Fantastiskt, EN HELT NY VÄRLD!!

Jag har fått sova till halv åtta!!!! :D Fatta!! HALV ÅTTA!!
Jag kan knappt tro det, jag känner mig så utvilad så det är inte klokt.
Dessutom har Elise bara vaknat en enda gång inatt. Jaaah, heeelt sjukt. Jag känner mig som en helt ny människa! :)
Fy fasen vad skönt.....
Idag är det jobbet. Klurar på å kanske se en film ikväll. Jag har varit så trött dom senaste veckorna så så fort jag haft möjlighet så har jag gått och lagt mig. Guuuuu.... Så skönt å fått sova. Hoppas grannen på gården också fått sova. :) Vi får hoppas att John Blund dragit ett extra pass för kidsen på Hägern.

Nä nu ska jag se lite nyheter och dricka kaffe....
(Så som jag avlutar ALLA mina blogginlägg nu för tiden. Heeh!)

Kagg pix

Jaha här får ni då! :)


Höhö, lite dåliga bilder. Så svårt å se när man tar dom själv såhär. Vi orkade inte fota när jag kom hem igår så jag tog dom nu själv. Hehe, kolla in täckets avtryck på magen på den nedre bilden. Hehe.... :)
Jag tycker magen ser mindre ut på bilden än den är i verkligheten. Jag tycker jag är ENORM!
Min BM var å hälsade på på jobbet en sväng häromdagen och hon försäkrade mig om att det är normalt att inte orka ha stenkoll på andra graviditeten. Det är helt okej att känna att det inte är så jättekul å va gravid. Jag läser Zytomierskas blogg (hon e ju också gravid nu) å hon är ju ELD å LÅGOR och graviditet blaha blaha. Men jag orkar inte. Fasen jag har ju knappt ork till Elise nu. Men det är HELT OKEJ. Skönt! Men jag har ändå förberett Patrik på att han måste ha koll på mig efter förlossningen så jag inte får nån förlossnings depression eller amnings psykos för att jag inte är lika euforisk nu som när jag väntade Elise. Åsså får man så kasst samvete för att jag inte har lika mycket stenkoll nu som under förra graviditeten.
Just nu är vi i vecka 23+4. Dvs byte på måndag. BF har vi ju som sagt den 21 Februari...

Bebisen

Nu är bebisen omkring hela 29-31 cm och väger ungefär 575-690 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd.

 

Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.

Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen “på riktigt”, istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små “skutt” i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt.

Bukspottkörteln mognar och kommer att bilda insulin som hjälper till att bryta ned socker.

Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg . Du kan får s.k. Braxton-Hicks kontraktioner vid den här tiden. Dessa sammandragningar kommer inte regelbundet och bör inte kännas smärtsamma. De är till för att förbereda din kropp inför förlossningen, och kommer att öka i styrka allteftersom graviditet fortlöper.

Du kan kanske känna sammandragningarna om du lägger din hand på magen. Bebisen kan förmodligen känna hur livmodern mjukt klämmer och masserar den, men det skadar inte bebisen så det finns ingen anledning till oro.

Fet fisk kan vara nyttigt för bebisens utveckling och det finns tecken som tyder på att kvinnor som har fet fisk i sin kost föder barn med en bättre utveckling av synen, enligt en studie från universitetet i Bristol.


Nå men dåså... Då har ni en liten Baby-Update. :)

Jobb två dagar till sen är det Halloween firande för hela slanten. Måste skicka Patrik å köpa pumpor. Hade tänkt plocka hem två från COP häromdagen men som tur var insåg jag problematiken med pumpkin-logistik och graviditet i tid. Så ja lämnade dom. (BTW, lustigt nog så såg jag EXAKT samma pumpa som jag skulle köpa sen hos våran Vice dagmamma! Haha! Kände igen den på formen, den där kvasten och pumpkinfläcken på baksidan eheh.. lustigt!)

Nä ni. Mera kaffe åsså lite mys med min lilla dam... Hajj!


Justifasen!

Jag lovade ju magbilder! Har helt glömt ju!
Ska se om vi orkar ta ikväll när jag kommer hem från jobbet.... :)

Elise är konstig. Hon är jättehängig och trött men ingen feber eller så....
Vette tusan vad det är nu då. Imorse var hon SUPERDÅLIG i magen. Klockan sex på morgonen läckte blöjan och vi hade ett riktigt bajskalas... Huuuuh! :(
Sen vägrade hon välling och hade tydligen vägrat välling igår kväll också... Vettetusan vad hon har på G nudå..

Jag hade en hektiskt kväll igår. Men jag fick ihop den iaf. Haha! Fick rent ont i benhinnorna av allt gående. Måste nog införskaffa nya skor.

Jahaja... Blöder näsblod igen. Fasen vad jag blöder nu. Ens blodvolym har ju ökat markant ju så då är det lätt hänt......... Hmmm....

Nä vi måste göra oss klara här hemma åsså ska jag betala räkningar å sticka å handla.

Häjj!

Morgon morgon!

Strul med damen IGEN. Aaaah!!! Nu ska jag sluta skriva om det. Då kan ni läsa in "strul" varje natt ända tills jag tellar you otherwise! Vilket kommer dröja. Fattar inte vad hon bänglar med denna damen.

Igår hittade jag maskerad kläderna till Elise! :) Jag å Patrik är kvar. Patrik skulle va nån pirat typ å jag vet inte vad.... Måste försöka hitta nått som man ryms i.
Jag diskuterade med Patrik å hans jobbarkompis igår om Halloween och tjejjer. Många tjejjer använder Halloween som ursäkt för att legalt kunna klä sig så lite som möjligt. Man kan klä ut sog till vad som hellst bara man sätter ordet "Sexy" framför. Typ Sexy nurse, sexy armygirl, sexy french maid.... 
Dom ska kunna gå omkring som nakna slampor, å det är helt okej för det är ju HALLOWEEEN! Fast  är man verkligen utklädd när man inte är påklädd??! 
Jag funderar då alltså på att göra en kupp som min syrra gjorde förra året.  Ska se om jag hittar prylar till det.
Jo.. Psst! Anledningen till varför jag vet detta om tjejjer är för att jag varit "medlem i klubben" å även jag har gått naken. Men jag behöver inte locka till mig mer karlar. Jag har fullt upp med den jag har så jag har avslutat mitt medlemskap.
Ska ringa syrran....Så fort klockan blir lite mer....

Shit ju.. Jag har ju glömt vara å vaccinera mig... Har du varit ännu??


Nä nu ids jag inte mer........
Kaffe....

SÖTUNGE

Hihi! Jag stod och sminkade mig på toa och Elise kommer in och röjer runt. När jag var ouppmärksam så tar hon fram svampen från bakom toastolen. Jag vände mig om och såg henne å vrålar: Neeeeejjjj!!!!!
Varpå det tar eld i baken på lilldamen och rusar fram till badkaret och skyndar sig som fasen sticker ner handen i badkaret och snabbar sig å.... SKRUBBA!! :D
Hahahaaa!!! Å när jag ser efter bättre så är det just den svampen hon har tagit. Den svampen som jag skurar badkaret med innan hon ska bada. Hahahaaa!!
Så hon fick jättebråttom att skura badkaret när hon insåg att jag skulle ta svampen ifrån henne. Hihi! Sötunge!

Lik sin städnojjiga mamma... Hehe

Jahaaaaaja. Nu så är måndag

Jag å Elise är lediga idag. Dagmammorna och dagispersonal har samverkansdagar. Så det finns ingen barnomsorg. Åh! Jag hade kunnat fara på Öppen Lek ju!! Men det hinns nog inte vid närmare eftertanke......
Idag ska jag iväg å hitta maskeradkläder till hela familjen. Till helgen är det ju Halloween (Min absoluta favoit Högtid!) Jag har alltid klätt ut mig å haft galet skoj på halloween. Så nu ska vi se vad vi klär ut oss til helgen...
Jag kan väl inte klä ut mig till annat än pumpa typ. Så fet som jag är men men...
Patrik pratade om att han ville klä ut sig till The Crow för det har han gjort tidigare.
Jag sa att vi skulle se vad vi hittade å att det finns ju faktiskt roooligare saker att klä ut sig till.
Varpå Patrik med myndig röst förklarar för mig att det är viktigt för honom att han får klä ut sig till något han kan relatera till. Minsann. Haha! Gulllis....

Han har haft kasst morgonhumör idag. Surat och morrat här hemma innan han for. Han är helt förstörd över att hans strumpor och kalsonger ligger i kartong i hans garderob. Det är tydligen horribelt att han har det då hemskt.
"Ja.. ja herregud.." *Skakar på huvudet* "Catja, det är rent SKAMLIGT att ha det såhär..."
Å jag fattar inte vad problemet är. Han har sina strumpor i en låda i garderoben. Att det nu råkat vara en kartong sen vi flyttade in här (för lådan var stor och fick plats perfekt) gör väl för fasen inget?!
Jag insåg i morse att jag minsann inte har nån korg eller låda alls för underkläder. Dom ligger lösa på en hylla bara. Jag påpekade detta till min morgonsura gubbe men han bara fnyste till svar. :) Hehe....
Åh! .......................Han ringde precis och bad om ursäkt för hans morgonhumör. Hehe.

Elisen den surisen då. Hon har fortsatt sitt surande och tjorvande på  nätterna. Men igår å tittade en tand fram. Så det var det alltså.. Få se om den andra tanden också är på väg eftersom hon ännu surar.

I förrgår fick vi finfrämmande i Gällka town! Lilla Linapigan kom överraskandes från Trollhättan! :)
När Lina kommer in genom dörren med "Legend Pappan" (Heheheheheeheeee!!!! Rebbaaaan!!!!!! :D ;D) så hajjade jag ingenting. Skallen sod helt still och jag fick inte ihop pusselbitarna. Jag stod bara och stirrade på henne! Hehe. Nå, så hon blir också här över halloween å det blir ju supersköjj!

Nä nu måste jag göra mig klar. Vi måste iväg å köpa lite hårprodukter! Häjj!

Inte mycket tid eller ork över just nu

Nä just nu är vi i en period när Elise strular med sömnen igen.
Elise strular med den, jag har börjat jobba, Patrik har så mycket på jobbet så han håller på å gå i väggen han med. Allt detta gör ju att vi grälar å surar på varann när vi är trötta å utarbetade. Hujjj.... Ingen pra period just nu.
Igår flyttade jag in till Elises rum igen. Vi ska köra några nätter så. Hon verkar sova bätte med mig i rummet. Å ja, inatt har jag fått hela tre timmars sammhängande sömn! :)

Pratade om planer för Halloween men jag vet inte ännu hur vi gör. Jag känner mig så jäkla slut... Fast himla skojj lät det ju! :) Ska å kolla maskerad kläder i veckan. Måste nog skynda sig för annars tar det nog slut.

Nä jag ska ta å morgonmysa med lillisen här. Hon vaknade ju före fan å när man nu dragit tillbaka klockan blev det ju ännu tidigare! Hehe... Patrik får sova några timmar till. Jag åkte på jobb idag så han ska vara med Elisen. Så han kan behöve vila lite.. hehe.:)

Nä kaffe......

Pulktajm!

Nu ska jag å Elise å åka pulka! :)
Hej!

Förmiddagsveckan

Ja då är det dött här på bloggen! :)
Har inte tid nu heller! Katastrof efter atastrof avlöser varann på mornarna så vi har varrit försenade varje dag denna veckan! Ni får veta mer sen.....

Inte mycket sömn i natt igen. Förra natten sov Elise HEEEELA natten. Sååå skönt. Men nu inatt har jag fått kliva upp säkert tio gånger.... SUCK.
Nånåå, familjens sista dag på jobb och dagmamma för denna veckan.
Nä jag har verkligen inte tid med detta hejj hejj......


Hektiska dagar

Igår var så galet stressig och fullspäckad dag å jagg hann inte äta nånting efter jobbet.
Jag var så trött efter damens tjorvande så jag struntade i att se CSI och gick å sova istället.
Hungrig som en varg och nära på å spy av utmattning å hunger... huvva...
Patrik jobbade över till HALV TOLV och när ha kommer hem å hör om min dag och brist på näring så kommer man med flingor å mjölk till sängen mitt i natten. Tack älskade älskling... ♥
Så där satt i mitt i natten å det knastrade av rice krispies i munnen. Å även ner i dom rena sängkläderna men det struntade vi i... :)
Elise strulade även den natten. SUCK.
Så imorse var det försovning för hela familjen som gällde. Men jag lyckades ta mig till jobbet i tid iaf. Helt otroligt med tanke på att Elise var tjugo minuter sen till dagamman! Hehe! :)

Idag har jag haft fm. Även i morrn. Härligt skift! :)
Åsså han min lundmyr tunika äntligen kommit. SOM JAG VÄNTAT!!! :) Men nu så...

Sitter med färg i håret. Ringde sjuka stackars Nina idag och frågade vad jag skulle ha för färg till botten. VAR TVUNGEN att fixa utväxten. Har petat med pensel och färgflaska å försökt få i färgen smidigt där bak. Hmm.... Nå det är ju färg där iaf! :)
:)

Nu sover resten av gänget.. Patrik var tvungen å gå å sova. Han var så trött. Syntes på honom... Jag känner mig konstigt nog inte alls särskillt trött. Hmmm... SKumt. Fast jag VET att jag är slut. Nåja.

Ska hoppa i duschen åsså krypa ner under täcket med Patteponken å kolla HOUSE. :)

Imorgon är det galet tidig uppstigning igen. 05.30 ringer larmet... Huuuuh!
Natta!

Dagen är ÄNTLIGEN slut

Ja herregud. Redan klockan tio i förmiddags s längtade jag till ikväll.
Jag längtade efter den stunden när jag lagt Elise och jag och Patrik ligger på soffan å kollar nya CSI avsnitt.
Patrik fick dock jobba över men det är ändå gaaalet skönt att bara ta det lugnt nu.
Fasen denna morgonen och förmiddagen höll på å ta knäcken på mig! :)
Trots alla jävulskap som fröken ställde till med så lyckades jag ändå fixa disken, dammsuga, byta rent i sängen,  tvätta en maskin, hänga den på tork, skjutsa Elise till dagmamman, åka å handla, lämna hem varorna å sen på jobbet. Pjuuuuh....... Jag hade tio minuter till godo dessutom när jag väl kom till jobbet.

Patrik kom å hälsade på på jobbet kring lunch och frågade om jag nu kunde tänka på ELise igen utan att bli förbannad.
Svaret blev: Nä inte ännu.
Inte förrän på eftermiddagen började jag längta efter gumman. :)
Denna gången satt det i länge. Jag blev så slut helt enkelt. Hehe....
Snacka om prövníng i tålamod. Nå jag bröt ju ihop å grinade på dasset så jag klarade nog inte testet.
Grinandes på toa med elise bankandes på dörren och äen hon tjutandes. Höhö. Måste ha sett ut som på film! :)


Nä nu ska jag försöka få huvudvärken att avta och bara ta det lugnt.......

Natta

SÅ SKÖNT ATT LÄMNA ELISE HOS DAGMAMMAN!!!!

Imorse har hon:

•Slitit ut hela sin garderob på golvet.
•Plaskat i toastolen med en kloss.
•Dragit ut hela hennes sköt/dagmammaväska
•Slitit ner alla kläder som hängt på tork.
•Bäddat upp och dragit täckena efter golvet. (Efter att jag bytt till ena sängkläder.)
•Dragit datorn i golvet.
•Hittat min gamla tekopp som stod på byrån och dragit den i golvet och plaskat i det efter att jag klätt på henne med rena och galet matchade kläder. (Även skvättat upp på soffan...)
•Hittat brödrosten i skåpet och skakat ut brödsmulor på köksgolvet.

Jag har sparkat in foten i hennes gamla gåstol när jag jagat ifatt henne och sparkat upp nagelbandet på tån. Det blöder.
Tror ni mig när jag säger att jag slängde (Nä jag har inte kastat ungen) in ungen i sitt rum stängde dörren å grinade som lillaskutt. Fy faaaan va sköööönt å fara på jobbet!

Morgonen riskerades att spenderas utan kaffe

Ja. Det var galet nära att jag inte fick något kaffe i morse.
Detta pga av Patrik och Andreas hade sent kafferep igår och jag hotade Patrik med döden om han inte for och köpte mer mjölk. Å nä. Det gjorde han ju såklart inte.
Så när jag vaknade i morse så kände jag grav ångest för att jag visste att jag inte skulle få i mig nå kaffe... Suuuuck...
Men Patrik ringde klockan halv sju.
"Skynda dig ut på vägen så kommer jag med mjölk, jag har JÄVLIGT bråttom."
Å som jag kutade. JESSS!!!! :) Så nu sitter jag med koppen som är godare än vanligt.

Natten har varit strulig igen. Inte för mig dock. För strulet var efter att jag somnat och Patrik satt ännu uppe å såg TV. Elise hade kommit trippandes i sömnen från sitt rum. Snabbt som attan hade hon vimsat runt i hallen å ramlat ihop på golvet. Ställt sig upp och sprungit rätt in i byrån. Å sen även in i våran sovrumsdörr.
(Detta hörde jag dock, men jag var så trött å i sömnen så jag trodde jag inbillade mig.....)
Haha! Hade varit ganska kul å se det faktiskt....:)

Well. Idag är det dagammma och jobb från halv elva.
Tänkte försöka hinna med en massa innan det. Men säkert blir ingenting gjort! Hehe....

Titta fina Lector!

Jag hörde ju av mor min att min fina lilla Lector varit i tidningen! :)
Tråkig nyhet of course men KLICKA HÄR så får du se hur fin han är! :)
Träffade ju honom idag också i stallet. Han är FORTFARANDE halt men får gå ute i sjukhagen nu iaf....
Hoppas på att han blir bra. Hoppas hoppas hoppas........
Men jag har ju kommit på hur det ligger till. 
Han låtsas ju bara vara halt. Han fejkar så länge jag är gravid! ;)

Söndagen har ju gått??!!! Whattah....

Men jisses dagen har verkligen gått fort.
Vi vaknade tidigt tidigt efter en natt då Elise sovit dåligt IGEN.
(Måste vara tänder. Hon är så jäkla orolig....)
Hela gänget klev upp samtidigt och vi gjorde brakfukost. Jag hittade ett paket med mjukpepparkaksmix som Patrik köpt hem å datumet var lite kort på det. Så vi bakade en kaka också på morgonen! (Hurtiga värre! :))
Vi käkade frulle å satte oss å mysa i TVrummet ett tag...
Sen klädde vi på oss och for till Göta. Där var hela huset också vaket och jag hade med min kaka. Vi fikade lite och jag löste biffen med Götas BOXER-räkningar. Jag tror att hon håller på å bli en riktig konspirationsteoretiker! Hehe.... :)
Vi fikade å Elise käkade lunch. Precis då ringde Sara å meddelade att det var klubbtävlingar i stallet. Så efter att Elise käkat sin lunch så packade jag in henne i bilen och hämtade vagnen.
Plockade upp Sara å åkte till stallet.
Hade hoppats på at Patrik kunde vara med ELise men han hade ju bygge på gång idag. Så hon fick följa med.
Hon somnade redan i bilen. Sov i vagnen ett tag men vaknade när jag var tvungen att bära in henne i ridhuset. Hissen var paj så jag fick inte med vagnen dit.. Tyyyypiskt!
Så jag fick jaga Elise fram å tillbaka på läktaren samtidigt som jag försökte se på tävlingen. Heh, gick sådär.
Lagomt till när tävlingarna tog slut så somnade tösen. SUCK.
Menmen, vi fick se dom viktigaste ryttarna. :)

Sen iväg till jobbet å kollade läget, därifrån vidare till Big O och Pip och kolla in deras renovering. Där var ju papsen våran å skulle hjälpa smälla upp en vägg.
Nu hemma at last och jag såg ju att klockan för fasen är eftermiddag! :-0 What??!

Nå, nu ska jag se vad tösen håller på  med åsså ska jag bara kolla lite TV. Inte göra nått alls... Efter att jag startat tvättmaskinen och diskmaskinen.. Jojustja. Fixat middag till Elise. Höh! Med andra ord. Ikväll ska jag se TV....

Idag får vi finbesök! Tjohoo!!

Jättekul idag kommer mamma och Lars! :)
Jäkligt tråkigt bara att jag är så trött... Det har inte blivit mycket sömn i natt.
Vet inte vad det är med tösen nu. Antgligen tänderna.. Ser att det är två på väg.
Jag fattar inte dessa ungar dom är ju själva vakna hel nätterna men ändå är dom pigga å alerta på dagarna.

Nä måste ha lite kaffe.....

Bloggsug?? Varsdå?? Sett den??

Fredag, vad ska vi göra idag då?

Jahaja. Ja då var det fredag. Patrik åkte precis till jobbet efter att vi käkat frukost hela högen.
Elise dansade som hon gör. Så fort ett ljud upprepar sig mer än två gånger så dansar hon. :)
När Patrik skulle lägga henne igår så hade han provat sjunga Vyssan lull sådär jättevemodigt och sakta så hon skulle somna. Men nej, hon hade satt sig upp och börjar digga med huvudet. Haha! :)

Ser ut att vara ordentlig halka ute idag. Ska ta mig en prommis iaf. Ska å köpa mig broddar. MOHHAHAAH!!
Hörde Cecilia Blankens på radion igår hon skrattade å sa att broddar är för Hästar och Pensionärer.
Hähä! Hästar, Pensionärer och gravidisar måste jag få lägga till. :)
Med viktökningen på skumma ställen så flyttas ens mittpunkt till något helt annat ställe än vad man är van vid.
Så att åtefå balansen när man håller på å trilla brukar inte gå bra. :)
Förr graviditeten klarade jag mit utan ett enda fall men nu har jag redan haft två. Heeh..
En riktigt snygg en. Jag skulle springa in i Elises rum och springer ut ur vårt sovrum och tar kurvan lite för snabbt så jag spinner i sidled och BADAMM!! Rätt i golvet! Foten, knät, höften, magen, axeln på höger sida tog emot stöten. Haha! Fatta då att jag ramlade platt i backen med hela kroppen.. Hähä! Jisses va smidig man är!

Nä nu börjar jagad måste å höra....

Har du nå förslag på vad jag å ELise ska göra idag så kom igen, knappa ner det...
Häj!


Hemma från jobbet....

Jess..... En helt okej dag på jobbet. Fick ju jobba med Rebbis så det var ju bara kul.
Trots att stället lutade och jag inte kunde stå rakt eller prata korrekt. (Ej heller Rebban).
Vi misstänker att våran vattenmelon (Fruktveckan you know....) hade jäst och vi fick en melonfylla...

Nu glottar jag och Patrik TV. Ska slöa å mysa åsså sova. Känner av en liten huvudvärk faktiskt. Ont i halsen. Hosta. Svininfluensa? Hähä! Nädå....

Nå dåså sov gott alles!

Okristligt tidigt uppe i morse igen

Å sent blev det igår... Jisses.
Igår kväll (helt oplanerat) så tog vi upp våra issues på jobbet med våran chef.
Det blev ett inte så trevligt (ändå bättre än jag trodde) och lååååångt samtal. Jag tror jag var hemma kring tolv eller nått...
Men i överlag känns det som att det gick bra.
Alla fick sagt viktiga saker som verkligen verkade gå in.
Hoppas på förbättring nu.
Det är obehagligt att dra igång sånt här men när det nu är gjort så känns det bra för oss alla. Nästan. Tror jag. Iallafall för mig.
När jag kom hem satt Patrik ännu uppe å pluggade. Får se hur det går idag då.... *Håller tummarna*
JAg sa Godnatt till honom och gick in och sov även i natt inne hos Elise eftersom hon är så snorig.
Åsså tyckte jag att Patrik måste få sova hela natten i och med hans prov idag.
När jag ligger  där inne å håller på å somna så får jag sms. Från Patrik. (??!?!)
"Låg här och pratade med dig. Såg inte i mörkret."
Hahaha! Då har han alltså legat och pratat med mig och trott att jag låg där bredvid. Hihi! :)
Så jag kilade in till honom ett tag till åsså pratade i lite... In  till pigan å har soit som en stock. Man blir slut i huvvet av sånna jobb-relaterade utblåsningar och Interventions. Hooooohhooojajjjajaaa....

Jahaja... Ikväll blire jobb. Men innan det lite sånt där dagligt tjaffs här hemma. Även lite tradera paket skickning. ÄNTLIGEN DET SISTA! Huuuh.....

Nä. Läsa lite bloggar nu å kolla mailen. Häjj!

Ville inte diskutera saken. Trodde att man skulle förstå det men det är ju såklart inte så lätt! Dumt av mig! Så sudd sudd väck väck!

Tösen lever på nyponsoppa....

Stackars lillgumman. Hon är så snorig och täppt så hon har jättesvårt att äta. Håller på å kräkas så fort hon sätter nått i munnen... Lite lite soppa och en halv såndär rågkaka har jag fått i henne idag. Till lunchen lite korv å mos.....Men efter varje måltid så får hon nyponsoppa att fylla på med. För denna damen äter ju vanligtvis hur mycket som hellst! Så när hon inte får i sig lika mycket blir ju jag super orolig såklart...
Men hon verkar ju inte hungrig alls. Inte gnällig inte nått så hon får nog i sig ändå det hon behöver.....
 Vi ska ta å försöka käka lite clementin nu...
(Jag har köpt hem en massa mystiska frukter eftersom jag missar en fruktdag på jobbet idag.... :))

JO! Råkat på TVÅ idioter på tradera nu. En jävel som inte skickat tröjan trots att jag betalat och en jäkel som vunnit en auktion hos mig men som inte betalat. Dom fick precis galet dåliga omdömen av mig nyss.
Fasen va sur jag blir.... Åsså har vi en som lever farligt på å få dåligt omdöme men jag väntar lite till....

Nä nu ska vi käka frukt å mysa... HJejj!

MEN ÄNTLIGEN!

Det har varit nå strl med Blogg.se å jag har inte kunnat logga in alls. SUR. Men nu så!

Jahaja, jag som trodde att Elise förkylning började bli bättre när hon dessutom lyckats sova två timmar hos dagamman hade ju fel. Jag hade jäkligt fel!
Igår vart den snoriga ungen ännu snorigare och substanser bytte färg... UuuguguguUGUHUHUHUGUFuguhuuuuu!!! *Ryser. Snorfobiker som jag är*
Så jag fick fin ringa till jobbet å stanna hemma idag. Morgondagen fixade sig så då kan jag jobba mitt skift. Jag och Patrik byter i dörren. :)
Men denna dagen gick inte. Sen visade det sig att inte heller mig chef kunde fixa nån å jobba för mig så stackars Äldre E ringde mig i förmiddags och stod själv... Aaargh! Så jag fick ringa hit å dit å kolla vad som påick. det löste sig å vänta bara när jag träffar den felande länken.... :(

Idag är alltså en snorig dag. Elise är helt förstörd när näsdroppar och snorsugar plockas fram. Hon gillar inte.
Men nu äntligen sover hon lite bättre.
Jag och Patrik har fått splitta på oss. Jag har nu i natt sovit på golvet i Elises rum så han ska få sova hela natten.
Han lät så gullig igår när jag sa att jag skulle gå å lägga mig.
"Jajustja..... Du ska ju lämna mig i natt.."
Sen hade han drömt att jag varit otrogen så han var sur på mig i morse. Haha! Knasen, han skulle inte sagt att jag lämnade honom.

Well..... Elise vilar middag. Skönt hon verkar sova lugnt.
Usch vad man tycker synd om henne.
Hon har svårt att äta också eftersom hon är så täppt. Så hon tar en liten tugga å äter lite grand sen öppnar hon munnen och flämtar efter andan åsså en liten bit till. Hojja..... Samma när hon dricker. Hon är ju så törstig så hon dricker ju massor massor tills hon blir rent röd i ansiktet å sen drar hon efter andan och börjar hosta såklart.
Hojj....
Idag försökte vi på å äta korv å mos till lunch men hon fick inte i sig mycket.
Så jag vispade ihop lite nyponsoppa till henne.
En nyfunnen favorit för henne. Jag gjorde det häromdagen och vispade en halvliter nyponsoppa så jag också skulle få men inte. Jag fick inget. Hon drack upp allt själv i ett enda svep. Eller ja. Tre muggar drack hon helt själv. Utan paus. Haha! Hon gillade det kan man säga!
Jag och Patrik sa precis igår att det är så svårt att tänka sig hur vissa föräldrar har det. Dom med RIKTIGT SJUKA barn. Vi är helt förstörda och tycker så oerhört synd om Elise nu å  hon är täppt i näsan bara. Ingen feber eller nått men trött hängig och snorig bara. Å vi tycker så synd om henne.
Tänk dom som har allvarligt sjuka barn.... Herregud va hemskt........ Usch.

Pip ringde precis. Hon ska komma över med en BH till mig. Schyrre.... Dessa pattar får längre inte plats i nånting. Hon skulle komma över med denna D-KUPA (!!!!!!!) så få se då.....
Ska ta å fota magen. Jag är ENORM nu.
Kul med bäbis men trist med storleken på kroppen.
Hojj... Åsså får man dåligt samvete och känner sig som den mest egoistiska personen i världen bara för att jag faktiskt inte alls vill vara stor, fet, med diverse svullna kroppsdelar. Dessutom VILL JAG RIDA!!!!!
Men som sagt. Så får man inte tänka eller tycka för då är man tydligen en konstig typ som kanske egentligen inte borde ha barn... Men så är det inte alls. Det ska bli jättemysigt med en till bäbis å vi är jätteglada.
MEN DET ÄR INTE MYSIGT ATT VARA GRAVID!!!!


Nä, jag ska ta och göra mig i ordning lite granna å vänta in att Elise vaknar. Sen ska vi ta och gå på Apoteket och inhandla alla apoteksgrejjor. Plackers, näsdroppar, inotyol.......... det var nått mer också men minns inte vad..

Jaha.. Later!

Nu är det ordning på jobbet

Japp. Nu har jag fixat å donat å stället är fullt med lappar! :)
Först en lapp om "Julklappen" åt oss. För att slippa köpa klappar till varann så tar vi en dag på spa.
Sånna där gruppbehandlingar. Så blir julklappen i år att köpa oss själva sköna behandlingar PLUS+ att vi slipper undan lite julstress och får slappna av lite istället! :)
Alla hakade snabbt på... Hehe!

Jag och E har även bestämt att denna vecka är FRUKTVECKA hos oss. Vi beställde in en jäkla massa härliga goda frukter. Ananas, mango, passionsfrukt, jordgubbar, meloner av alla d slag å en liten brun banan.
Haha! Det var så det började. Jag sa att vi måste ha fruktvecka för att ladda upp med antioxidanter och vitaminer nu innan vintern. Åsså vände jag mig mot bordet och där låg en liten brun banan.
"Det här duger inte...." Sa jag och höll äcklat upp den lilla patetiska bananen.
Åsså tjoff tjoff tjoff hade vi ett fruktparadis. Tur att E byter sexuella tjänster och annat med en grabb som är bla. Frukthandlare. :) 

Så vi har smaskat på den ena å andra frukten idag. Kändes lite lustigt å käka jordgubbar när snön ligger på marken.. Häftigt kilopris... Lite över hundringen! Höhööö......

Så jäkla härligt med FM på jobbet. Jag är ju den morgonpigga typen. Elise var dock piggare än mig å Patrik idag.
HALV FEM VILLE HON KLIVA UPP IDAG!!! Pjuuuuuh... Lite väl tidigt. Men vi fick fint kliva upp.
Sen när hon var tvättad, borstad, klädd och klar så somnade hon på soffan tittandes på TV medans jag gjorde mig själv i ordning.

Jahaaaapp...... Nä. Har som slutat jobbet. Åkte å hämtade Pigan från dagmamman, stack å handlade och stod som ett fån i affären och stirrade med den ständiga frågan i huvudet "Vad ska vi äta idag???"
Till Patriks glädje blev det fläskpannkaka. Som jag precis höll på å bränna för jag hade råkat vrida upp graderna. (Lite fundersam på om det verkligen var jag... Misstänker att Elise kan ha varit i farten....)

Ja. Så nu ska vi ta å sätta oss å käka åsså blir det lek å slapp.
Jag fick med mig nya MAMA från affären (den är nog inte ny nå mer).
Så jag ska ta å läsa lite. Såg en rolig rubrik som jag blev nyfiken på 80talist mammorna. Sånna är vi!
Ska bli spännande å höra hurdan jag är... :)

HÄJJ!


Ovanligt lugnt på jobbet

Ja jisses. Aå lugnt så lungt. Hade hoppats på lite mer drag i och med min trötthet. Bättre med rulle hela tiden så man håller igång. Några gånger kände jag verkligen av tröttheten...

Nu hemma, såg precis kommentarerna på förra inlägget. Önskar er alla andra med snoriga barn en mycket god och snorfri natt nu... :)
Elise var inte alls lika snorig som i morse. Hoppas hon sover bättre nu...

Nu ska jag ta och se om Aitik på Discovery Science. Patrik sitter och pekar "Titta, titta! DEN har jag svetsat. KOLLA den tippnäsan har jag lagat!! SE NU DÅÅÅ!"

Jahaja... Ja. Jag har inte så mycket å komma med tyvärr....

Vad gör ni?

Hemsk natt

Ja för tusan. Hujja.
Elise har skrikit hela natten. Hon är snorig å har inte kunnat ha tutten. Ingen feber men hon har skrikit rätt ut.
Inte bara gnytt å så utan tagit i från tårna.
Så det har inte varit nån vidare trevlig natt. Jag och Patrik råkade i luven på varann också.
Så denna natt har ju varit allt annat än bra. Trist.
Elise är fortfarande jätte jätte snorig men ingen feber. Vilket jag tycker är lite konstigt. Men ingen feber alls.....
Får se hur hon är i kväll.....
Vi tror också att hon kanske också reagerat på att jag varit borta så mycket dom senaste dagarna.
Vi får se hur hon sover i natt.....

Näää, idag är det jobbet som gäller igen.
Patrik och Elise ska på stan å kolla på Grannyran på torget.
Hm. Jag kan erkänna att jag har lite svårt för att vara glad. Jag är rent ut sagt avundsjuk!
Jag vill också har en del av dom där 71 miljonerna. Jo det vill jag verkligen.
Lite glad är jag för vinnarnas skull. Men bara lite... Guuuu va jag är svensk! (Fast det är jag ju inte! Hehe!)

Nä nu ska jag goa med familjen. Häjj!

Vild bebbe och iväg på jobb igen

Jesus bebben i maggen lever om. VIlket liv det är heeela tiden!  :)
Jo jag vet att alla undrar en massa om graviditeten men jag har som inte riktigt fokus på det nu. Lär väl bli som BM säger. Helt plötsligt står man där och bäbisen väntas komma inom tre veckor. Lite skönt faktiskt. Då blir inte väntan lika lång som med första. Hihi! :)

Håller på å ska börja packa ihop tradera grejjorna jag sålt. Blir mycket packande nu...
Sen så är det jobb igen som gäller. Lustigt att se Patrik när ja gkommer hem.
Han har ju aldrig behövt vara såhär länge ensam med ELise så han är helt färdig när jag kommer hem från jobbet.
Igår hände nått roligt också. Jag stod och plockade i Elises kläder å frångade honom om ar henne tjocksockar var. "Inte vet jag..." Svarade han.
"Jamen hade hon inte på sig dom när ni var ut igår?"
"Öh nä. Jag tog aldrig på henne dom."
Å gissa var dom var. Jo. I tårna på hennes skor. HAHAHAHAAA!!!
TJocksockan tog ju upp hela platsen i skon där trampdynan och tårna ska vara. MUHAHAHAHAA!!!
Patrik: "Muhahahaaa!!! Jag tyckte väl att hon gick lite konstigt!"
Haha! Lillgumman, hihi, hon har ju gått på tå i stövlarna. Undrar vad hon har tänkt. Hon hade ju inte sagt nått så hon har väl bara tänkt att "Jaha, det ska kanske vara såhär."
Heheee... Ja. Det var ganska roligt. :)

Tjaaah..... På jobbet går alla runt ock kokar. Ja, det är bara en tidsfråga innan allt imploderar och det blir kaos. PÅ RIKTIGT. Nåja, ganska väntat.

Nä hörni, lite kaffe till å gos med familjen. :)

Sjuuukt glada nyheter

Ja igår inom loppet av en timma fick jag sådär sjuuukt glada nyheter från två olika håll! :)
Samma nyheter från två olika personer. Eller två likdana nyheter dock inte samma.
Å mycket bra tajming! :)
Ja vissa dagar är xtra bra.

Jag jobbade dessutom min första eftermiddag igår. Å  hör å häpna jag minns hur man stänger.
Några gånger stod jag och funderade hur det var man gjorde ditten å datten men det kom tillbaka medans man jobbade. :) Dessutom hade jag en riiiktigt lugn kväll. Det var bra så jag fick komma igång.
Skulle däremot inte ha burit ut soporna. Ryggen sa ifrån ganska ordentligt.
Väl hemma fick jag dra på massageapparaten (Hehe, den för ryggen..) på gärnet å massera ryggslutet.
Jag och Patrik såg den tredje Johan Falk filmen igår kväll. Å ikväll ska vi se den fjärde.
Dom är himla bra alltså! (Å i filmerna är det ju en kille som heter Frank! Vad är det för fel på det namnet??!)

Idag är det jobb som gäller igen. Hela helgen faktiskt. Pigan å Pappa får lite ensam tid. :)

Har inge mjölk hemma. Suck. Matlagningsgrädde i kaffet. Inte samma.


Jag bara ÄLSKAR...

...Den nya McDonalds reklamen!
Med mamman som ska berätta en saga.
Swisch swich sssschhwwwsschh...... Det var en gång en frisör... Som klippte... Sina...kunder.
Hahahaaa!!! Jag ÄLSKAR dom.
Samma den på radion:
Det var en gång en häxa.. med en stoor näsa... som bodde.. hemma.. hos sig själv.

Fasen alltså. Jag vrider mig i skratt när jag hör eller ser dom. Hihih!
Men bäst är sagan om frisören ändå! :)

Paus avslutat

Ja. Nä nu orkar jag inte mer!
Pauset har berott på diskussioner hemma på hur mycket tid man spenderar framför datorn/TVn.
Patrik har tyckt att jag bara sitter vid datorn, VILKET ÄR HELT OBEFOGAT, det enda är att jag bara haft tid å sitta när vi varit två hemma Å jag tyckte att då gäller ju det samma med TVN. Vilket han inte höll med om. Så då sa jag omogen som man är emallanåt "Fint! Då ska jag inte blogga alls." *Armarna i kors över bröstet och pluta med läppen*

Men som sagt, nu kan jag inte låta blinåmer.
För gissa vad jag gjorde häromdagen!!
Detta kommer nog inte vara lika spektakulärt som jag anser det vara.....
Man för mig är detta pretty fantastic!
Jag lagade ÄLGSTEK till middag! Hahaaahahahaaahahahaaaa!! (<--Evil filmskratt.)
Ja helt sjukt. Jag bara ställde mig i köket och gjorde det. UTAN RECEPT!!!
Ja jag har som inte fattat det riktigt...

Åsså har ju vintern kommit också. Som en chock för mig.
När jag skulle köra Elise till dagmamman så insåg jag att jag har galet bra kläder till henne men inte till mig.
Jag hade på mig en huvtröja, dunvästen, tennisskor, vantar å ingen mössa.
Suck. Måste köpa mössa å handskar.
När vi var på stan i helgen så var vi å köpte skor till Patrik då tog han fram ett par skinnhandskar som han skulle köpa till mig men jag bad han låta bli. SKulle inte ha gjort det.
För nu tar jag på mig mina vantar. Går ut. Skrapar bilrutorna.
Åsså kan jag inte använda dom mer på hela dagen för dom hänger som två blöta döda marsvin och bara kyler mig.
Fan, vi skulle ha köpt handskarna. Patrik nämnde till å med just bilfönsterskrapningen men Nääääääää, jag skulle inte ha.

Elise har även börjat gå på nätterna. Alltså inte i sömnen, men när hon kommer in till oss på natten så går hon. Förr kröp hon ju. Men nu går hon så stadigt så hon väljer att göra det på nätterna också.
Det roliga är att hon trippar jätte jätte jättefort. Å lite i sidled. Lutandes åt det hållet hon går åt. Åsså stannar hon genom att bumpa in i dörrar å väggar. Åsså svänger hon genom att luta kroppen åt andra hållet å trippa jätte jätte jättefort igen. Med andra ord. Hon ser ut som en knappt 80cm hög fyllis! Hihi!
Just nu är damen i full färd med att dra ut sin pappas kalsonger ur garderoben och ta på sig alla mina bikinis. Varje del. Alla hängandes runt halsen.

Usch nu ska jag sluta skriva å då återkommer mitt problem som jag har varje morgon. Vad som ska få underhålla mig på morgonen.
Jag kan inte bestämma mig.
Jag har på mix megapol i köket.
På TVn i tvrummet har jag The Voice.
På TVn i sovrummet har jag nyhetsmorgon
och på datorn Rix morronzoo.

Man får lite olika psykiska besvär av detta. Jorå.
Äh lite kaffe.
Tjing!


Just nu ligger bloggen nere.

Ja minsann! Det gör den. Ett par dagar iaf...
Håller på å make a point och vägrar röra datorn för blogg eller facebook syfte.
Meeeen, ni har ju BLOGLOVIN alla va? Ja, va bra!

Det snöar!!!

Jesus kristus jag trillar baklänges! SNÖ!! :)
Va? Är det inte lite väl tidigt för det?
Jag vaknade i morse och ögonen spärrades upp när jag råkade titta ut.
Bar fram Elise till fönstret och hon tittade med stora ögon på den vita nederbörden.
Medans vi stod å kollade så började det snöa mer dessutom... Ja herregud. Jaja, men den skulle ändå ha kommit denna kalla vinter.
Måste erkänna att nånstans inne i mig så blev jag lite glad av att se snön. Vet inte varför. Jag HATAR ju vintern. Men jag längtar faktiskt lite till jul så... (Varför jag gr det vet jag inte. Jag har hatat även den jäkla julen.. Men inte nåmer!)
Smög in och viskade till Patrik: "Psst! Hörrö, det snöar ute...."
Å han öppnade ögonen på vid gavel och tjoar nästan! Haha! Lustigt, den morgon surisen! :)

Ja så idag måste vi då ta och byta däck och fixa in lite sopborstar och isskrapor i bilen.

Lite lek i snön måste ju också klämmas in. :)
Elise kissade förresten på pottan i morse! :D Hon har ju gjort det massa gånger när hon var putteliten men nu ett tag har hon vägrat sitta på toa å på pottan. Så vi har som inte ens försökt.
Men i morse testade jag å kisseliss bara rätt ner i pottan!


Dagen i bilder...

Jahaja. Idag började vi dagen med att jag å Elise for på Folkrace och kollade när Patriks kusinbarn (bla.) rejsade! :)
Vi träffade ett helt gäng folk vi kände.
Efter folkracet for vi och hämtade upp pappa åsså gick vi ner till torget för att kolla in vad det var som pågick på Oktoberfesten.
Så här kommer pixen! :)

Meeeh! Nu kom dom i helt fel ordning ju!
Men vi kan ju börja med det roligaste! Patrik provade kasta yxa och hipsvips fick vi stå där i evigheter! För han gick raka vägen till final och där kom han trea! :D Sen visade det sig att killen som kom tvåa hade minsann kastat sog själv in i SM finalen tidigare! Haha! :) Alla andra i tävlingen var proffs på just yxkastning. Coolt!
Så Patrik är ju bland dom bästa i svarige alltså. Hihih! :) Han har varit mäkta stolt.
Han vann nått spel och en keps. Men framförallt ÄRAN... :)
Duktiga älskling! ♥

                 
Sen så provade han på att sitta i framsätet på polisbilen. Hahaha! Han var lite nervös för att sätta sig i den men jag tjatade. Bilden fanns ju där för att man skulle få se hur en polisbil ser ut! :)
Jag skulle kasta bollar i en korg. Fet som en jäkla tunna är man och man har svällt åt alla håll. Hade inte tänkt lägga ut den här bilden men Patrik tjurade. "DU ÄR GRAVID! Det är ju nånting FINT! Förstå det.." Så jag lägger ut bildjävulen å bjuder på det... Huvva!
Vi kollade in brandbilen också å jag bad Peter flexa med musklerna så jag får en bild på en tuff brandman. Men då skrattade han bara.. Beviset har ni här! Sen fick Elise en brandhjälm! :)
Lilla gumman sov som en stock! :)Vi köpte ett par handskar till Elise å hittade ett par vantar till mig. Ett par som jag genast tappade på torget! Men jag hittade igen dom sen! :) Klantskalle!
Här står han å kastar finalisten... hehe! :) Trist att bilderna kommer i fel ordning. :( Men ja... Så här såg det ut. Fast bakvänt! Sen tog vi en korvpaus... Fast det gjorde vi ju innan kastningen ju. Förvirrande värre detta! Haha! :) Finsk grillkorv. MUMMAH!  
Elise posar i lekparken!


VÄRLDENS SÖTASTE UNGE!! ♥
Här är vi då på väg till torget.... (Usch va bakvänt å jobbitt!)
På folkracet... :) Alexandra körde bra men grabbarna klarade inte av att få spö av en tjej så dom började jäklas me henne på banan. Jääääla karlar! Hon e så söt Alexandra trots sina försök till fula miner.. Hihi!Ännu mera korv...


MVC igår

Igår hadejag tid hos BM.
Elise skulle ha varit med Patrik men hans tatueringstid ändrades så hon fick fint följa med...
Å det lär inte hända igen. Herregud. Jag har inte ens hört bebisens hjärtljud. Hade fullt sjå med att trösta och hålla i Elise som trodde att Bm gjorde illa mig med dopplern. Hon vart jättelessen och lät inte BM komma nära. Så blev hon rädd för alla ljuden från magen.
Efteråt försökte hon också riva bort blodtrycksmätaren från min arm.. Hehe!
Duktig gumma! :)

Bäbisens hjärtljud låg på 148. Högt! Elise låg VARENDA gång på 134. Fattar inte hur det är möjligt. Men så var det.
Men denna lilten hade hela 148. Å levde om som tusan i magen. Sparkade och viftade och härjade som ett litet tok i magen.. Hih! :)

Mina värden är helt bra också. Blodvärdet på 133. (!!!) Sockret 5.0.
Bra bra...

Idag ska vi på Folkrace och på torget å kolla in oktoberfesten. Funderar på att sammanfatta i bilder senare.
Slipper jag dikta. Känner mig trött på å uttrycka mig i text.


Morgon foton på pigan lilla....

Hihi! :) Igår somnade hon på soffan efter att jag klätt henne å gick sen och gjorde mig själv iordning.
Hon satt och såg barnprogram och somnade... Sötnöt! ♥


...Åsså bortsar hon tänderna i morse.....


Sen så försökte hon ta på sin min jobbtröja och min tennissko! :)
Antar att efter tandborstning så är det dags att dra på jobbet! ;)

Peställitt

lite födelsedagspresenter.. Hoppas på att det hinner fram. Bara tio dagar kvar.... ;)

Nu äre liksom superkallt ju!

Ja huvvaligen! Nu är det kyligt i luften. Jag insåg i morse att det är ju 1a oktober och jag har glömt göra räkningarna!! What??! Ska slänga in dom  innan jobbet....
Åsså ska ju vinterdäcken på bilen.

Här är vi riktiga tröttrar idag. Patrik kom hem vid tolvtiden efter en turbulent APT. Haha!
Standard. Han ringde mig redan klockan åtta och skvallrade. Folk hade kastat glas och mordhotat chefen.
Men är det ovanligt att firmafester urartar?
Han kom som sagt hem efter tolv efter att ha skjutsat folk hit å dit.
Sen slog surr-bacillen i oss å vi låg å surrade i säkert två timmar... Vi hade mycket å säga. Hehe! Länge sen man drog ett sånt maraton.
Vi somnade inte förrän Elise vaknade och kom in till oss för å sova. Då var vi ju tvungna å vara tyst och släcka.
Sen har jag haft Elisen kloss i mig så min vänster arm har varit bortdomnad mest hela natten. :)

Idag jobb igen.
Elises overall har anlänt. Patrik ska hämta den på lunchen.
Å Patrik ska gadda sig.
Mycket idag.
Imorgon är hela familjen ledig. Då har vi myyyyys! :)
Nämen... Det är ju dag för Fredagsmyyyyys....! Suck. Jäkla låt!

RSS 2.0