta kropp lyder min hjärna och styr stegen ditåt. ;)
Idag är en fiskdag. hehe! Pigan käkade fisk till lunch. Hon lade sig å vila å då åt jg fisk till lunch. Å nu kom jag på att jag ska göra Thezzez fisksoppa till middag! :)
Äsch, folk äter ju kötträtt efter kötträtt utan att klaga så varför skulle man inte kunna äta fiskrätter en hel dag?
Va? Va? Va? ;)

Well.... Lyssnar på en gammal P!NK skiva. Åååh hon är bara så bra. Hon är så.... Jamen så bra bara.
Min Funhouse skiva är försvunnen. :( Jag hittar den ingenstans. Lustigt att min grejjer försvinner. Först Pink skivan. Åsså märkte jag att en film "Kärlekens Mirakel" också är borta. Typiskt. Men men dom försvinner väl i allt skrot som älsklingen drar hem... Hahahaaa!!
Han och Elise stod båda två och rotade i en kartong hos Ritva och Ingemar i helgen. Det var en massa gamla kassettband som dom skulle slänga. Patrik och Elise norpade åt sig en hel hög med band.
Vi har inte nån bandspelare men....... Hehe!
Dessutom kom Patrik hem med en menorah i morse. Ni vet den sjuarmade judiska ljusstaken! MUHAHAHAA!!
Ja jag bröt ihop i hallen halv sju i morse när han kom med den. :D Vi har ju pratat om att vi vill ha en stod kandelaber på köksbordet. Så han kom med denna stake..
"En judisk religös stake.... MUHAHAA!!"
Patrik tyckte också det hela var ganska roligt när han väl fick veta vad det var.

Nä men hörrni nu måste vi sticka till affären. Hur länge tar det fär ett torskblock at tina? Kan man micra den?

Hamparep? Någon?

Joooo.. Du råkar inte ha en gammal gympasal med sånna där gympasalsrep?
 Hade behövt sånt rep nämligen. Kollade på nätet igår men hittade bara rep som var 28 tjockt. Å det är lite för klent.
Jag hade viljat ha en diameter på typ......70!
Så kolla om du har en gammalgympasal hemma åsså hör du av dig om du hittar den! Kram kram

Goooo morron! :)

Jahaja. Efter en natt med Elise mellan oss så har min vänstra arm en lite lustig vinkel ännu men det går nog till sig!:)
Vi har sovit till strax innan åtta. Sååå skönt. Gårdagskvällen spenderades verkligen bara på soffan med nio filmen, men jag kollade den på trean ist. Dragonfly hette den. Med Kevin Costner. Patrik kom hem mitt i filmen och såg klart med mig.. Slutet ver en sån galen snyftgrej så jag grinade som vanligt. Patrik frågade just innan tårarna rann över; "Gråter du inte ännu?"  Varpå jag ifrågasatte: "Varför grinar inte DU?? SER du alls vad som händer?!"
Jag tror nog att om inte killar hade jobbat så hårt med sig själva genom hela deras liv så hade han också grinat. Eftersom han visste ju att det var ett väldigt rörande moment! :)

Idag vet ja inte vad som händer funderar på att gå till lekparken så Elise får se lite kids. Sen ska det ju handlas och lämnas igen lite tallrikar faktiskt! ;) Fick med mig en burk lunch från Rebban i veckan och i helgen fick jag ett fat vattenmelon hem från Göta. Schyrro dom är som matar mig, Tack tack! :) 

JOJUSTJA!! Jag ska in på Öströms idag också och se på lite barntapet. Funderar på en Djugelfondvägg inne hos tösen. 
Å djungelgardin... Vet nån var man kan hitta det? 
Åh vad jag längtar tills man får börja på riktigt därinne. Ska försöka få klart det "I huvudet" idag. 

Nä mera kaffe åsså in på Tradera. Dom kanske har gardinen!  

Är dagen redan slut??

Idag har vi "ränt i kåkarna" som Göta säger.
Vi har varit hos henne och hälsat på och fått oss blodpalt (Mumsfilibabba!). Där var det full rulle som vanligt med Patriks kusiner, kusinbarn, kusinfruar, fastrar, fastergubbar och alla andra släktrelationer samlade på ett och samma ställe. Där drog vi av hela förmiddagen och halva eftermiddagen. Sen skulle vi till Patriks mormor men hon var inte hemma. Så det blev Mbgt till Ritva och Ingemar ist. Å där blev vi bjudna på pizza. Mumfiibabba igen. hehe! Vi har som bara åkt runt till folk och käkat hela dagen.. hehe!

Tanken var att hitta på nått med Camilla ikväll men jag orkar inte. Yrslig, trött och helt jäkla slut som jag är så ska jag bara ligga pall på soffan ikväll och se på nån SOMMARFILM PÅ KANAL NIO KLOCKAN NIO. (Jäkla reklam, om och om igen på Mix Megapol hela tiden.)

Elise är supertrött här men jag måste försöka hålla henne vaken till läggdags.
Idag har  vi fått fått iväg bäddsoffan från Kottes rum. ÄNTLIGEN! Eller ja den är ju kvar ännu men Johan ville ha den så han får MER ÄN GÄRNA ta den! :) Nu kan jag börja inreda pigans rum på allvar. Tiggde till o ss en garderob till henne från Ritva å Ingemar idag. Dom har en liten IKEA garderob som står tom så den ska vi knycka. Jag har planer på att klista upp väggdekor på dörrarna på garderoben i form av olika djur! KUL! :)
Åh va roligt å börja med hennes rum!! :)

Usch, nu börjar jag få skallebank också..... Fyyy...

Nä ska ta å göra lite gröt till gumman... Hajjj!


Ser du bilderna???

Men??! Va? Konstigt. Jag ser min bloggheader bara ibland. Men jag vet inte om det är min dator som tjorvar....
Ser du bilderna???

Vill inte blogga idag

Nä jag vill nog inte det. Känner mig helt sjukt trött och nästan lite...sjuk!
Kan ha å göra med skyfallet jag hamnade i igår. Jag spanade mot himlen hela dagen igår och klurade på om jag verkligen skulle våga mig ut för det såg ut att börja regna närsomhelst. Å jag har ju inte regnskydd till vagnen!
På eftermiddagen beslöt jag mig för att gå iaf och lånade ett regnskydd från vagnförrådet (den har legat där jäääättelänge utan tllhörande vagn så jag tog mig friheten att låna.) Precis när jag kliver ut så börjar det dugga lite fint.
Typiskt! Tänkte jag men det var ju inte så farligt... Nä, Inte då nä. När jag hunnit två kvarter bort (var på väg till Patriks snickeri-tillhåll) så är det som att man skar upp himlen som var en sprängfylld vattenballong. HERREGUD!! Jag har aldrig varit med om ett sånt skyfall. Jag såg ingenting och åskan dundrade i öronen så jag hörde inget heller. Det tog två sekunder så var byxorna klistrade efter benen och jag var genomdränkt. Stannade under taket på MD´s och köpte en varmkorv utan bröd. (Är det så konstigt? Tjejjen som tol beställningen tittade på mig somom jag rymt från ett zoo eller nått!) När jag står där och äter mig korv så ringer Patrik.
"Inte är du väl ute å går?!"
"Jo, men jag står under tak nu. Men jag har inte långt kvar. Vilken port är det?"
"Men jag är ju hemma."
""VAH??!!"
Så typiskt. Så jag fick fint promenera hem hem igen i hällregnet. Gatubrunnarna runt toget hann inte ta undan vattnet så underredet på vagnen och varukorgen var under vatten. Jag plumsade i vatten upp mot vaderna!! Hhahaahaa!!
Jag såg ut som en dränkt hund! :) 
Väl hemma tog Patrik emot oss i dörren (Elise somnade tungt i vagnen när åskan mullrade och regnet slog).
Jag fick klä av mig i trappen och sen fick jag krypa ner under täcket och sova i två timmar. Patrik tog med sig Elise till Göta. Såååå skönt!

Men som sagt, känner mig lite under the weather idag så jag ska bara vila och ta det lugnt. 
Spelkväll inplanerad med Keisus/Väpplings. Kul kul!

Men men.... Bli r nog inte fler inlägg här idag!

Snygg tjej juuuh!!!

Va fasen... Frågade Patrik häromdagen också om den blonda mulliga tjejjen i Eminem videon ska försöka framställas som en "äcklig tjock tjej" för jag tycker då att hon är HET!!!
Hon är ju råsnygg juh!! Helt propotionelig och toksnygg ju! :) Värsta blond-bimbo look visserligen men hon är ju het..
Inte tycker jag att hon är så "fet".  Patrik tyckte då också att hon var snygg. Så vi tror inte att det är meningen att hon ska framställas som ett fetto. Visade precis till Camilla också. Hon tyckte också hon var snygg.
Kolla själva. Vad tycker du??? Tycker du hon ät HET ELLER FET?

Tjohooo! Liza och Rio!!! :D

Fick meddelande av Liza i morse. Hon och familjen är i stan nu. Har övergett fjällen för ett tag och undrade om vi skulle träffas.. NATURLIGTVIS!!! Å va kuul!! :)
Elise har längtat efter en lekkompis. Hon och Rio har inte träffats på ett bra tag nu.
Å ärligt talat är jag också i behov av en lekkompis! :)
Jo man har ju andra här också med det är extra roligt att Liza har Rio som är nästan samma ålder som Elise.
Vi har som dubbelt utbyta av varann.

Så jag har bakat en äppelpaj dagen till ära och Elise är nu utvilad och väntar på kopisen sin som råkat somna och kommer om en halvtimma ungefär... :)

Vad har hamnat fel...

Hahahaaa! Plockade ihop kring skötbordet och kollade ner i en av askarna.
Hihii! Värsta lyxbäbisen. Det räcker inte med babypuder, hon ska ha Christian Dior puder. Hehee!

Guten morgen alles!

Sovit tungt som en betonggjutning. Drömt om garderober (Ritva och Ingemars), Floridaresor, barnvakter och ostkrokar (Dom Patrik köpte åt mig igår, han hade kännt på påsen och tyckte dom kändes extra smala, som jag vill ha dom! Gullis!). Störda drömma verkligen.
Patrik ligger och sover ännu, vi har försökt väcka honom med det går inte. Han är ju ledig idag med ska iväg å snickra hos hans kusin. Regnet öser ner här annars och Elie är snorig (Jävla malmbergspool) så vi lär ju inte göra så många knop idag. Aaaaah, nu måste det bli bättre väder snart. Jag blir galen annars...

Ajja nu är det helg igen. Längtar till tisdag. Jo det gör jag. ;)

Slut för idag.

Jag och Patrik myser till film. En kopp te senare och sen lär jag sova........
God natt alla goa...

Bruce på en gata i Köpenhamn

Har ni sett detta?? Jag säger då det.. Jag hade gett vad som hellst för att få vara på den gatan just då!
Killen bredvid honom är en gatumusikant, rätt vad det var knallade Bruce förbi och började spela tillsammans med honom. Dom spelade flera låtar ihop....

Tänk tänk tänk.... Hade man fått vara där just då....

Jag ger upp

Suck. Inget varmvatten så jag fick köra epilering. Ajajajajjj... Tårarna sprutade kan jag säga! Huu!
Så åker jag på OKQ8 för att köpa mjölk. Ber tjejjen i kassan ta ut extra på kortet så jag skulle få en hundring i handen. Hon glömde slå in den extra hundringen och när jag sa att det är väl ingen fara, vi drar kortet igen bara så gör vi om det så svarar hon; "Nä, tyvärr. Vi gör inga uttag."
What??! Nyss kunde du ju ta ut en hundong extra men inte nu ett enkomt uttag. Jag gav henne en sur och iskall blick och gick.
Åker till Malmberget (först till bankomaten såklart) och sporthallen. Betalar in oss och frågar tjejjen i kassan hur många grader det är i barnpoolen. Hon visste inte riktigt men kring trettio trodde hon. Bra bra...
In i omklädningsrummet och klädde om och duschade å så med pigan och sen ut i poolen.
Ser på termometern som visar 29.0. WHAT??!!  När tjejjen sa kring trettio tänkte jag typ...trettiotvå-trettiotre. Men neeeeej. Hon menade näääästan trettio. 
Nå tänkte jag jag måste ju prova. Kliver ner i bassängen och jag börjar själv frysa på en gång. Jag tittar på Elise och hon klamrar sig fast vis mig, stirrar på vattnet, skakar och hackartandkött. (Hehe!) Sänkte ner oss lite i vattnet och tittar på Elise igen å hon är redn helt blå. Så det var fint bara att kliva upp igen och gå och byta om.
Sååå vi var i bassängen i kanske...sju sekunder.
Fy fan. Vilka jävla skitveckor jag har haft på sistone.
Elise är helt under stimulerad och har bara gnällt och skrikit hela dagen. Hon vilar nu, ska försöka sova lite själv också åsså tänkte jag att vi kanske går ut och går sen en sväng. Jag har skitigt hår och finnar men orkar inte bry mig.

Inge varmvatten :(

Jahaja, då ska vi iväg på badet efter att Elise vilat.
Jag skulle fixa bikinilinjen nu innan vi ska fara å vi har inget varmvatten. Hmm.
Epilering vet jag inte ifall jag är nog tuff för. Ajjjajajajajj... Bara vaxa kräver ganska mycket av mig. Oough!
Men har inte vattnet kommit tillbaka snart har jag inte nått val..... Uuhuhuuu!

Nä nu jäklar

Alltså dom senaste dagarna har vi inte gjort nånting!
Har haft sjukt dåligt samvete gentemot Elise för att inger har hänt på dagarna. Jag har varit så trött åsså har det regnat och varit svinkallt i flera dagar! Usch, man får så sjukt dåligt samvete när man inte orkar eller kan stimulera henne med nått.
Men nu jäklar, efter lunchvilan så ska vi dra och bada! Jo det ska vi! :)
Hade tänkt dra redan nu men då orkar hon inte äta lunch å vilan blir knasig. Så vi väntar till efter lunch. Nu ska jag bara försöka roa henne till lunchdags här hemma. SVÅRT!
Vad gör ni med era kids hemma, INOMHUS?


Natt med Persbrandt

Jorå! Jajjomen, det händer inte ofta men helt plötsligt drömmer du om just det du vill drömma om! Haha!
Jag har suttit på balkongen med Micke Persbrandt, Gert Fylking, Robert Aschberg och nån mer minns inte vem... JOJUSTJA!!!! Per morberg!!! Vi drack öl och väntade på mat. (Min balkong var en restaurang.) 
En geting kom och stack en hund i benet och flög sedan iväg med hunden. Gert tog tag i hunden så den inte skulle försvinna men när getingen släppte hunden så tog den istället med Gerts fingertopp!
Jag och Persbrandt satt bredvid varann och jag var sådär oerhört charmig och trevlig och berättade en massa roliga anektoder med en härligt sprudlande inlevelse. Alla tyckte jag var fantastisk! :) Allt flöt på precis som det skulle....

....Tills jag vaknade av att Elise sparkar mig i magen. :( Justja, lill damen fick komma över till oss inatt. Hon var extremt mammig så inte förrän hon kom bredvid mig i sängen så somnade hon.
Jag låg och var lite sur på henne faktiskt. Men men. Nån annan gång kanske. :)

Nu väntar jag på kaffe å ägg. Ser nuhetsmorgon (Haha! Lämnar stavfelet det såg så roligt ut!) och tittar på lillfröken som inspekterar pappas snusdosa. Dessa snusdosor.. Dom är ÖVERALLT! Argh! Well.... Måste äta. Hungrig som en varg!

Åhå! Mackor!

Läste på Sussies blogg att hon skulle äta mackor ikväll.
Det ska jag också göra! Mums va gott!
När Elise har gått å sova ska jag koka mig lite te åsså en lingongrova till. Inte särskillt GI men who gives a shit! 
Tack för tipset Sussie!

Förresten! Stallet har tagit semester ju! Personalen vilar upp sig och pållarna är ju på sommarbetet... Såklart! Så jag kan inte anmäla mig till kvälls-veckan. Hoppas det finns platser kvar när dom kommer tillbaka.. Vill ju inte gärna störa dom på semestern. Anar att jag skulle få nånting hårt i huvudet om jag försökte mig på nått sånt! ;)

Jeeess! Jag gjorde det!

Eller som Dora Utforskaren skulle säga; Vi klara det! Vi klara det! Vi klara det!
Heh! Har ni sett henne? Näää, det är klart, har man inte småbarn så sitter man kanske inte och ser barnprogram klockan halv sju på lördagmorgon! :)
Jag fick iallafall gjort det jag varit sjuuuukt nervös över. Det gick bra. Snabbt och smärtfritt, nästan! :)
Ska ha lite överläggningar så kanske ni får veta vad det gäller lite senare..... ;)


Fjärde försöket...

Ja jisses. Nu har jag tagit mod till mig fyra gånger för att göra nått jag är SJUUUUKT nervös över..
Men än är det inte gjort! Jag har misslyckats och inte fått fram det....
Men har bestämt att idag ska det blir gjort.
Är så nervös så hjärtat bankar, det kittlar i magen och jag känner mig smått illamående! Huuuuh!
Men men, idag ska jag få det gjort. Jajjomen. Det ska jag.
Varför jag egentligen är nervös vet jag inte. Behöver ju inte vara det.. Men nu är det bara så. Å ju längre jag drar ut på det desto värre gör jag det för mig själv. hujja!


Aaaah min haka....

Dagen fortsatte i samma skitanda som på morgonen igår. Förutom när Camilla och Felicia kom på besök, det var rent kul! :)
Min haka är ömmare än ömmast (Hej stavning!)
Elise har en stor snigel som man sitter och gungar på. Denna snigel har två röda horn som handtag. Jag kom på att dessa handtag nog kan vändas så hon når dom bättre. Grabbade tag i hornet och skulle dra lös det. Lossnade inte. Tog i lite mer och ruckade lite på det. Näjj. Tog spjärn med fötterna och drog till ordentligt.
FLOPP! Rätt under hakan PANG!! AAAJJAJAJAJAJAJJJJ!!!!
Aaah, trodde jag skulle tappa tänderna! Elise stirrade på mig och började applådera, tack för den unge! ;)
Ömmar ändå men jag verkar ha klarat mig från blåmärke. Skönt det. Inte så fagert att knalla runt med en blå haka. Fast då skulle hakan kanse synas iaf! Patrik retar mig för min saknad av haka. Haha! Ska han säga, som är Lagnestigare som är helt upbyggda kring sina hakor. Hellre ingen haka än bara haka. Hahaha! Det får bli dagens visdomsord. :)

Låg och såg lite av Minnes-grejjen ala' MJ igår.
Buhuuu!! Jag bölade som aldrig förr. Trodde jag skulle väcka Elise så jag var tvungen att byta kanal. Somnade sjukt tdigt igår. Härligt var det. Har fått sova hur länge som helst....

Ska ta och åka förbi stallet idag. Dom han nått roligt ridläger som Camilla anmält sig till i Augusti. Jag ska också!! Om det finns platser. Camilla har bokat upp Lector... :( Men men jag får väl nöja mig med nån annan då! :)
Kanske ska passa på att testa nått annat!  Ska åka å kika lite...

Jaha, annars vet jag inte så mycket...... Kallt och blött ute idag igen. Inge kul.

Nä mera kaffe  åsså hopp i duschen.

Feel free to....

...bjuda oss på blodpalt! :)
Är sjukt sugen på blodpalt men ids inte göra det själv! :)

Riktigt tråkig dag idag. Känner mig så trött så trött så trött. Efter allt som gick galet i morse så har jag surat också. Varit grinig och bara slöat. Fick dåligt samvete gentemot Elise och gav henne mellis åsså skulle vi precis gå ut så börjar det regna igen. SUCK. Så nu ska jag komma på nått kul att göra här hemma ist! Klurigt.....
Bygga koja kanske. Det skulle hon nog gilla. I tio minuter iaf. Hehe!

Nu går det inte bra...

... Morr!
Först betongdammet. Perfekt start va?
Nu gick jag runt och drog upp persiennerna i tvrummet och sen i sovrummet. I sovrummet hänger ännu överkastet över gardinstången för att utestänga den berömda midnattsolen. Så jag måste dra undan den innan jag vickar upp persiennen. Men då när man är lite höjd-handikappad som jag så måste man som hoppa till (tur att man är spänstig!) och knycka med handleden så överkastet hoppar över panellängdsvagnen. Idag gick inte det så bra.. Så när jag fick hoppa och knycka med handen för fjärde gången började jag bli smått irriterad. Så femte knycken blev lite mer lik ett Ryck/Slit än en knyck och vad resulterade detta i då?
Jo. Överkast, gardinvagn, gardiner, gardinstång, gardinstångsfästen och ALLT RASADE RÄTT I GOLVET!!!!
Så nu ligger det kvar. Orkar inte ens gå in i sovrummet just nu. Måste ha mer kaffe.
Fyyy fan vilken underbar dag.

Betongdamm i köket igen

Tror han att jag inte känner dammet som ligger över hela köksgolvet??
Han testar då och då att knalla runt å göra mackor å choklad EFTER att han tagit på sig sina skitiga brallor. Gaaah!
Han tror säkert att jag inte alls märker dammet... Suck. Fick börja med att dammsuga köket i morse. Tjo.ho. Va kul.
Morgonen spederas framför nyhetsmorgon på lekmattan med Elise. Snart dags för barnspecialisten igen. Hon e bara fö bra.. Men det verkar va nån ny specialist...
NU är det. Häjj!

Profoto tävling!

Ey nu du! :) Johanna på profoto har en tävling. Hon ska jobba tesammans med en styliststuderande tjej som heter Alexandra. (Kolla bilder på hennes blogg!)
Jag deltar gääärna! Så kul att kanske vinna å få ta lite fina pix på sig själv! :)
Klicka Hära så kommer du till tävlingen!

Såååå gott!

Jag måste då bara säga att jag gjort så sjukt god mat idag.
Finns det nå bättre än hemmagjorda köttbullar, färskpotatis, broccoli (Jag ÄLSKAR broccoli) och egen specialsås.
trist bara att såsen aldrig blir helt likadan! Haha! Men idag var den extra god. MUMS. Åsså ett glas iskall mjölk!
Finns inge bättre! Elise åt som en häst och Patrik sitter och äter sig mätt as I blogg. :)


Jäkla tös

Nä hon vägrar sova. Fasen. Då blire en jobbi dag.
Jag hade tänkt att hon kulle vila åsså skulle jag komma iväg och göra en jobbig grej som jag gruvat mig för. Verkar som att jag inte kan göra det nu.... Vi ser ju hur jag löser detta då. Typiskt. Jag som hade samlat mod till mig.

Vilopaus i bregottfabriken

Elisen vilar och jag har precis värmt pizzan vi gjorde igår till lunch. Den var godare idag! :)
Ser sjukhuset och hade behövt diska å blåsa håret innan Lisen vaknar. Men... gäääsp. Kanske ska vila lite jag med.
Jamen visst är jag trött va? Hehe!
Har rensat bort Elises kläder som är för små. En full stor kartong blev det. Lillgumman hjälpte mig med packandet. Hon fick en egen kartong att packa i. :) Men hon började plocka upp ur min låda och sätta kläderna i sin egen ist! :)
Så packandet blev lite omständigare än tänkt! Men men, det är kul när hon är med och hjälper!
Hon har börjat surra massor. Igår stirrade hon på mig och Patrik när vi satt på utsvultna på köksgolvet och stirrade på pizzan i ugnen och sa; "Blug-hufufuu goblitjeh!"
Hihi! Det är inte längre bara titta titta! Utan lite mer avancerande ljud. :) ¨Så hon surrar massor, dock inte på svenska ännu! :)

Nä jag tar nog itu med disken iaf!
Häjj häjj!


Sovmorgon dvs en mycket bra morgon

Ja fy tusikken va skönt! :) Vi har sovit till tjugo över åtta. Var nära på att jag skule vara tvungen att kliva upp halv sex eller när Patrik for på jobbet men Elise somnade om. Skönt! :) Jag behövde verkligen sova.

Såg en verklighetsbaserad film igår på femman. Såg ni den? KOmmer inte ihåg vad den heter The Delimar story eller nått liknande.
Ett par miste sin bebis i en brand när barnet var tio dagar gammal. Mamman vägrade tro att barnet var dött trots att dom såg ambulanspersonalen bära ut den lilla inlindad i en filt. Dom försökte återuppliva barnet men icke.
Mamman vägrade tro det och krävde senare att få se barnet. På bårhuset skulle dom ta fram kroppen så hon fick se den men dom hittade ingen kropp. Utan i filten fanns bara madrass rester. Dom menade på att kroppen brunnit upp.
Sex år senare är mamman på en fest och får se sin dotter med en annan kvinna. Hon är övertygad om att barnet är hennes dotter men ingen lyssnar på henne. Tillslut fick hon hjälp av nån politiker som tog sig an henne och hennes fall.
Mycket riktigt flickan var hennes och hon fick henne tilbaka tillslut.
Haha! Sådär, då fick ni en film ihopberättad dessutom. Fiii tusikken vad jag grinade. Genom hela filmen bölade jag som ett tok. Tänk va hemskt för den stackars kvinnan. Ja, vet inte varför jag skrev detta egentligen! Hahaa! Bara blidde så.. :)

JAha, idag måste jag gå igenom Elises garderob. Måste plocka ut en massa gamla kläder och bära ner i förrådet.
Annars får vi inte plats med allt. Tänkt dra till lekparken i stan idag också å se om Elise kanske får träffa lite andra barn där. Nu tycker jag att folk runt om oss ska bli bättre på att föda barn... Jag har några par som jag tänker lite extra mycket på då.

Det var en mamma som skrev och frågade om Elise kan gå utan stöd. Näää, det kan hon ju inte. Men däremot har hon stått upp utan stöd några gånger. Men så fort Elise inser att hon står själv så blir hon rädd och sätter sig igen! :)

Jag har haft några sugiga dagar och Patrik har tjatat på mig att jag ska ta och gå till frissan å fixa barret, kanske fixa naglarna.. Han vet att jag kan lura mig själv att känna mig fräschare. Men ja, man blir ju såklart fräschare. Borde nog lyssna på honom.. Ska ta och se om jag får nå tider så man kan fräscha till sig.

Göran Hägglund vill höja alkoholskatten och stoppa alkoholreklamen som riktar sig mot ungdomar. Jag säger; DET VAR VÄL TAMEJ FAN PÅ TIDEN! Herregud, Sverige har blivit ett land som inte klarar av att göra nånting utan alkohol. Hela tiden kommer rapporter om hur mycket svenskarna dricker, barn ringer till BRIS hela somrarna för att mamma och pappa dricker, alla sorters missbruk ökar hela tiden och kryper längre ner i åldrarna. Vuxna tvingar sig själva att göra saker med barnen på veckorna och tröstar sig med tanken att snart är det helg å då får dom ta sig ett glas. Å tacka vettja semestern som ger en en ursäkt att dricka varje dag. Å tacka vettja baginboxen som innehåller tre liter och man ser inte på utsidan hur mycket man druckit. Det låter inte längre; Men va kul å fara och fiska!
Utan det låter; Åsså tar vi med oss en whiskey.
Nä fy fasen. Vem var det som sa det...??? Minns inte vem det var, men det var nån som sa att alkoholisterna på den berömda Bänken är bara två procent av alkoholisterna i sverige. Dom flesa gömmer sig bakom sina middagsbjudningar och sommastugor.
Jo jag är ju extra känslig för detta med alkohol. Men jag känner att sverige missar mycket i sin alkoholdimma.

Sådärja. En filmsammanfattning, en predikan om alkohol åsså fick ni ju veta att jag fått sovmorgon också! :)

Övervägande trötthet

Jepp det änger liksom kvar. Gick ju och lade mig samtidigt som Elise igår. Men naturligtvis så har Elise tjorvat som fasen hela natten. Patrik kom hem vid 23-00 tiden nångång och då var jag uppe för kanske sjunde gången. Suuuck...
Vi försökte få henne att somna om men så fort vi lämnade hennes säng och kröp ner i våran så skrek hin rätt ut. När vi stid bredvid hennes säng så var hon nöjd... Så efter en liten stund lyfte vi över henne till oss.
Lite ovant för henne så det tog ett tag å somna. Men det har ju varit lättare under natten för man har sluppit kliva upp.
Patrik stack precis å fånga lite konstgjord sol han frågade om jag ville ha lite egentid idag, så skulle han ta med sig Elise ut sen. Men vad ska jag göra då då?? Jag har ju inget å göra utan henne ju! Äsch, vi gör nått tillsammans sen ist.
Sen vill jag också gärna välkomna dom två nya finnarna som flytt över landgränsen i natt och som numera är bosatta mitt i fejset. Oo-så-kul-att-se-er. Morr....
Ja vilket positivt inlägg va? Haha! :)

Jag ska ta och borsta tänderna och se vad man hittar på. Vi ska då och fika hos Andreas. Han fyller år idag. Jag väckte Patrik igår och sa: Hörrö vi får inte glömma att Andreas fyller år imorrn!
Men det hade vi glömt idag iaf när han ringde. Typiskt! Vi måste hitta nån present också... Svårt på en Söndag. Men men vi får försöka.

Nu kom gumman här, svårt å blogga med henne i famnen.. Tjing!

Överbeskyddande Patrik

Min mobil har varit försvunnen sen jag kom hem från affären. Sökte efter den lite grand men ansträngde mig inte så hårt.
Nu skulle jag precis skriva på FB och be någon ringa till den så jag kunde söka rätt på den.
I samma veva hörde jag mobilen ringa nånstans. Hittade den i byxfickan i Kottes rum. Det var Patrik som hade ringt.
Jag hade sex missade samtal och två meddelanden från honom. Så här löd det senaste sms:et:
Ja säger dig damen om du inte svara så jag måste komma hem jag blir fan vansinnig

Hahaa! Ringde upp honom och frågade vad det var sån panik med. Då visade det sig att han inte ville nått särskillt men trodde att jag hade trillat omkull eller nått när jag inte svarade. MOHAHAHAA!! Som att jag är nån pensionär eller jättetjockis eller nått! Hahaa!

Så trött så trött s¨trött

Jag se! Jag kan inte ens stava rubriken rätt! Haha!
Uschi-mejja! Har städat, tvättat, varit och storhandlat (Patrik var med denna gången så det bev dubbelt så dyrt än det brukar!) Väl hemma tog vi itu med ´Diskberget igen och nu är jag däckad. Måste orka vara vaken till nio iaf så jag får lägga Elise och sen får jag viiiilaaaaaa.... Å vad jag längtar!!
Patrik har jag kickat ut för ikväll. Han drog och sköt lerduvor med Big'O.
Så sköööönt å få vara HELT ENSAMMEN ikväll. Inga barn som stökar här sen. (OBS plural. Patrik stökar värre än ett barn)
Nu började Sing A long.. Det var länge sen jag såg det.
Nu ska jag och Elise krypa ner i Pyjamaser åsså ska vi myyyyyysa.

Bloggen i skymundan

Trist men man har ingen lust att sitta inne och blogga när det r fint väder. Dom senaste dagarna har varit fullspäckade med aktiviteter! :) I förrgår var det ju grillningen ute i träsket, jätte ´mysigt var det. Grabbarna gav sig dessutom in i studsmattebranschen. Dom stylade för varann och gjorde volter hit och dit. Felicia och Lina tyckte nog att dom mes var pinsamma. Det brukar ju låta så; "Meeeen paaaaappaaaaa..."
Himla gott käk också, Keisu kocken fick till köttet perfekt igen. Fast oxfilén brukar ju va god alltid. Men han kan nog få det torraste och segaste köttet mumsigt.

Igår tillbringade vi halva dagen åt minigolf. :) Fasen va skoj! :) Lundgren/Koponens, Keisus/Väpplings och Lindberg/Lagnestigs. I TVÅ OCH EN HALV TIMMA spelade vi. Hann bli freeezing ute innan vi var klar.
Men gud va kul det är trots att man suger. Eller ja, vissa var ju kanske inte överlycklig! Hihi! Eller vad säger du Rusu? Hihi! 
Efter minigolfen fick jag, Patrik och Elise skynda oss hem. Hos oss väntade redan J och O på oss.
Vi hade ju planerat att käka stekt palt ihop. (Ficken fredagsmiddag va? Haha!)
Så  igång med palten åsså i säng med Elise. Hon vägrade sova och vi skulle se en film som jag verkligen sett fram emot så jag drog en fuling. Vände Elise i sängen så hon såg TVn åsså bäddade jag till med min egen kudde så hon som halvlåg och kollade TV. Det tog tio minuter så sov hon!

Filmen vi såg hette Knowing. Men Nicolas Cage.


Helt okej film. Jag gillar ju sånna där matematiska koder å grejjor (Only i fantasin INTE i verkligheten! HAha!).
Något förutseende film som dom så ofta är nu för tide, men jag gillade slutet! :)

Denna lördagen kommer nog inte vara så lördagslik. Jag måste ta och städa här hemma. Städa diska och tvätta åsså måste vi iväg å storhandla. Vi har slut på ALLT. Jag måste å köpa blöjor nu på morgonen för vi har bara en enda blöja kvar hemma!


Justja

Jag ber om ursäkt att min blogg ser så skum ut.
Nicole som gjort min blogg håller på å ska fixa det men jag vet tyvärr inte hur länge det tar.
Hon har firat lite födelsedag å så... :)


Runde Grannen...

.... Har nu också sågat ett hål för ett parasoll i sitt bord. För att hans prisbelönta (kanske inte än..) Lavänder inte ska få så mycket sarkt solljus... :D


Ur bloggsynpunkt har jag världens bästa granne! :)


Bilderna från farmen

Jepp här kommer dom! :) Men dom blir tyvärr i miniatyr allihop... Eller ja du kan ju klicka på dom så blir dom ju stor! :)

Bilder från Farmen senare....

.... Farmen var toppen! :D
Superskoj och Elise hade jätteroligt! Höns, kalkoner, grisar, åsna, lamor, igelkottar, getter, ankor, påfågel, ponny, svanar, kaniner, och andra fåglar... Verkligen en HÖJDARE!
Kvinnan som har hand om det är också jättegullig. Dom hade tyvärr stängt idag dock. Hon har bara öppet på helgerna egentligen men som tur var hade hon haft en bokad grupp just innan så hon hade tid med oss också!  (Man kan alltså ringa och boka en tid...)
Tur var det, hade inte viljat missa det. Jätteskoj. Roligt att se Elise spana på alla djuren.
Men hon är bra lustig ungen. Hon ville inte klappa på dom mysiga djuren, som lamor, ponnyn å så.
Men däremot så ville hon klappa kalkonen (men det fick hon inte dom hade kunnat picka på henne) och sen klappade hon....... Det man INTE VILL klappa vanligtvis...... Hon klappade Igelkotten!! Hahaaa!! :D
Igelkotten var ihoprullad med taggarna ute och Elise klappade den så nöjt så nöjt. Hihihi!
Men som sagt i rubriken bilder kommer senare. Måste be Rebban maila bilder till mig. Batteriet i min kamera dog såklart när vi kom dit.

Nu vila lite innan det ska grillas ute i träsket.....
(Oooo va mysigt det låter va? Hehe)

Oj va många igår!

Jessus vad jag har haft läsare igår....
Månne vad dom va ny-fni-kna på... Hehe! ;)

IDAG ska vi till Farmen och Runde Grannens blomster

Igår blev det inte av tyvärr. Elise sov läääänge på dagen så vi hann inte iväg. Idag sticker vi efter lunch. Så Elise få sova i bilen på väg till Farmen ist! :)
(Så IDAG Emma, får du veta om det är värt å åka dit!)

Igår var vår Runde Granne med sin Runde Björnhund i sitt esse!
Tydligen smitit iväg och köpt en blomma. Hehe! Var tvungen att fota hans blomsterarrangemang...
Bordet och stolen hade han släpat ut i förrgår och satt och dinerade med lite mat och en del alkoholhaltigt när jag kom hem på eftermiddagen. Haha! Han ville väl "äta ute"...  Så samma bord och stol tillhör nu hans blomsterarrangemang.

Fast numer så är det inslaget lång jäkla spik på varje sida om bordet åsså har han knutit fast sin blomma med snören och sladdstumpar. Antar att han sen sitter på stolen och beundrar sin blomma. Jag gick förbi precis när han "byggde" ihop detta konstverk.
"V-v-vet du vad det här är för blomma?" Frågade han mig.
"Nä..."
"De äää Lavänder!"
"Jahaa. Fin."
"Måstä knyta fast så den inte blås bort."
"Jo det är bäst det."

Igår satt jag och Patrik och gjorde teoriprov på datorn för mc-kortet. Gick ju super! :)
Jag hade haft fler rätt än Patrik men jag ville inte säga det! ;)
Bra att han redan nu börjat. Man kan ju inte veta för mycket...
Patrik frågade om inte jag ska ta kortet. Men näää. Tror inte det.
Jag tror nog att han dessutom skulle föredra att få ha mc:andet "i fred".
Dessutom så är ju Elisen så liten än så...

Jaha, när jag måste hoppa i duschen åsså ska vi börja med lunchen å så...
Hejj svejj!

Hörrni! Vad ser ni på tv nu när alla super-serier har semseter??
Jag blir tokig, det finns ju INGET att se på kvällarna. Hm.

Måssen är tillbaka

Men först resultatet från igår kväll:
1-0 till mig. Och till dig och du bettade på samma som jag. Det blev filmen, jag somnade, Patrik följde mig till sängen och han har kommit kring tre kanske till sängen. Haha! Men en skräll blev det också. Dom dör snuskigheterna jag sa inte skulle hända, hände faktiskt också! Haha!

Eftersom ni nu fått lite för mycket information så ska jag genast hoppa till dagens störst nyhet.
Dom jävla måssen är tillbaka! (Måssen= Måsarna. Men jag tycker att om det heter Mus-Möss så ska det heta Mås-Måss!))
Våran runda granne (Han är rund om magen och under fötterna) och hans runda hund. Tenderar att dinera ute på gräsmattan. Han kastar ut mat till hunden så det ligger över hela gården. Så äckligt tidigt på morgonkvisten så flyger det måss runt här och skriker och slåss om maten. Sen sätter dom sig på våran balkong och eftersnackar.
Hur kul är det? Det tar ungefär en tiondelssekund från det att en mås på balkongen börjar skräna till att Elise sitter upp i sängen förskräckt och undrar vad det är som skriker intill huvudet på henne.
Runda grannen har fått tillsägelser förr men han glömmer det varje sommar. SUUUCK. :(
   Han kom dessutom raglandes till utställningen i helgen. Just i finalerna så kommer han gåendes med en Sverige T-shirt utspänd över hans enorma pondus kagge. Ett par korta shorts och ett par gröna foppatofflor och gåstavar.
Han ställde sig bakom mig och Patrik vid ringen och vi hörde hur han började berätta åt nån karl bredvid sig om hur han och hans hund brukar vara och jaga björn på våren! (Hans hund är den fetaste jag sett! tror inte att den skulle orka hoppa över diket till skogsbrynet.) Hahah! Han tokljög om en massa saker han och hunden hans gör.. Lustiga gubbe! :) Sen gick han rätt in i uppsamlingsringen och gick och klappade hundar som precis var på väg in i ringen. Stackar stressade mattar och hussar försökte att inte vara otrevlig och gorma åt gubben. Han är ju snäll, verkligen, inte alls nån elaking. Men det kan ju bli lite jobbigt när sånna situationer som på utställningen och detta med måssen uppstår. Man blir ju så jäkla arg...
Igår hade han dessutom tappat bort sin nyckel. Så jag klättrade upp på hans balkong och sprang genom lägenheten och låste upp inifrån. Och ja..... Vi har olika inredningsstilar om jag säger så. (Då har jag sagt det oooootrooooooligt fint.)

Nånå, idag funderar jag på att sticka till nått som hette Farmen som fins i Tjautjasjaure (Haha! Jag blir så lycklig av sånna roliga byanamn! Jag ve inte hur det uttalas, kan bara skriva det! :)) Där ska dom ha lite smådjur som kaniner, nå lamor, lamm å sånt. Tänkte att Elise nog skulle uppskatta det. Kanske även Lina och Rebecka. Å camilla å Felicia kanske.. Hon börjar ju inte förrän tre idag ju! Vi blev många... äsch d löser sig! Jag vet ju inte om dom ska med. Det är ju bara vad jag klurar på.. :)

Men först mera frukost. En knäckemacka räckte inte. Tokhungrig ännu. Men konstigt nog sp har jag skrivrit detta inlägg UTAN kaffe. WOW!

RSS 2.0