Kagg pix

Jaha här får ni då! :)


Höhö, lite dåliga bilder. Så svårt å se när man tar dom själv såhär. Vi orkade inte fota när jag kom hem igår så jag tog dom nu själv. Hehe, kolla in täckets avtryck på magen på den nedre bilden. Hehe.... :)
Jag tycker magen ser mindre ut på bilden än den är i verkligheten. Jag tycker jag är ENORM!
Min BM var å hälsade på på jobbet en sväng häromdagen och hon försäkrade mig om att det är normalt att inte orka ha stenkoll på andra graviditeten. Det är helt okej att känna att det inte är så jättekul å va gravid. Jag läser Zytomierskas blogg (hon e ju också gravid nu) å hon är ju ELD å LÅGOR och graviditet blaha blaha. Men jag orkar inte. Fasen jag har ju knappt ork till Elise nu. Men det är HELT OKEJ. Skönt! Men jag har ändå förberett Patrik på att han måste ha koll på mig efter förlossningen så jag inte får nån förlossnings depression eller amnings psykos för att jag inte är lika euforisk nu som när jag väntade Elise. Åsså får man så kasst samvete för att jag inte har lika mycket stenkoll nu som under förra graviditeten.
Just nu är vi i vecka 23+4. Dvs byte på måndag. BF har vi ju som sagt den 21 Februari...

Bebisen

Nu är bebisen omkring hela 29-31 cm och väger ungefär 575-690 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd.

 

Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.

Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen “på riktigt”, istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små “skutt” i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt.

Bukspottkörteln mognar och kommer att bilda insulin som hjälper till att bryta ned socker.

Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg . Du kan får s.k. Braxton-Hicks kontraktioner vid den här tiden. Dessa sammandragningar kommer inte regelbundet och bör inte kännas smärtsamma. De är till för att förbereda din kropp inför förlossningen, och kommer att öka i styrka allteftersom graviditet fortlöper.

Du kan kanske känna sammandragningarna om du lägger din hand på magen. Bebisen kan förmodligen känna hur livmodern mjukt klämmer och masserar den, men det skadar inte bebisen så det finns ingen anledning till oro.

Fet fisk kan vara nyttigt för bebisens utveckling och det finns tecken som tyder på att kvinnor som har fet fisk i sin kost föder barn med en bättre utveckling av synen, enligt en studie från universitetet i Bristol.


Nå men dåså... Då har ni en liten Baby-Update. :)

Jobb två dagar till sen är det Halloween firande för hela slanten. Måste skicka Patrik å köpa pumpor. Hade tänkt plocka hem två från COP häromdagen men som tur var insåg jag problematiken med pumpkin-logistik och graviditet i tid. Så ja lämnade dom. (BTW, lustigt nog så såg jag EXAKT samma pumpa som jag skulle köpa sen hos våran Vice dagmamma! Haha! Kände igen den på formen, den där kvasten och pumpkinfläcken på baksidan eheh.. lustigt!)

Nä ni. Mera kaffe åsså lite mys med min lilla dam... Hajj!


Kommentarer
Postat av: Sanna

Snygg mage hörrö :)Nå tack för husgratulationen, känns grymt :D

2009-10-29 @ 08:38:54
URL: http://sannaxel.blogg.se/
Postat av: Sandra

Lugn nu hjärtat! :-)

Den e inte ENORM, den e gulli ju!

Pussa magen ( om d e möjligt, hihi ) och Elise från mig :-)

PUSS & GO!

2009-10-29 @ 08:39:27
URL: http://sandrarandeblad.bloggplatsen.se
Postat av: j

Hejsan

Allt bra ?

kram(:

2009-10-29 @ 09:00:10
URL: http://juliiiakempff.blogg.se/
Postat av: Tessan

Jag håller med... Var inte alls kul att vara gravid andra gången, för man orkar inte lika mkt då man redan har en dåre hemma;-). Å d är stoor skillnad från att ha ett barn till att ha två!!! Kraam

2009-10-29 @ 09:23:57
URL: http://tessanstromback.blgg.se
Postat av: Anonym

kolla i kometen det ska vara babysim dropin.

2009-10-29 @ 09:39:29
Postat av: Ola

Mammor är heta, måste nog skaffa mig en sån! ;)

2009-10-29 @ 10:08:56
Postat av: Johanna

hörru..läste din blogg för länge sen när du hade sett någon svinläskig skräckis? vad hette den:)? ska nämligen kolla skräckis med mina småsystrar idag och vill ha en riktig jävel:P

2009-10-29 @ 11:52:34
URL: http://johannalo.blogg.se/
Postat av: Emma

Vilken söt mage :) börjar ta riktig form nu.

2009-10-29 @ 12:59:43
URL: http://nutiopa.blogg.se/
Postat av: Sanna

Haha, nämen precis. Det är helt annat när det börjar komma vettiga ord ut munnen på honom :)

2009-10-29 @ 22:18:39
URL: http://sannaxel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0