Mina Fröiga Brön
Vi kan kalla dom,
Fröiga brön.
50g jäst
50g Smör
0.5L vatten
2tsk salt
1msk socker (Jag hade en halv...)
2 stora rivna morötter
1/2 dl linfrön
ca 2L Dinkelmjöl. (Inte fullt kanske... Du märker!)
1 Vispat ägg till pensling
Solroskärnor
Blev 32 st. bullar.
225grader ca 10 minuter
Inte behöver du mer info va?! Eller...
Äsch, smält smöret, häll i vattnet, vid fingertemp, smula i jästen. Riv morötterna och släng i en bunke tillsammans med linfrön, salt, socker. Häll på vattnet och smöret. Rör i mjölet. När du fått ihop degen. Låt jäsa i 45 min.. Eller helst en timma eftersom det är dinkelmjöl. Mår bra av att jäsa länge! :) Dela degen i fyra delar. Rulla ut varje del till en mask som du skär i åtta delar. Rulla till en bulla (Ough, vilket fackspråk!) släng på smord plåt. Pensla med ägg och häll på lite solroskärnor. Låt jäsa en liten stund till och tjoffa in i ugnen. Lite drygt tio minuter. MUMMAH!
Tack så mycket nu blir det att baka:-D
Hon var min chef i LKAB restaurangen : )
Mums
Älskar sånt bröd :)
Köpte alltid de på muffins innan,jag liknade iaf.
Ska ta o testa :)
Tack, du har en fin blogg du med!
Jag håller också på med de sista gravkilona ;)
När föddes din kille? Nova blir 1 år i maj.
Egentligen är jag ganska nöjd men vill ändå ner liiite till bara ;) Brukvar väga 50kg och efter jag fick min son ( han är 7 år ) så var jag snyggare än innan, tänkte se till att de blev samma sak nu ;)
Lite gott unnar du dig väl? Man går ner "bäst" då :)
Flåt
Det är ju en dotter du har också :( titta bara snabbt på att du hade barn.
Ha ha
Ja den är ju inte riktigt som den brukar ;)
Fick väääldigt mycket vatten men har klarat mig bra ändå.
Smörjer med olivolja, det drar ihop huden!
Grymt Bra!