Sorry blir inget inlägg nu heller! :)

Nä alltså faan! Jag har tänkt blogga i flera dagar men det blir liksom inte av. Har satt mig och påbörjat ett inlägg flera gånger men den har jag inte hunnit/idats/orkat skriva klart så jag har skitit i det.

Tar det mest lungt nu. Har ganska ont emellanåt å det stör mig. Vill ut å göra en massa men kroppen säger ifrån å gör ont. Åsså vet jag att den orken jag har behövs hemma med Elise så jag vill inte "slösa" på energin till mina egna upptåg. Nåjaaa, inte allt för länge kvar nu.
Jag och Patrik har gett upp och har Elise i sovrummet med oss nu. Vi har beslutat oss för att ta smällen sen ist. Shit asså vi var mer vakna mer Elise å bråkade med varandra på nätterna än å sova.
Nu när hon kommer till oss på natten så sover vi hela nätterna, även hon såklart, å vi håller sams och har riktigt roligt ihop igen! Haha! :)
Vi var å handla och kom på att det var ett tag sen vi gick och skojjade och skrattade med varandra.
Men nu gör vi det igen, å om vi då ska trängas med Elise på nätterna så JA JA JA. Vi gör det. LÄTT!

Joooosåatteee........ Jo nä. Jag ids inte blogga nu heller. Elise har äntligen somnat vettig tid och vi har lite tid med varandra ALONE så jag ska umgås med Patte ponken ist.
Hej me er så länge...


En fot!! Eller en häl rättare sagt! :)

Ja, det är verkligen Den Vilda Bebisen i magen nu. Jisses vad det lever om.
Pressar redan neråt massor och jag har ganska besvärligt å gå.
Känns som att jag måste pressa ihop benen för annars kan dom bara falla isär.
Detta har tydligen å göra med att bebisen trycker neråt och för att jag har graviditeterna så tätt ihop.
För muskulaturen var det ju inge fel på. Fick som sagt guldstjärna av BM bara sex veckor efter förlossning. Sen efter det återupptog jag ju ridningen som hjälpt.
   Men denna bebis alltså... Ojoj....
Funderade igår om den kanske låg lite konstigt. Sjukgymnasten frågade också om jag visste hur den låg. Men det visste jag inte. Tänkte om den kanske låg i säte och pressade neråt med rumpan och benen. Att den därför trycker så mycket.. Men så i morse som bara för att bevisa motsatsen så petade det upp en fot vid mellangärdet. Hahahaaaa!!!! Jag låg precis och petade med pekfingret där och råkade väl killa lilla foten, för TJOFF! Så dök foten upp och sparkade några gånger. Jag kände riktigt formen på foten! :D Häftigt! :)
Men men vi får väl se. Den fjärde ska jag till BM igen å ska be henne försöka kolla lite....
Känns som att bebben ligger så långt ut också på nått vis. Så att jag klämmer den. Elise låg lite mer mot ryggen tror jag..... Vi får väl se.
Trist att jag har å ont nu. Med Elise hae jag ju inga besvär överhuvudtaget. INGA. Men nu så känns det i rygg, ben och bäcken. Men tydligen så har inte ryggraden hunnit återfå sin form ordentligt efter graviditeten med Elise. Antar att det är därför det bänglar lite nu...

Idag ska vi å titta på tomtar på torget.... Åsså blir det sushi med spel hos oss! :)
Rebbis kommer på efterkälken som vanligt men jag ska spara sushi åt henne....

Snart iväg på aku...

Jess. Idag är det dags för nålar igen. Fasen alltså.. Jag tycker att det bara blir värre å värre... ???
Är det värre för att det bara blir värre eller gör aku:n att det bli värre..? Är det möjligt liksom?
Njaaa...

Hmmm.... Nä. Alltså vad fasen ska man blogga om?? Det har som inte hänt så mycket. Idag ska då Elise ut i snön. Hon stackaren har inte fått leka ute på hur länge som helst.

Usch va äckligt, jag har kokat helt svagt kaffe... Bläää!
Ska ta å dricka upp det blaskiga kaffet, kolla nyheterna å sen göra mig klar för nålarna....

Men va fasen...

Idag blir en fixa dag.
Har ju inte viljat släpa ut Elise när hon varit sjuk men idag MÅSTE jag dra iväg å handla. Har ingen mat hemma nåmer för fasen.. Mackor och blåbärssopppa finns men det räcker inte långt.
Så idag måste handlas.
Sen har jag glömt skriva mina timmar. Så jag måste förbi jobbet och göra det.
Sen måste jag på COP (Ja, just det COP. Inte Coop. Hängivna läsare vet skillnaden...) och köpa en eller två nya julstjärnor och en ny ljusstake. Staken gick sönder förra året men jag har ändå lyckats packa ner den i kartongen och sen ner i förrådet. Snacka onödigt... Nåja...
Patrik vaknade på ett hiskelitt dåligt humör idag. Ringde precis och frågade om han blitt gladare å det verkade han ha blivit. Skrattade lite förläget gjorde han bara.. Hähä! :)

 Nä, man borde ta och klä sig och sminka lite.

Jojust! Asjobbiga mardrömmar. Uuuusch..... :(

Febern tog slut, hon blev frisk... Å vår förlovningsdag!

..Åsså blev hon sjuk igen! :-0
Menh!?! Jodå, efter förra natten så har hon varit helt feberfri. Jag sa på jobbet att jag mest troligt kommer på torsdag. Meeen så kom jag hem från jobbet igårkväll och då hade hon 39.5 igen! Jasså.... Så imorrn blir jag hemma.

Igår ringde jag Patrik för att påminna honom om att hans faster fyller år.
"Gör hon? Men... Då är det ju våran förlovningsdag idag!" Säger han.
Men sedär! Vilken koll vi har alltså!
Vårat "bli ihop datum" är ju himla ospecifikt.
Efter att ha varit kompisar i samma gäng så hände det plötsligt när jag kom hem från en semester. Från att vi inte sett på varandra alls på "Det" sättet utan alltid bara som kompisar så slog det ner som en blixt och helt plötsligt så bara bodde vi ihop nästan.
Joo, Patrik hade väl som killar är, spanat och  kommenterat min rumpa å sånt.
Å jag hade en dag när jag och Rebban låg i Patriks farmors trädgård och solade spanat in Patrik.
Rebban var snabb då; "Ahaa, vad tänker du på? ;)"
Hihi! :) Ja då hade jag orena tankar minsann...
Men så dog Jimmy å allt blev som huller om buller. Jag behövde komma bort och jag och Nina beslöt oss för att åka till SSM i Vårgårda. Så jag drog från stan till byn och hängde där i nån vecka. Därifrån började vi våran roadtrip och resten av semestern spenderades i bilen.
Sista dagen satt jag själv i min bil på väg hem från Töre till Gällivare. Då i bilen fick jag ett smärre nervsammanbrott pga alla jobbbiga saker som hänt det senaste året (Att åka på roadtrip och försöka fly funkar tydligen inte. Hehe... ) och av nån anledning så ringde jag just Patrik.
Han var hemma så han bad mig komma dit när jag kom till stan.
Kom till Gve och åkte genast till Patrik. Vi surrade i timmar och slog på en film på kvällen. Jag somnade på soffan och blev kvar över natten. Nästa dag så vet jag ine vad vi gjorde men när det närmade sig eftermiddag och jag skulle börja ta mig hem till mig och packa upp och så så ville vi inte riktigt att det skulle ske...
Patrik kom med hem till mig och vi packade upp lite grejjor. Vi käkade middag och skulle se film ihop igen. Dvdn tog inte emot filmen så vi fåk åka hem till honom. Efter filmen skulle jag hem. Men det ville inte han... Å inte jag heller såklart! :) Så jag blev kvar den natten. Å sen dess....
Sen den dagen jag kom hem från semsetern så sov inte jag en enda natt i min lägenhet. :)
Jag betalade dyra pengar för en garderob på andra sidan stan ett tag men sen så flyttade jag in helt å hållet. Åsså tjoff, liksom så väntade vi barn. Något vi båda ville å hade pratat om men inte planerat in. Så jaja...
Sen har vi ju knegat igenom det ena och det andra och vi har verkligen gjort framsteg...
Jag hoppas att vi fortsätter på samma sätt i evigheter...
Jag älskar dig Patrik och jag är så lycklig över att vi har varann å allt vi "gjort.." Heheh...
Puss på dig...Nä nu så.... Hej med er. Måste få gjort nått idag. :)


Feberstatus oförändrat

Ja här är läget som igår. Fast i natt har hon hat ännu hägre feber... Mätte aldrig men vi var uppe över fyrtio. Skulle tippa 41,nått. Men i med Alvedon och hon och jag gick ut i TVrummet och kollade TV och drack saft. Då piggnade hon till efter ett tag och började leka å svammla å busa här.
Vid fyra halv fem somnade hon om på soffan å har sovit till åtta.
Nu är hon uppe och knallar men jag tror alvedonet håller på å ge med sig så det börjar bli dags för en ny dos.
Det är maxdos som gäller. Tre fyra timmar efter att man gett alvedonet så går febern upp igen..
Patrik nojjar och ska ha mig å ringa läkaren. "Tänk om det är svininfluensan!!"
Jamen va bra då! :) Om det är den! :) Hon har ju bra feber. Inget annat. Visserligen hög feber men hon äter, dricker, är uppe och leker mellan varven och hyffsat pigg.  Så om hon kommer igenom svinis såhär smidigt så är det ju bara toppen! :)

Nu ska jag ta och bada lilla fröken så hon får känna sig lite piggare å fräschare... Passa på innan hon blir febrigare.

Annars så är det jobb idag.. Jobbar eftermiddag. Så farmor kommer och är här med Elise tills Patrik kommer hem från jobbet. Känns trist att fara på jobbet när pigan är så sjuk men det är ju ett bra skift och det ska bli skönt å komma ut å jobba lite. 

Nu är det barnpsykologen på TV.. HÄJJ!

Kräft-barnet..

Elise har smugit sig in till oss vid fem tiden i morse. Hon korvade runt lite i sängen å så men det är ju inget onormalt direkt...
Så jag märkte ingenting förrän när jag klev upp en halvtimma senare och stod och gjorde välling till henne.
Elise kommer då fram och ställer sig bredvid mig å då ser jag ju att ungen är ju KNALLRÖD! :-0
Tar upp henne och känner att hon är ju skållhet! In i badrummet å ta tempen och ja, nästan fyrtio grader!
Lilla Pigan.. Nu ligger hon är på soffan under täcket med saftflaska och hon har fått alvedon. Hoppas att det är nått som går över snabbt.
Jag hade dessutom förmiddag idag så jag fick ringa å väcka chefen som jobbat eftermiddag igår. Ooopsie!
Hmmm... Typiskt att hon ska bli sjuk nu. Vi märker på jobbet att vi alla är som små löne-horor just nu inför jul. Vi står och studsar och skriker "JAG KAN JOBBA DÅ, Å DÅ... Å DÅ OCKSÅ!!!"
Jag trodde att man hade karensdag när det gäller VAB:en men det sa Patrik att han visste minsann att det inte var så. Så jag gick in på försäkringskassan.se och anmälde. Fasen vad lätt det var då! :) Hur smidigt som hellst!

Jag ska passa på idag och rota fram julkartongerna från förrådet och kanske byta gardiner i nått rum...
Annars så finns det ju en massa städ att ta tag i. Jag har legat på latsidan. Inte gjort nånting på säkert två veckor.

Nä nu ska jag å titta till lilla sjuklingen..
Här är hon lilla... Hojj, va hon är hängig... :(


Varit hos fotografen

Jess. Nu har vi varit och fotat oss. Det blev, förutom gravidfoton,  
"Ettårsfoto" på Elise, 
Bilder på mig och Elise, 
Patrik och Elise.
Jag,Patrik och Elise.
Å sen några på mig och Patrik bara. :)
Ska bli spännande å se hur det blev!
Det tog tre timmar å göra mig i ordning. Jag satte i mitt gamla löshår med vanliga hårnålar. Så jag har BAUTA hår! Det tog sin lilla tid å reda ut löshåret. När jag tog ut det sist var jag ju måttligt road av busken och hade bara gjort en slarvig fläta av det och tryckt ner det i en neccesär.
Jag lyckades himlarns bra med håret.. Hoppas det höll sig nårgorlunda fresh under plåtningen.
Patrik var grym å ha med på plats. Var orolig att han inte skulle instruera mig nånting men han var asbra!
"Sträck på dig" "Lägg ner armen helt" "Passa håret" "Gör inte så, du får en valk under brösten"
HAN VAR TOPPEN! Tack bejbi! ♥
Elise var ju aningens svår att styra. Hon ville inte hålla sig still. Hoppas vi fick nånting på henne. Hon vägrade hålla sig på "Mattan". Men när det var dags å fota mig så skulle hon minsann vara med och kom och pussade på mig. :)
Nåjaaa, Johanna (Hennes blogg har du här och även på mina länkar) skulle höra av sig när vi kunde komma å kika på bilderna. SPÄNNANDE!! :)

Patrik är å handlar med Göta. Beställde godis med honom. Ska käka lite karra å se film ikväll! :)

Länge sen man var å skrev hära! :)

Jo det är några dagar sen. Men jag har inte idats uppdatera när mamma och syrran varit här. :)
Kul att dom kom. Man ses ju så sällan numera. Vi hann ju tyvärr inte göra så mycket eftersom jag jobbade varje dag men men. Dom fick ju hänga med lill pigan och det var nog det dom var mest sugen på ändå! Haha! ;)

Idag jobb igen. Tog på mig ett extra skift för att få lite extra klirr i kassan till jul men gick ju lik förbaskat +-0.
Var tvungen att vara hemma igår eftersom Elise fick sitt vaccin. Så typiskt... Nåja...
Hon tog det bra. Både vaccinet och "biverkningarna". Ingen fara på taket. Igårkväll såg jag henne sitta på köksglvet och dra med händerna utefter låret där dom stuckit. Jag kände försiktigt på benet och det var jättesvullet så hon hade nog himla ont faktiskt. Men inte ett ljud sa hon. Bara tittade på mig när jag kände på benet åsså drog hon vidare. Tapper unge!

Nä, nu ska jag ta och gö mig i ordning för jobbet. Där vi förresten haft inbrottsförsök natten till igår. Suck. Glas ÖVERALLT! Månne hur Rebban jobbar idag...?? Nä. Nu. Häjj!

Besök ikväll!

Jess! Ikväll får vi finbesök! Mormor och moster kommer och hälsar på å ska vara några dagar! SKÖJJ!
Jag jobbar lämpligt nog också fm så jag kommer ju har tid å umgås till å med! WOW. :)

Justja.. Har det varit nått skalv inatt?? Tjugo över tre så mullrade det till och sängen skakade. Skumt..
Just då låg jag och Patrik vakna och surrade. Varken han jag eller Elise kunde sova just då. Elise ska till dagmamman idag, blir enda dagen för henne där denna veckan. Sen blir hon hemma med mmormor och moster. Ojdå... Kom på just.... Undrar hur länge dom blir då? Måste ringa å kolla så jag kan säga till dagmamman!

Nä fasen... Det är inge kul å blogga just nu. Så jag orkar inte updejta så mycket nu..
JO! Idag jobbar jag å Rebban ihop hela dan. Fasen va kul, det är inte ofta hon å jag får jobba ihop! :)

Nä usch å blä, hejdå!

SOVMORGON!!!

ELISE HAR SOVIT TILL ÅTTA!!!! :D
Hon kom in till oss vid fem och vid sex men jag bar tillbaka henne till sitt rum bara. Hon somnade om så fort jag la ner henne i sängen åsså har hon trynat på. Vi vaknade av att det blivit ljust... Fy fan så härligt! :)
Patrik tyckte jag skulle sova lite till men jag kan inte sova när dom är vakna. Jag vill som inte sova mer då...

Well, idag vet jag inte vad vi ska göra. Ut å åka pulka ska vi då...
Dagens fotografering har flyttats till nästa vecka. Johanna var förkyld så vi tar det nästa vecka ist! :)

Well, nu ska vi morgonmysa här... Ingen lust å blogga!

Masslakt? Någon som hakar på?

Nä alltså nu är jag förbannad. När tar fräckheten i dessa pensionärer slut??
Har ni sett lokalnyheterna där dom står och skriker på vårdpersonalen som säger att dom endast vaccinerar barn den dagen?
HERREGUD!! Okej att man blir lite senil, lite seg, lite gaggig, och allt vad man blir när man blir gammal men om man ska bli en sån komplett idiot så står då jag för planerat självmord innan min 70 årsdag. Som en planerat snitt fast ett snitt av ett annat slag denna gång.
Hur kan man som en gammal människa tränga sig i vaccinationskön framför ett litet barn??!
Riskgrupper och barn borde väl naturligvis få sitt först.
Nått stackars barn får vänta längre än nödvändigt på ditt skydd för att någon som redan står med ena foten i graven ska få leva sina 2 månader/2 år utan influensa.
Jag är riskgrupp men jag hade gett min dos till vilken unge som hellst. UTAN TVEKAN.

Nä jag tycker att vi drar upp två köer på vårdcentralerna och kör lite nazist-stuk på en av köerna.
Jag kan verkligen inte förstå hur man kan vara så fräck och hemsk.

Nä vettu hade man fått tag på "En Sån" så hade dom fått höra så många moderna obsceniteter från mig så dom hade ändå dött knallfall på plats!

Nu jäklar är jag mycket UPPRÖRD.

Tossiga unge!!! :D

Igår när jag kom hem från jobbet så fick jag höra att Elise inte käkat middag ordentligt. Hon hade som bara petat i maten, och druckit två glas mjölk. Patrik hade gett henne ett glas mjölk också och jag gav henne vatten på hennes begäran när jag kom hem. Nämnde detta för dagmamman i dag när jag lämnade henne och hon sa att hon även ratat mellisen, men att det inte var konstigt för att....
...Håll i dig...
Ungen hade ätit SEXTON KÖTTBULLAR TILL LUNCH!!!!
Vah??! Hur är det möjligt???!!! Helt jäkla otroligt!! Hur får hon i sig den mängden? Tänk vilket berg köttbullar det måste vara!!
Helt jäkla galet alltså.... Hahaha!!


Möss jakt

Hmm.... Jag måste hitta en ny mössa...
Min fina mössa förra året blev ju stulen såklart. När jag äntligen hittar en mössa jag verkligen ÄLSKAR, så är det nån jäkel som stjäl den.
Äckligt egentligen! Vem vill stjäla en mössa??
Jag hade ju kunnat vara nån lus-fylld flott-skalle.. Vad vet tjuven om det??
Nä fy....
Det är typiskt.
Nu kan jag lägga till MÖSSA på min stulna kläder lista...
Värst är ju ändå.. jo ni som känner mig långt bak i tiden vet vad som kommer nu...
Min Sisley jeansjacka som jag köpte i Milano. Uuuuuuusch... jag blir gråtfärdig bara jag tänker på det än idag.
Snyyyyyft....

Nåmen, idag är det eftermiddagsjobb som gäller. Ska röja lite här hemma å imorrn måste jag å köpa underkläder till fotograferingen på lördag....... Å klippa sönder mitt gamla löshår... Jag har HÖR Å HÄPNA, just nu samma färg på mitt hår som det är på löshåret. Hade tänkt färga löshåret men när jag kollade på det så behövs det inte! :) Gräjt!

Nä, nu ska jag kolla runt på lite bloggar å dricka klart kaffet. Sen är det nog Skype med mormor som gäller.
Elise var så rolig en morgon, hon gick fram till datorn och stirrar på den och säger;"Heej, hej!"
Jag fick fint väcka mormor och ringa upp henne på skypen! :)


SAMTAL FRÅN KONSERTEN!!!

JA JUSTJA!!! Igår fick jag höra P!NK live.. Dock via telefon luren. Men det gör desamma! Gla´så in åt H-vete blev jag... Jag låg i sängen å såg TV å flög bara upp när jag förstod vad det var.
"Åååh neej!" Flämtade jag och Patrik trodde att nån hade dött minst. :)
Men näää, jag fick bara lyssna på den grymmaste bruden norr om Kairo.
Ååååh, I LOVA PINK! Shit va gärna jag hade viljat vara där...
Glad för mina friends skull som tog sig iväg! :) Grattis era jävlar!
Pöss på er... Hoppas ni hade det UNDERBART!!Guten morgen alles! :)

Ja jag är glad idag! :) Jag har fått sova! :) Två gånger har Elisen bara viljat ha tutten, å då var det bara in å ge tutten å ut igen så sov hon. Fyyyy faaaasen så sköööönt!! :) Känner mig som en ny människa!

LINDA! Jo jag hoppas också att det hjälper... men jag tycker inte ens att jag haft särskillt ont. Eller jo, när jag har ont så gör det himla ont, men jag tycker det är så sällan. Jag tycker jag återhämtar mig himla snabbt!
Men sjukgymn. menade på att sånna besvär ofta eskalerar och blir värre å värre.. Så...
Jag tror inte ens att jag har hälften så ont som du vid akupunkturen. Men smärtan kom som en chock för mig bara! Haha :) Lycka till med TENSEN!

Jag å Patrik låg och såg House igår och svammlade, jag vet inte riktigt vilka världsbesvär vi löste men det måste ha varit en himla massa... Hehe...

Jahaja, nä jag ska ta och mysa med lill fröken innan det är dags att börja göra oss i ordning. Tjing!

Vilken sten har jag legat under??

Jag har har trott att akunpunktur är sådär lite mysigt. Lite spa-aktigt på nått vis. Man har ju sett på tv också när dom sitter med nålar i ansiktet och pratar väninnorna emellan och sippar på drinkar...
MEN AKUPUNKTUR ÄR INTE MYSIGT!!!!
Jag trodde att jag skulle få ligga å mysa under en filt och ha det mojsigt bara. Men fyyy faaaseeen va ONT det gör??
Sjukgymnasten tyckte att jag skulle ha några nålar och Jaha tänkte jag.
När hon ska sätta nålarna så säger hon "Ja, jag skulle ju ljuga om jag sa att det var skönt."
Konstigt tyckte jag, för vad jag förstått så gick ju folk och gjorde detta ibland även bara "För att". 
Men jag var inte direkt beredd på hur Oskönt det skulle vara.
"AAAJ JÄÄVLAR!!!" Skrek jag rätt ut. Jag bad genast om ursäkt för min svordom och hon sa at hon hört värre. Men jag hade ingen aning om att det gjorde så förbaskat ont. Åsså den på foten. Men dra mig baklänges vad ont. Trodde foten skulle explodera! Sen dessutom ska dessa nålar snurras på, liksom spänna dom på nått vis... Uuuuh.... Fy bubblan.
Å på fredag ska jag tillbaka å göra det igen. Å då ska vi ta den "onda sidan"... SER INTE fram emot det!
Stödbältet jag fick var dock rena drömmen. Åh så skööönt! :)


Nä nu måste jag kasta ihop nå mat till mig å Elise.
 

Faaaseeen...

Jahaja. Typiskt. Elise har nog en ny tand på G. För nu är det inte vanligt nattgnäll utan snäppet mer störande nattgnäll. Suck... Hur många tänder ska hon få egentligen?? Hon har ju visserligen bara fem. Men jag tycker hon klarar sig alldeles utmärkt med dom fem. ;)

Sen så igår så var jag lite överamibtiös på jobbet och ryggen sa ifrån rejält. Men i samma veva så ringer sjukgymnasten och sa att hon fått en lapp med mitt namn. PERFEKT!
Dessutom hade hon tid idag, min lediga dag. Toppen. Men nu är ju ryggen bättre igen såklart.
Men ett stödbälte ska jag snappa åt mig iaf... Akupunkturen är nog onödig.
Kom på igår att jag ALDRIG haft ont i ryggen förut. Jo alltså lite träningsvärk nångång, eller lite stel efter att ha sovit snett, men jag har aldrig (vad jag kan minnas) haft liksom ryggskott eller sånt. Aldrig nånting som varat mer än en dag. Vicken jäkla tur jag haft! :)
Men ja, nu känns det ju ibland. Men det är ju inte så konstigt.

Trötta är vi.... Patrik satt uppe å såg tv till tolv igår. När han kom och lade sig så började Elise tjorva. Så han har inte fått många timmars sömn. Han måste lära sig å göra som jag. Jg går fasen i mig och sover halv åtta- åtta vissa kvällar. Bara för att man garanterat ska få sig några timmars sömn.

Men tusan... Jag är för trött alltså. Orkar inte skriva mer. Hejjjjj...

Farsdag

Jepp. Pappa Patrik har fått sina kalsonger och även ett par handskar i år.
Si sådärja. Jag började göra brakfrulle och griljerade skinka å hela köret, sen fräser han åt mig när jag kommer in i sovrummet så han blev utan frukost. Jag och Elise käkade själva.
Vi är vänner igen såklart å han har käkat frukost han med men han fick göra det själv. Ja jäklar Tjorva inte med mig.
Usch känner mig så seeg hela tiden. Inge kul alls. Vill ha lite energi. Orkar inte med nånting känns det som.
Man bara går och plockar och plockar och torkar och tvättar tvätt, små händer, små rumpor, borstar tänder och lagar mat, om och om och om igen. Jag hade viljat ha nått litet avbrott och komma iväg å göra nått, LÄS: Rida å grejja, men det finns ingen ork till det. (Ja, rida kan jag ju inte göra fast än jag hade haft ork...)

Nåjaaa..... Nu är det såhär. Får bara ta det som det är just nu. Vila vila vila så fort det går åsså blir det ju annat sen. När bäbis är ute i fria luften och så. :)

Nä nu ringde syrran ska surra med henne, hon har också kört med den där "Vägra städa hemma i en veckan".
Få se om det funkar hos henne! ;)


Har ni sett det House avsnittet?

Det avsnittet när en ung mamma kommer in med sin dotter som är snorig.
House frågar om hon fått sitt vaccin mot influensan och mamman berättar för House att dom inte vill stödja läkemedelföretagens propaganda och deras "onödiga vaccin"...
Hon menar på att dom tjänar enorma pengar på en massa vaccin som man inte behöver. Som barnen inte behöver få.
Varpå House svarar:

"Your'e right. Do you know what else they make money on? Teeney tiny baby coffins...."

Elise ska få vaccin. Ja törs inte sätta emot House... Hhee! ;)

Hos BM

Jahaja, lill knoddens hjärta kunde vi inte få nått hjärtljud på. HELT OMÖJLIGT!
Bäbisen var heeelta galen och spann runt, boxades, sparkades och smet undan den där dosan hela tiden.
A-M fick in ljudet några gånger men i samma veva stack bäbisen igen! :)
"Ja, vi kan ju konstatera att det inte är nått fel på hjärtat med tanke på hur busig den är..."
Sen beklagade jag mig över att jag är så stor. Att magen blivit enorm på en gång och att jag ser ut å vara gravid i åttånde månaden. Hon tittade på mig och mätte och lustigt nog är jag mindre än när jag väntade Elise. 
Jag ligger under snittkurvan så jag är inte så himla stor. Men man upplever sig tydligare som mer gravid andra gången. Å det kan jag gå i god för... Huuugah! 

Igår var jag som ett jäkla segsnöre på jobbet. Såååå trött! Å lika slut känner jag mig idag.

Jo! Åsså klurar jag på å göra ett expriment här hemma. Jag funderar på att under några dagar.. Kanske en vecka. INTE ska, plocka, tvätta, diska, ta undan kläder, å sånt. Åsså se om någin reagerar. Bara vara å inte göra nånting. Fast jag vet inte om jag klarar av det... Hmmm... Det blir ju jobbigt å leva i röran. Men jag är lite sugen på å se reaktionerna. Nån som testat detta?

Nä nu FB lite åsså mys med Elisen åsså jobbet!


Tjugofem idag!

Jahaja jajaaa, då var man tjugofem! :)
Svaret på standard frågan i sport och på födelsedagar, dvs: Hur känns det?, är: Inte nå värre än igår! :)
Elise har inte brytt sig om att det är mammas födelsedag, jag har fått bråka en timma i natt med henne igen.
Hm. Nåja, jag var ju beredd på detta. Upp till två veckor kan det ta... Jag är medveten om det... Hmmm...

Nå idag är det jobb som gäller. Och BM. Ska dit å kolla hur bäbi mår. Bäbisen är helt vild!
Ska kolla hjärtljuden och börja mäta CF mått idag. Spännande också å kolla mitt blodvärde. I detta stadie i grav. brukar det ju vara som lägst. Ska kolla. Fick choklad i morse med törs inte äta det... Sa ju kolla sockret idag å jag vill se hur det ligger till. Garra högre än sist! Men jag ligger ju bra till....

Nä nu ska jag ta å dra på lite mascara å kläder.

Häjj!

SNACKA ÖVERRASKAD!!!

Ja jisses, jag har då VÄÄÄRLDENS BÄSTA VÄNNER!!! ♥
INGEN brukar kunna överraska mig, jag är som min mormor och råkar alltid trilla över någon information eller märker på någon att nått är i görningen. Men inte nu minsann...

Igår kväll satt jag i godan ro och hade svintråkigt! Kvällen segade fram och Patrik var helt trist å tråkig. Han ville inte göra nått. Näha, jag fann mig i mitt öde och började bada och lägga Elise. När jag badat Elise märker jag att Patrik kokar kaffe. Å som vanligt när han kokar kaffe så kokar han kaffe för ett helt kompani trots att det bara är han själv som ska dricka. Jag gnällde på honom att då kommer han ju inte kunna sova åsså sover han halva dagen idag å gnat gnat, gnatade jag på honom. Han tog det med ro.
När jag lagt Elise så låg jag på soffan å slöade och började trötta ihop, Patrik föreslog att vi skulle tända ljus. Det skulle bli fint med dom nya gardinerna jag köpt idag. Så jag gick för att hämta värmeljus.
Å när jag står där i köket å rotar i lådan så öppnas ytterdörren, jag vände mig im för att de vem det var å det var ju för fasen HELA GÄNGET! Med nybakta pajer, chokladtårta, kakor, fika, kaffe i famnen. Jag fick en total chock å bara stirrade på dom en stund, å sen, såklart, grät jag lite grand! Fy fasen vilken överraskning! :D
Dom har ju hört hur jag sagt att jag är för trött för att hålla nått kalas på fredag så dom fixade ett litet kalas åt mig åsså fick jag den här i present!! :D DEN ÄR GRYM!!!!


SUPERFIN!!! :D TACK TACK SÅ MYCKET!!!!

Jag är mest impad över att dom lyckades överraska mig!
Tack gulliga gulliga ni! (Å tack mamma å Lars också såklart! ;))


I tjugofyra år har jag gått omkring ovetandes....

... Ja fy tusan alltså.
Idag fick jag ett brutalt uppvaknande.
Tidigare idag var jag på stan å köpte lite nya kläder till Elisen. Köpte bla den här
Klicka för att visa Megabild! Supersött set med katten Jansson!!!
(stal bilden från Tradera för klänningen finns inte kvar på Lindex online shop...)

Åsså visar jag kläderna till Patrik här hemma och säger:
"..Och den här köpte jag.. Den här med Kapten Jansson..."
Varpå Patrik hajjar till "Vem då sa du?"
"Kapten Jansson.."
Svarade jag och började känna mig lite osäker.
"Han heter KATTEN Jansson!"
"Nämen, det gör han väl inte... Han heter väl... eller....?"
"Varför skulle han heta KAPTEN?"
"Men... Det är ju hans namn!"

MUAHHAHAHAAHAHAAA!!!! Här har jag gått omkring och alltid trott att han heter Kapten Jansson.
Å ja, varför skulle han heta det liksom? Det är ju inte så att jag har nån hemlig background info om denna katt...
Vad jag vet så har han inte varit nån skeppskatt. Höhö..
Nåja, tur att Patrik rättade till det.
Månne hur många som reagerat på att jag kallat honom för Kapten Jansson. Hähähää!

Elise sover och vi ska se Greys ikväll...
Känner mig riktigt trött. Antar att Elise kommer utnyttja situationen! Suck.....

Nä nu gnäller Patrik om att det låter för mycket när jag trycker på tangeterna så jag måste sluta, PUCKO!... Hejj! :) 

Läste förra inlägget...

Och HA.HA.HA.HAA.
Jag hade skrivit att jag hoppades på å slippa bieffekter av sprutan. Igår efter att jag kommit hem så strök jag på armen och insåg att jag inte ens var öm där dom stuckit mig.
BLev genast mallig och tyckte alla som tagit sit vaccin var töntar som klagade över "Svinarm" och ömhetskänsla vi stickstället. Pyttsan! Vilka mesar!
Sen skulle jag ju städa lite. Å inte blev det lite städat inte. Det blev galet städat. Å sådär utan att man märkt det typ... Eftersom jag bara skulle ta golven i köket å allt annat liksom bara rullade på utan att jag tänkte på det.
Så köket är skurat. Hallen är skinande ren förutom den där jäkla byrån som är belarmad med nycklar, telefoner som inte funkar, halstabletter, borrar, nån spik, gamla kvitton, nyckelringar utan nycklar, solglasögon å en massa annat skit.... Men lister å allt är dammsuget och dammfritt. Seeeen så drog jag vidare in i badrummet och det blev skurat och rent å luktar nu badhus. Najs!
Efter badrummet stod vårat stackars bortprioriterade sovrum på tur. Vårat sovrum har blivit vårat nya skrotrum. Vi slänger in allt skrot som vi inte vet vad vi ska göra av det in dit. Jäkligt tråkigt å sova där. Å eftersom jag hade bestämt mig för att flytta tillbaka in till Patrik i natt så beslöt jag mig för att det var dags för en upprensning. Å det blidde det minsann. Spjälsängen bytte sida av rummet, jag och Patrik skiftade sidor i sängen och min klädhög som enligt Patrik varit skamlig försvann tillsammans med min klädstol och det lilla bordet. Så vi har liiiiite bättre plats där nu.
När jag hade städat så trodde jag att mitt BHband hade hasat ner på högerarmen och på nått vis spänt sig till MAX och skar in i armen när jag skulle lyfta tillbaka rengöringsmedlet i köksskåpet. Men inte. Det var den berömda svinarmen! :( Så jag är också en TÖNT! :) Jag hade GALET ont i armen och kunde inte ens lyfta upp den högt utan att ta ner den bara för det gjorde så ont. Sen kunde jag inte ligga på högrasidan i sängen för då klämdes ju armen. Huvva... Men det känns bättre nu! :) Men där fick jag för jag var mallig... Hähä!

Elise har haft en intressant natt. Fram till halv två har hon strulat som fasen. Patrik kom hem från jobbet vid halv två tiden (Liiiite övertid....) å när han duschade och harklade å hostade sig i badrummet så vaknade Elise till igen. Men. Det var sista gången för den natten. Helt otroligt!!! Från halv två till halv sju sammanhängande sömn!!!! WOW!!! :) Månne om det börjar funka nu??? Kanske.... Vågar inte riktigt tro att det är över ännu men att jag fått sova fem timmar i sträck har varit jäkligt skönt. Jag härde henne gnälla ett tag på barnvakten men hon låg kvar och somnade om själv. Patrik beklagade sidobytet i sängen och tyckte att han var för gammal för sånna förändringar. Haha...
"Jag börjar bli gammal gumman, jag hanterar inte förändring så bra.... Var ska jag hänga mina klädeeeeer???"
"På samma stol som innan. Den har bara bytt sida av rummet Patrik."
"Jajaaaaa...."
Spelar purken.

Idag ska jag ta ett städvarv i tvrummet. Hade behövt byta gardiner och matta å så men jag vet inte vad jag ska ha.... Måste kolla lite. Tror inte att jag orkar med detta gröna ända till jul. Vill ha typ........ Tänkt dig den färgen som röda vindruvor har... Nått sånt är jag sugen på.... Typ.... Jo.. Med kanske nått annat murrigt till...... Får de...

Nä nu ska kaffet intas och bloggar läsas och nyheter kollas.... Häjj!


Vaccin? Check!

Japp då har jag tagit det. Å höll på å dö på kuppen!
Inte av vaccinet men av köandet. Jisses... Jag står ju upp hela dagarna på jobbet men då får jag ju röra mig runt lite iaf. Att stå stilla i en kö med feting northface jackan blev nästan fööör mycket. Kände efter drygt en timma att jag svimmar om jag inte får vatten. Lämnade kön å hoppades på att ingen skulle sura när jag gick tillbaka. Gick för att dricka vatten men då är det ju värsta vatten läckaget i Mbgt så det fanns inget vatten i kranen.
Uuuuh..... Det fanns ju stolar på sina ställen men när jag provade sitta på dom så såg jag folk som blängde surt på mig för att jag som är "så ung" satt och det fanns vissa pensionärer som stod upp. Så jag ställde mig igen. Men inte satte sig sur-pensionärerna iaf! Dom jävlarna. Dom är ena pessimister alltså.... (Bara gnäll å gnäll å gnäll från det dom ställde sig i kön. Om allt, om att man behävde köa, om att man måste ta vaccin, om att det tog sån tid bla blabla...)
Till slut kom jag till längan som hade bänkar.. Tack Gode Gud! Å Tack Gode Rebecka som i samma veva kom med nödproviant åt mig. Hon hade fått stänga ner jobbet pga vattenbristen och kom med en bit choklad, fanta och loka åt mig. Tack gulli-du! Efter det gick väntan som en dans..
Fick mitt vaccin och fick höra att den gången jag fick den "Döda Fläcken" efter det vanliga influensa vaccinet så var det dom på Nordkalotten som fuckat upp det. Dom har stuckit fel. Dessutom ska man inte ta det vaccinet på rumpan som dom ger. Man ska ge det i armen... G höll på å trilla av pinn när jag sa var dom stuckit mig. Hähä... Dårar... Så det är deras fel att min annars så snygga rumpa (när jag inte är gravid) har värsta ärret!

Well... Nu ska jag vila lite innan kidden ska hämtas. Känner av viss huvudvärk. Hoppas jag slipper en massa bieffekter nu av vaccinet. Hade tänkt städa lite på eftermiddagen....


Nä sova lite var det....

Mera vaccin....

Tesses pojkar har haft svinlunsan nu. Stackars grabbarna (OCH THERESE) har varit jättesjuka.. Huvva.
Jag fattar inte varför man inte nu får ge småbarnen vaccinet.. Är det BARA pga kvicksilvret?? För isof komer jag ge Elise det iaf.
Fick bekräftat att jag tänkt rätt i och med vaccinet. Våran bäbis kommer ju i februari då dom förväntar svinflunsan att härja rätt vilt. Å en bäbis andning är ju inte automatiserad (psbd sker ju när barnen helt enkelt slutar andas..) så om denna lilla varelse som inte ens förstår att en MÅSTE andas så är ju infektioner och problem med lungor och luftvägar pretty dangerous. Minns bara när Elise var liten (sex veckor). Vi hamnade ju på sjukan å hon var ju bara täppt och förkyld... Huvva...
Ska å ordna till med svinarmen efter att jag lämnat av Elise hos dagmamman...

Denna lilla galning står och kastar runt en flodhäst i tvrummet. :)
Nattningen gick bra igår. Hon var så trött så hon somnade himla snabbt.. Men precis som jag trott så var ju natten ite jobbigare. Hon har vaknat flera gånger, vissa gånger av mardrömmar, och klockan två tog vi en match med uppstigningar ur sängen. Men MAMMA gick ut som SEGRARE ur striden. Hähäää!!

Måste komma på nånting så hon inte vaknar så ofta bara.. Men jag har svårt att komma på vad det skulle vara... Analet gånger hon vaknar tror jag måste försvinna av sig självt.... Ska kolla lite på det..... Ideer? Åsikter?

Nä hörrni... Dags å börja klä sig å grejja.
.. Jo, åsså det där berömda kaffet såklart! Hhe!

Detta vaccin!

Lustigt! Man vet inte var det är. Man vet inte vem som ska ha det.  Man vet inte hur man ska ge det. Men man ska fasen ta det!

Jag ställde mig då i kön på Forsen. Men då fick jag veta att det var ändrat IGEN. Först skulle ju jag ta vaccinet på MVC. Sen skulle man ta det på sin respektive vårdcentral, men nu är det mvc igen. Suck. Så jag ska ta det imorrn istället. Jag ringde för säkerhets skull till Mbgts vc och dubbelkollade. Där får jag höra att Jooooooo det var nog där jag skulle ta det. Å jooooo det var nog imorgon. Men dom vet inte ens själva ju! Hmprf....
Så inget vaccin idag.

Åsså skulle jag ju köpa UGGS idag. Men dom fanns inte i svart som jag ville ha dom.
Så inga UGGS heller. (Men nu funderar jag om jag verkligen måste ha svarta....Hmm...)

Åsså hade ju Elise sin fotografering. Men hon har dragit en riksvurpa och slagit sig så hon har ett feting till blå-bula i pannan. Ett litet sår under ögat och på halsen.  VA? Snacka om fel dag!  Haha, men hon är ganska gölli med ett blått horn. Spännande å se hur det ser ut på bild!

Jahaja, nä nu ska jag å göra lite fisk... Men va nu?.... Elise verkar ha fått nått i ögat.... Måste kika på detta..
Heeeeejjj!!

Blir så irriterad

Ja alltså denna jäkla Baconfeber alltså....

Vill bara uppmärksamma er alla på att ni INTE ska ta så allvarligt på det tidningarna skriver.
Det som står i tidningen är skrivet av en karriärklättrande blodtörstig journalist. Jag vet, jag är i blodet en av dom.
Dom MÅSTE skriva som dom gör å väcka uppmärksamhet för att dom ska få ha kvar till jobb å bli erkänd på sitt jäkla Aftonblad eller Expressen.
Vill ni ha information om Den Nya Influensa jäkeln så läs istället på smi.se eller WHO eller liknande.
Gå inte på tidningarnas hysterier.... Suck.
Ha noga koll på var ni läser. Har sett nån sida som heter svininfluensa.se eller nått sånt... Man skulle kunna TRO att det är nått vettigt men när du kollar nogrannare efter vem som är ansvarig för sidan så är det en sida gjord av privatpersoner som bara upprepar det om läst i tidningarna.

Gör som ni vill men kolla erat källmaterial noga. Tidningarna VILL ha katastrofer för då får dom sälja ha det i åtanke!  

MorgonEN

Ja. Natten då. Läggningen gick ju som förväntat. En timmas lyftande unge tillbaka i sängen.
Efter den nattningen så blev ju Elise också så slut så hon har inte orkat protestera så mycket.
Hon har vaknat många gånger i natt men jag har bara behövt gå in och ge tutten, stryka, pussa pannan å gå ut. Åsså har hon sovit igen. Tror att detta på nätterna kommer bli lite jobbigare ett tag sen. Sen när hon gett upp under själva nattningen och somnar fortare och har lite mer ork att protestera på nätterna.
Hade bestämt halv sju som sluttid på natten men när "Harkel" kliver upp klockan sex så är det ju omöjligt att få henne å sova mer. Så vi får gå på uppstigning klockan sex istället då. Pjuuuuuh!

Well, idag har Elise fotografering...  Jag hade tänkt köpa henne nån ny fin tröja men jag har helt ärligt glömt det. Så jag måste rota fram nå fina kläder åt henne åsså ska vi dra iväg till dagmamman....


Nu kör jag en tuff "kur"

Nä nu jäklar. Nu ska jag lära Elise att somna själv... IGEN! Suck.
Hon har ju varit jätteduktig tidigare och det har ju finkat prima. Men nu helt plötligt måste man sitta bredvid henne tills hon somnar. Så varje gång en sömncykel är i "Ytlig sömn-stadiet" så märker hon att jag inte är där så kan hon inte somna om själv igen. Så nu jäklar..
Jag har flyttat ut min "säng" från hennes rum till TVrummet, så Patrik ändå får sova. (Han jobbar ju 12-timmarsskift).
Åsså har jag nu i en timma nattat henne. Jag har lagt henne i sängen. Gått ut i köket. Elise har klivit upp. Jag har gått in till henne å lagt henne igen. Ut i köket. Elise upp ur sängen. Lyfta tillbaka Elise. Ut i köket. Elise kliver upp..... om och om och om och om igen.. I en timmas tid idag. Suck.
Ska köra samma metod i natt. Är ledig nu mån, tis och ons så det är en bra dag att börja på nu.
Å jag har gett mig fan på att fixa det. Ett barn som är äldre än sex månader kan det ta upp till två veckor innan det funkar av sig självt. Hmmm.... Det är een jävla lång tid. Men men... Vill man själv sova hela natten måste ju ungen göra det först. Kommer bli några tuffa dagar nu. Fan å jag funderar verkligen på att INTE ha något som hellst stohej på födelsedan. Jag känner verkligen att jag inte orkar med nått sånt alls. Har fått erbjudanden om barnvakt å så å jättehjälpsamma människor men det är nattsömn jag behöver. Detta jävla vilande på dagarna hjälper bara en kort stund. Så jag känner att det är viktigare att få kidden å sova så vi får börja sova...
Vi har inte sovit ihop på över en vecka nu. Å jag är verkligen inte redo för att låta Elise sova borta sååå, det  lutar mot att mitt födelsedagsfirande får vänta till bättre tider så att säga.
Vicken jäkla födelsedag om jag ska ta ut mig själv helt på kuppen. Nä tack... Hähä! :)

Nä nu ska jag sova fort så jag hinner få lite sömn innan nattskiftet börjar.
Häjj!

Halloween

Jaha då har den dagen varit och farit! :)
Patrik klädde vi ut till Jack Sparrow, jag var trollmor och Elise var en humla.
Vi började med att träffas hos oss och göra oss alla i ordning sen åkte vi upp på Harrys för middag.
För vissa tog festen slut redan på Harrys men vi som skötte oss åkte hem till oss och käkade massvis med karra och såg skräckfilm. Jag sov till skräckisen såklart! :)
Sen blidde det lite sömn för oss. Patrik och jag ville sova i samma rum igen så vi tänkte att det var dags att flytta in dit igen. Men såklart strulade Elise värre än nånsin så jag flyttade tillbaka dit under natten... fan.... Kan hon inte bara bli liiiite större å sova lite bättre. Jag börjar känna mig riktigt mör. Å Patrik, jag citerar, "JAG GÅR I VÄGGEN!!!" Slut citat.
Men iaf... innan vi försökte oss på det där sovandet så såg vi alla ut såhär... :)


Felicia var hårdrocksbrud. :)


Å här är hon klar! :) Hårdbruden!


Patrik som Jack Sparrow. MYCKET LYCKAT måste jag säga! :)


Lina var en Vampyr-brud. Å tuffingen vågade ta på sig linserna. Uhhh, hade inte jag tordats måste jag säga! Ajajaj... Jag hade fått panik med nånting som ska va i ögat sådär!


Jag försöker samla ihop truppen till fotografering....Här är då vår lilla Humla iaf! :) Hon ville INTE ha på sig sina humle spröt. Så dom skippade vi...


Här är Jack Sparrow med sin Trollmor och våran lilla humleavkomma! :)
Ganska söta var vi! Å jo, jag har ju liksom röv i verkligheten också men detta är fktiskt en kudde i mkjukbrallan! Hähääää... Men det såg jäkla verkligt ut nu när jag ser det på bild! :D


När trollmor har lagt sina elva små trollen....
(Å bundit Jack Sparrow i sängen... Hihihihii....)


Ett rörigt tvrum... Huuh, jag får städ ångest när jag ser detta. Måste rensa och plocka undan grejjer ser jag nu.

Men det var våran kväll. :) Vi hade trevligt. Kul att ungarna kunde vara med på nån tillställning! :)

PS. Vem rövade bort alla ungar som skulle Trick or treata??! Vi har typ trettio kilo godis här hemma!

RSS 2.0